Τετάρτη, 01 Δεκέμβριος 2021 19:32

«Καθάρισε» 3-1 τον ΟΦΗ και βλέπει πρόκριση ο Άρης! (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
«Καθάρισε» 3-1 τον ΟΦΗ και βλέπει πρόκριση ο Άρης! (βίντεο)

Με δύο πέναλτι στο πρώτο μέρος και μια γκολάρα του Ιτούρμπε στο φινάλε, ο Άρης επικράτησε 3-1 του ΟΦΗ και πήρε μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Με φόρα από την Τούμπα, ο Άρης επικράτησε 3-1 του ΟΦΗ και πήρε μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας!
Ματς με πολλές φάσεις και μεγάλη ένταση στο «Κλεάνθης Βικελίδης», με τους γηπεδούχους να πηγαίνουν με σκορ 2-0 στο ημίχρονο χάρη στα πέναλτι των Γκάμα (16’) και Καμαρά (45’+4’), με τον Καστάνιος να μειώνει στο 56’ και να… προσφέρει το εκτός έδρας γκολ στην ομάδα του. Παρόλα αυτά, το πρώτο, πανέμορφο, τέρμα του Ιτούρμπε στην Ελλάδα στο 90’, έδωσε μεγάλο προβάδισμα για την πρόκριση στον Άρη εν όψει της ρεβάνς με τους Κρητικούς.

Στο μυαλό του κόουτς

Με 4-3-3 κατέβασε τον Άρη ο Άκης Μάντζιος. Ο Ντένις στο τέρμα, με τους Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα στην άμυνα. Τζέγκο, Σάσα, Εντιαγέ στα χαφ, με τους Ματέο Γκαρσία, Καμαρά, Γκάμα στην τριάδα της επίθεσης.
Με 4-3-3 παρέταξε και τον ΟΦΗ ο Νίκος Νιόπλιας. Ο Βάτερμαν στην εστία, με τους Μαρινάκη, Διαμαντή, Βούρο, Μπαλογιάννη στην τετράδα της άμυνας. Ντε Γκούζμαν, Τοράλ, Γκαγιέγος η τριπλέτα στον άξονα, με τους Λάμπρου, Καμάου να πλαισιώνουν τον Καστάνιος στην επίθεση.

Το ματς

Οι γηπεδούχοι από τα πρώτα λεπτά πίεζαν την κρητική ομάδα, η οποία έπαιζε κυρίως στις αντεπιθέσεις. Στο 13ο λεπτό ο Βούρος τράβηξε τον Καμαρά μέσα στη μικρή περιοχή, η φάση ελέγχθηκε στο VAR και ο Βασίλης Φωτιάς έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Μπρούνο Γκάμα στο 16’ εκτέλεσε εύστοχα από τα 11 βήματα και έκανε το 1-0 για τους «κίτρινους».

Ο ΟΦΗ δεν μπορούσε να αντιδράσει, να κρατήσει μπάλα και να δημιουργήσει, με τον Μεγιάδο στις καθυστερήσεις να ανατρέπει τον Εντιαγέ και ο Φωτιάς να δείχνει ξανά την άσπρη βούλα, με τη βοήθεια και του VAR.

Στο 45+4΄ο Καμαρά εκτέλεσε εύστοχα, κάνοντας το 2-0, δίνοντας ισχυρό προβάδισμα πρόκρισης στην ομάδα του Άκη Μάντζιου, που ήταν συνολικά ανώτερη και είχε τον πλήρη έλεγχο.

Με φόρα μπήκαν και στο δεύτερο μέρος οι «κίτρινοι» πιέζοντας αρκετά την ομάδα του Νίκου Νιόπλια. Στο 56’ ο ΟΦΗ είχε μια μεγάλη ευκαιρία την οποία την μετουσίωσε σε γκολ, όταν ο Τοράλ έκανε κάθετη πάσα στον Καστάνιος και εκείνος με τη σειρά του με ωραίο πλασέ μείωσε σε 2-1. Δέκα λεπτά αργότερα ο Εντιαγέ έκανε κάθετη στον Καμαρά, εκείνος έκανε μία ντρίμπλα και τελείωμα που έδιωξε αρχικά ο Βάτερμαν, αλλά η μπάλα βρήκε στον Διαμαντή και κατέληξε στα δίχτυα της εστίας. Ωστόσο ο Φωτιάς τσέκαρε την φάση στο VAR και το γκολ δεν μέτρησε για οφσάιντ.

Στο 76’ ο Λάμπρου είχε μια μεγάλη ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσα, όταν σούταρε από πλάγια θέση, με την μπάλα ωστόσο να περνάει άουτ. Όσο περνούσαν τα λεπτά, ο ΟΦΗ κλεινόταν για να κρατήσει το αποτέλεσμα και ο Άρης συνέχιζε να ψάχνει το τρίτο γκολ, το οποίο βρήκε με απίθανο σουτ του Ιτούρμπε για το τελικό 3-1. Ένα τέρμα που πάντως αμφισβητήθηκε έντονα από τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι θεώρησαν πως λανθασμένα δόθηκε κόρνερ πριν το γκολ.

MVP: Ο Καμαρά κερδίζει το πρώτο πέναλτι, σκοράρει το δεύτερο και ήταν μόνιμη πηγή κινδύνων για την αντίπαλη άμυνα. Εξαιρετικός επιθετικός, κάνει τη διαφορά για τον Άρη και καθαρίζει για πάρτη του.

Η σφυρίχτρα: Ο Φωτιάς ελέγχεται για το αν το δεύτερο πέναλτι του Άρη είναι εντός περιοχής, όπως και για το κόρνερ από το οποίο προήλθε το τρίτο τέρμα με τον Ιτούρμπε. Γενικότερα, παρότι ήταν κοντά στις φάσεις, δεν έπαιρνε σωστές αποφάσεις και περίμενε τη βοήθεια του VAR, με τον ΟΦΗ να έχει έντονα παράπονα συνολικά.

Άρης (Άκης Μάντζιος): Ντένις, Σούντγκρεν, Γκάνεα (67’ Λούμορ), Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Σάσα (86’ Μάνος), Τζέγκο, Ματέο Γκαρσία (46’ Μαντσίνι), Μπρούνο Γκάμα (67’ Ιτούρμπε), Ντιαγέ (67’ Ματίγια), Καμαρά.

ΟΦΗ (Νίκος Νιόμπλιας): Βάτερμαν, Μαρινάκης, Βούρος, Διαμαντής, Μπαλογιάννης, Γκαγιέγος (32’ Μεγιάδο), Τοράλ (64’ Ναμπί), ΝτεΓκούζμαν, Λάμπρου (83’ Γιαννούλης), Καμάου (46’ Τσιλιανίδης), Καστάνιος (83’ Γιάννου).

Πηγή: sport-fm.gr