Τετάρτη, 01 Δεκέμβριος 2021 19:00

Σούπερ Λεβαδειακός, υποχρέωσε σε ήττα 3-2 τον Ολυμπιακό! (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

Ο εξαιρετικός Λεβαδειακός υποχρέωσε τον Ολυμπιακό σε ήττα με σκορ 3-2, παίρνοντας ισχνό προβάδισμα πρόκρισης για τα προημιτελικά. Επέστρεψε με γκολ ο Σεμέδο, δεν άρπαξαν την ευκαιρία αρκετές ρεζέρβες.

Ότι δεν κατάφεραν οι ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και οι υπόλοιπες ομάδες στην Ελλάδα, πέτυχε ο Λεβαδειακός! Η εξαιρετική ομάδα του Γιάννη Ταουσιάνη υποχρέωσε τον Ολυμπιακό στην πρώτη ήττα του εντός των συνόρων (3-2) και πήρε ισχνό προβάδισμα πρόκρισης για τα προημιτελικά.
Απέτυχαν οι περισσότερες από τις ρεζέρβες των «ερυθρόλευκων» που πήραν την ευκαιρία, επέστρεψε με γκολ ο Σεμέδο. Δεν πέρασαν το… τεστ οι Κούντε, Αποστολόπουλος, Μάρκοβιτς, Κρίστινσον, θέλει έξτρα δουλειά για να επανέλθει ο Σεμέδο. Φλύαρος σε πολλές περιπτώσεις ο Ονιεκούρου, που έβγαλε διάθεση και δημιούργησε κινδύνους, πολύ καλός ο πιτσιρικάς Κίτσος και ο Ρόνι Λόπες. Οι Πολέτο, Νίλι, Σαμασά και Νίκας ξεχώρισαν από πλευράς του Λεβαδειακού.

Στο μυαλό του κόουτς

Με 4-3-3 κατέβασε τον Λεβαδειακό ο Γιάννης Ταουσιάνης. Ο Σαμάσα στην εστία, με τους Βλάχο, Τσάπρα, Λιάγκα και Παναγιώτου στην άμυνα. Μεχία, Λινάρδος, Νίκας, στα χαφ, με τους Βρακά, Νίλι στα «φτερά» και τον Πολέτο σε ρόλο φορ.
Με 4-2-3-1 παρέταξε τον Ολυμπιακό ο Πέδρο Μαρτίνς. Ο Κρίστινσον κάτω από τα δοκάρια, με τους Ανδρούτσο, , Σεμέδο, Μάρκοβιτς, Αποστολόπουλο στην τετράδα της άμυνας. Σουρλής, Κούντε στον άξονα, έχοντας μπροστά τους τους Βρουσάι, Αλγκασίμ Μπα, Ονιεκούρου και τον Τικίνιο μοναδικό προωθημένο.

Το ματς

Εκρηκτικό ξεκίνημα από τους Βοιωτούς, πιάνοντας στον ύπνο τους φιλοξενούμενους. Στην πρώτη «κατεβασιά» στο 3’, ο Πολέτο έκανε υπέροχη ντρίμπλα-ποδιά στον Κούντε και με άψογο πλασέ άνοιξε το σκορ. Ο Λεβαδειακός είχε βρει μπόσικο τον Ολυμπιακό, απείλησε με τον Νίκα στο 5’ και στα… καπάκια βρήκε και δεύτερο τέρμα. Εξαιρετική εκτέλεση κόρνερ του Παναγιώτου, με τον Νίκα να πηδάει κατακόρυφα και να βρίσκει ίσα-ίσα την μπάλα με τον Κρίστινσον να μην καταφέρνει να κάνει έξοδο για να απομακρύνει για το 2-0 στο 6’! Ο Λεβαδειακός χτυπούσε με την γρήγορη και ποιοτική μεσοεπιθετική γραμμή του και είχε νέα ευκαιρία στο 8’, αλλά το σουτ του Νίκα πέρασε άουτ.

