Τετάρτη, 08 Δεκέμβριος 2021 13:48

Προχωρούν οι εργασίες στο γήπεδο του Μεσσηνιακού

Γράφτηκε από τον
Προχωρούν οι εργασίες στο γήπεδο του Μεσσηνιακού

Προχωρούν οι εργασίες για τη βελτίωση και συντήρηση του γηπέδου του Μεσσηνιακού στην Καλαμάτα, έργο προϋπολογισμού 300.000 ευρώ, που υλοποιείται στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Μεσσηνιακού Γυμναστικού Συλλόγου.

Ηδη, μετά την τοπογραφική αποτύπωση, ξεκίνησε η εργασία εξυγίανσης και ο καθαρισμός της επιφάνειας του γηπέδου. Θα ακολουθήσει η διαμόρφωση της κατάλληλης υποδομής για την αποστράγγιση των ομβρίων υδάτων, καθώς και η εγκατάσταση του συστήματος διαβροχής του χλοοτάπητα.
Το έργο θα ολοκληρωθεί με την τοποθέτηση συστήματος συνθετικού χλοοτάπητα τελευταίας γενιάς, με πιστοποίηση από την Διεθνή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (FIFA).
Σημειώνεται ότι, όπως έχει δηλώσει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, πρόθεση της Περιφέρειας είναι το γήπεδο αυτό να καταστεί ένα σύνθετο αθλητικό κέντρο, δεδομένου -όπως τόνισε- ότι “ο Μεσσηνιακός, ένα από τα αρχαιότερα ελληνικά αθλητικά σωματεία, έχει πανελλαδική εμβέλεια και αναγνώριση”.
Παράλληλα, επανέλαβε τη δέσμευση της Περιφέρειας ότι εφόσον χρειαστούν επιπλέον πιστώσεις θα επιδιώξει να εξεύρει τρόπους ώστε να ανταποκριθεί.