Δευτέρα, 13 Δεκέμβριος 2021 11:05

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΡΟΔΟΥ 2-0: Τρίτη σερί νίκη με Βραζιλιάνικη υπογραφή (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Τρίτη σερί νίκη με μηδέν παθητικό για την Καλαμάτα, που συνεχίζει την αναρρίχησή της στον βαθμολογικό πίνακα του 2ου ομίλου της Super League 2.

Η "Μαύρη Θύελλα" μετά τον Καραϊσκάκη και τον Εργοτέλη, νίκησε προχθές στη Μεσσήνη και τον Διαγόρα Ρόδου με 2-0 και ανέβηκε στην 8η θέση.
Δύο Βραζιλιάνοι, ο Φελίπε στο 51' και ο Μοζέρ στο 68' υπέγραψαν τη νίκη, βρίσκοντας δίχτυα στο δεύτερο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο η Καλαμάτα κυριάρχησε και είχε ακόμα δύο δοκάρια με τους Τάτο (69') και Λουκίνα (92') και άλλες ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ.
Οι Ροδίτες περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο και εκτός από το ματς, έχασαν και τους Καρατάσιο, Τσιαντούλα με τραυματισμό, ενώ στα τελευταία λεπτά έπαιξαν με 10 παίκτες, καθώς είχαν ολοκληρωθεί οι αλλαγές.
Το ματς δεν διεκδικεί πάντως δάφνες ποιότητας, αφού οι άσχημες καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν να παιχτεί ποδόσφαιρο αξιώσεων.
Το πρώτο ημίχρονο θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα από τους 150 φιλάθλους που βρέθηκαν στο γήπεδο. Η Καλαμάτα δεν μπόρεσε να βρει διαδρόμους για την εστία του Διαγόρα και έχει να επιδείξει μόνο κάποια μακρινά σουτ. Το γρήγορο γκολ όμως στο δεύτερο ημίχρονο, έδωσε ψυχολογία στους γηπεδούχους, που με λιγότερο πια άγχος, επέβαλαν το ρυθμό τους και έφθασαν δίκαια στη νίκη.
Ο Νίκος Αναστόπουλος επέλεξε και πάλι τριάδα στην άμυνα με Μπακαγιόκο, Παπατόλιο, Αναστασόπουλο, θέλοντας να διαφυλάξει το μηδέν.

Στο πρώτο ημίχρονο η Καλαμάτα δεν απειλούσε και φθάσαμε στο 41' για να καταγραφεί μια φάση, η σέντρα - σουτ του Κωνσταντινόπουλου από αριστερά, που με τη βοήθεια του αέρα, λίγο έλειψε να καταλήξει σε γκολ, Στο επόμενο λεπτό ο Αναστασόπουλος δοκίμασε το μακρινό σουτ, με την μπάλα να περνά λίγα μέτρα από το κάθετο δοκάρι, ενώ στο 44' το σουτ του Τάτου πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Ολα έγιναν στο δεύτερο ημίχρονο

Στο δεύτερο ημίχρονο η Καλαμάτα μπήκε πιο δυνατά και στο 50' από κλέψιμο και πάσα του Μοζέρ, ο Φελίπε βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην περιοχή, αλλά σούταρε άουτ,

Δύο γκολ σε 17 λεπτά

Στο 51', ωστόσο, ο Βραζιλιάνος επιθετικός δοκίμασε σουτ από πλάγια θέση δεξιά και αιφνιδίασε τον Μπίντση, που δέχτηκε γκολ στην κλειστή του γωνία.
Οι γηπεδούχοι "σφράγισαν" ουσιαστικά τους τρεις βαθμούς στο 68'. Ο Τσαγκαλίδης είδε την κίνηση του Μαρκόφσκι στην περιοχή, αλλά η πάσα του κόπηκε από τους αμυντικούς, για να πάρει το "ριμπάουντ" ο επερχόμενος Μοζέρ και να γράψει το 2-0.

Μπορούσε μεγαλύτερο σκορ

Στο επόμενο λεπτό ο Τάτος "χόρεψε" τους αμυντικούς εκτός περιοχής και σούταρε με την μπάλα να σταματά στο δεξί δοκάρι.
Στο 70' ο Τσαγκαλίδης έκανε παράλληλη σέντρα από δεξιά, αλλά ούτε ο Μαρκόφσκι, ούτε ο Κόκκορης ήρθαν σε επαφή με την μπάλα, για να την σπρώξουν στα δίχτυα.
Νέα ευκαιρία στο 83' για τη "Μαύρη Θύελλα", με τον νεοεισελθόντα Μαβινγκά να παίρνει την πάσα από τον Μαρκόφσκι σε αντεπίθεση, αλλά μόνος μέσα στην περιοχή από δεξιά, σούταρε αδύναμα πάνω στον τερματοφύλακα του Διαγόρα.
Ο Μπίντσης κράτησε το σκορ στο 2-0 και στο 91' , έχοντας και τη βοήθεια του δοκαριού (κάθετου) σε προσπάθεια του Λουκίνα, που έκλεψε την μπάλα και έφυγε στην αντεπίθεση.