Μετά το πέρας του πρώτου τετάρτου, ο Ολυμπιακός πήρε τα ηνία του αγώνα και άρχισε να φτιάχνει τη μία φάση μετά την άλλη για να μειώσει το σκορ. Παρότι οι τελικές ήταν υπό καλές προϋποθέσεις, τα τελειώματα των φάσεων δεν ήταν ιδανικά και δεν έβρισκαν εστία, με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν κλείσει στο μισό γήπεδο τους αντιπάλους τους. Αυτό που δεν μπορούσαν να κάνουν οι επιθετικοί, το έκανε ένας αμυντικός και συγκεκριμένα ο Σεμέδο, ο οποίος με καρφωτή κεφαλιά «εκτέλεσε» τον Σαμασά για να μειώσει σε 2-1. Το γκολ αυτό έκανε τον Λεβαδειακό να «σφίξει» περισσότερο, να κλείσει τους διαδρόμους και να ισορροπήσει και λίγο έλειψε να «χτυπήσει» πριν το φινάλε του ημιχρόνου αλλά το αριστερό δοκάρι στέρησε το γκολ από τον Νίλι.

Με τριπλή αλλαγή ξεκίνησε στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός, με τον Μαρτίνς να βάζει στο ματς τους Μπουχαλάκη, Λόπες, Κίτσο και να βγάζει τους Κούντε, Μπα και Αποστολόπουλο. Αυτές οι αλλαγές βελτίωσαν την εικόνα των Πειραιωτών, οι οποίοι άγγιξαν την ισοφάριση στο 50΄με σουτάρα του Ονιεκούρου που έβγαλε με απίθανη επέμβαση ο Σαμασά. Για να έρθει ένα δεκάλεπτο αργότερα ο Δούμτσιος, ο οποίος είχε μπει λίγο νωρίτερα στο ματς για να σκοράρει με κεφαλιά μετά από ασίστ του, επίσης νεοεισελθόντα, Χάμοτν για το 3-1. Ο Ολυμπιακός βρήκε την άμεση απάντηση αφού δύο λεπτά αργότερα ο Λόπες σκόραρε το πρώτο του τέρμα με τα ερυθρόλευκα και μείωσε σε 3-2.

Ένα σκορ που έμελλε να παραμείνει ως το φινάλε, αφού η πίεση των παικτών του Πέδρο Μαρτίνς δεν καρποφόρησε και παρά τις αρκετές τελικές στο τελευταίο δεκάλεπτο δεν… κούνησαν πλεκτό και αποχώρησαν από τη Λιβαδειά με ήττα.

MVP: Ο Νίκας έκανε ένα ακόμη εξαιρετικό παιχνίδι, βοηθώντας τόσο στο δημιουργικό όσο και στο ανασταλτικό κομμάτι. Δείχνει έτοιμος για το βήμα παραπάνω στην καριέρα του, διαθέτει ποιοτικά στοιχεία και τα έδειξε απέναντι στον Ολυμπιακό.

Η σφυρίχτρα: Δεν είχε κάποια δύσκολη φάση να αντιμετωπίσει ο Τσακαλίδης, που θέλησε όσο μπορούσε να αφήσει το ματς να παιχτεί.

Λεβαδειακός (Γιάννης Ταουσιάνης): Σαμάσσα, Βλάχος, Νίκας (73' Τζημόπουλος), Τσάπρας, Νίλι, Μεχία, Λιάγκας, Παναγιώτου, Βρακάς (59' Μουτίνιο), Λινάρδος (52' Δούμτσιος), Πολέττο (73' Αλμπάνης).

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Κρίστινσον, Σεμέδο, Ονιεκούρου, Κούντε (46' Μπουχαλάκης), Αλγκασίμ Μπα (46' Λόπες), Ανδρούτσος, Βρουσάι (82' Μαρίνος), Μάρκοβιτς, Τικίνιο, Αποστολόπουλος (46' Κίτσος), Σουρλής.

 

Πηγή: sport-fm.gr