Στα αρνητικά ο τραυματισμός του Καρατάσιου, που χτύπησε στον ώμο στο 29' και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο, ενώ και ο Τσιαντούλας στάθηκε άτυχος, χτυπώντας στο πόδι στα τελευταία λεπτά του αγώνα.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Ταΐρης, Κωνσταντινόπουλος, Μπακαγιόκο, Παπατόλιος, Αναστασόπουλος, Μοζέρ, Τσαγκαλίδης (81' Μαβινγκά), Ματέους (81' Σκεντεράι), Τάτος, Φελίπε (63' Κόκκορης), Μαρκόφσκι (87' Λουκίνας).
ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΡΟΔΟΥ: Μπίντσης, Τοπάλ, Σινγκ (70' Τάτσης), Καρατάσιος (29' λ.τρ. Σάιμπερτ), Ρουγκάλας, Μουμίν, Πίσπας (58' Μιράντα), Λαμπίρης (76' Παραστατίδης), Κουιρουκίδης, Ζούνης (58' Τσιαντούλας), Μπαστιάνος.

Αναστόπουλος: "Σπουδαία νίκη"

Για σπουδαία νίκη έκανε λόγο ο Νίκος Αναστόπουλος μετά το τέλος του αγώνα. Ο προπονητής της Καλαμάτας τόνισε ότι η απόδοσή των παικτών του κυμάνθηκε σε πολύ υψηλά επίπεδα, ενώ έδωσε συγχαρητήρια και στον κόσμο που αψήφησε τις καιρικές συνθήκες και βρέθηκε στο γήπεδο. Αναλυτικά δήλωσε: "Πετύχαμε μια σπουδαία νίκη απέναντι σε έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες. Είμαστε καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο. Η απόδοσή μας κυμάνθηκε σε πολύ υψηλά επίπεδα. Σε αυτό το διάστημα πετύχαμε 2 γκολ, είχαμε 2 δοκάρια και χάσαμε και κάποιες κλασικές ευκαιρίες. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την απόδοση τους. Πετύχαμε την τρίτη συνεχόμενη νίκη μας, σε μια μέρα που υπήρχε αρκετή βροχή και αέρας. Συγχαρητήρια και στους οπαδούς μας που ήρθαν αψηφώντας το κρύο και τη βροχή."


SUPER LEAGUE 2 - 2ος ΟΜΙΛΟΣ

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
(7η αγωνιστική)
Ρόδος – Καλλιθέα αναβλήθηκε
Επισκοπή – ΟΦ Ιεράπετρα 0-1
Κηφισιά – Ζάκυνθος αναβλήθηκε
Καλαμάτα – Διαγόρας 2-0
Καραϊσκάκης – Εργοτέλης 3-2
Λεβαδειακός – Αιγάλεω 1-0
Παναθηναϊκός Β' – Αστέρας Βλαχιώτη 2-0
ΑΕΚ Β' – Χανιά 1-0
Ρεπό: Ηρόδοτος

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 7 αγωνιστικές)
1. Λεβαδειακός 12-4 17
2. ΑΕΚ Β’ 7-1 16
3. Ρόδος 11-3 12
4. Αιγάλεω 6-3 10
. Κηφισιά 6-5 10
. Εργοτέλης 6-7 10
7. Καλλιθέα 5-2 9
. Καλαμάτα 6-3 9
9. Χανιά 8-6 8
. Διαγόρας Ρόδου 4-8 8
11. Καραϊσκάκης 7-8 7
. Παναθηναϊκός Β' 6-8 7
13. Ηρόδοτος 4-7 5
. ΟΦ Ιεράπετρας 5-9 5
15. Επισκοπή 4-6 4
. Αστέρας Βλαχιώτη 2-5 4
17. Ζάκυνθος 0-13 0
* Το ρεπό τους έχουν κάνει ΟΦ Ιεράπετρας, Καλαμάτα, Καλλιθέα, Παναθηναϊκός Β' , Αιγάλεω, Καραϊσκάκης και Ηρόδοτος.
* Δύο αγώνες λιγότερους έχουν οι Αστέρας Βλαχιώτη, Καλλιθέα, Ζάκυνθος
* Εναν αγώνα λιγότερο έχουν Καλαμάτα, ΑΕΚ 'Β, Ρόδος, Κηφισιά

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου)
Αστέρας Βλαχιώτη - Καραϊσκάκης
Διαγόρας Ρόδου - Παναθηναϊκός Β'
Χανιά - Καλαμάτα
Ζάκυνθος - ΑΕΚ Β'
ΟΦ Ιεράπετρας - Κηφισιά
Καλλιθέα - Επισκοπή
Αιγάλεω - Ρόδος
Ηρόδοτος - Λεβαδειακός
Ρεπό: Εργοτέλης