Πέμπτη, 07 Αύγουστος 2014 14:40

Νίκη για Ρόζενμποργκ, κρατάνε Μινσκ και Αστέρας

Γράφτηκε από τον
Νίκη για Ρόζενμποργκ, κρατάνε Μινσκ και Αστέρας

Ημέρα Europa League η σημερινή με ολόκληρη την Ευρώπη να παίζει μπάλα, προσφέροντάς μας αρκετές στοιχηματικές ευκαιρίες. Η χθεσινή μέρα κύλησε άψογα (έχοντας 5/6 με το ένα σημείο να είναι draw) και απόψε στόχος είναι να επαναλάβουμε τόσο το χθεσινό απόλυτο, όσο και αυτό της προηγούμενης εβδομάδας στην ίδια διοργάνωση (5/6). Αστέρας Τρίπολης και Ατρόμητος εκπροσωπούν το ελληνικό ποδόσφαιρο, με τους Αρκάδες να έχουν δύσκολο έργο μετά το 1-0 της Γερμανίας κόντρα στη Μάιντζ και τους Περιστεριώτες να είναι με το ένα πόδι στα πλέι οφ έπειτα από τη νίκη τους 2-1 στη Βοσνία επί της Σαράγιεβο.

 

 

Στήριγμα ο Άσσος της Ρόζενμποργκ

Αρχίζουμε τα σημερινά μας προγνωστικά Europa League με το δυνατό σημείο της ημέρας που είναι ο «Άσσος» της Ρόζενμποργκ κόντρα στην Καραμπούκσπορ σε απόδοση 1.93. Πιο έτοιμη αγωνιστικά από την αντίπαλό της, με το νορβηγικό πρωτάθλημα άλλωστε να βρίσκεται εδώ και καιρό σε εξέλιξη, δεν μπόρεσε όμως να το εκμεταλλευτεί η Ρόζενμποργκ κι έμεινε στο μηδέν. Από τη στιγμή βέβαια που έφυγε με το θετικό αποτέλεσμα στις αποσκευές της, δεν μπορεί παρά να μένει ικανοποημένη, έχοντας εκείνη πλέον τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Εκτός έδρας εξάλλου δυσκολεύεται παραδοσιακά η Ρόζενμποργκ, που έχει μόνο διπλά στις δέκα τελευταίες της εξόδους, αντιθέτως στο γήπεδό της νίκησε στα τέσσερα από τα πέντε τελευταία που έδωσε και μάλιστα τρεις φορές έβαλε τουλάχιστον τρία γκολ, ενώ μόνο σε ένα από τα έντεκα φετινά της δεν βρήκε δίχτυα. Δεν έρχονται πάντως με την καλύτερη ψυχολογία οι Νορβηγοί στο αποψινό ματς, κάθε άλλο μάλιστα, αφού δέχτηκαν το "στραπάτσο" πριν από ένα τετραήμερο στο πρωτάθλημα με το 4-1 από την Στάμπαεκ. Αυτή μάλιστα ήταν η δεύτερη σερί βαριά ήττα της, με αποτέλεσμα να μείνει στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Επιστροφή για τους βασικούς αμυντικούς Ρεγκίνιουσεν και Στράνμπεργκ. Εκτός απροόπτου διαθέσιμοι και ο φορ Σέντερλουντ, με τον μπακ/χαφ Σβένσον.

 

Κρατάει η Ντιναμό Μινσκ στη Ρουμανία

Από τον αγώνα Κλουζ – Ντιναμό Μινσκ επιλέγουμε το Χ2 σε απόδοση 1.98. Έτοιμη και αποφασισμένη να φτάσει για πρώτη φορά στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ είναι η Ντιναμό Μινσκ που προς το παρόν έκανε το πρώτο βήμα για να περάσει στη φάση των πλέι οφ νικώντας με 1-0 εντός έδρας την Κλουζ. Οι Λευκορώσοι μπορεί να μην παίζουν εντυπωσιακό ποδόσφαιρο, αλλά καταφέρνουν να μετουσιώσουν σε γκολ τις ευκαιρίες που τους παρουσιάζονται και με βάση την εικόνα τους στο πρώτο παιχνίδι θα παίξουν κλειστά για να κρατήσουν το μηδέν πρωτίστως, ψάχνοντας το γκολ σε αντεπιθέσεις.

 

Με κάλυψη ο Αστέρας, τα δίνει όλα για την πρόκριση

Στον αγώνα της Τρίπολης θα πάμε με το 1Χ των Αρκάδων κόντρα στη Μάιντζ που πληρώνει 1.98. Αήττητος παραμένει ο Αστέρας στην Τρίπολη σε τέσσερις αναμετρήσεις, έχοντας μία νίκη επί της Ροβανιέμι (4-2) και τρεις ισοπαλίες με σκορ 1-1. Με φόρα απ’ την πρόκριση επί της Ροβανιέμι ο Αστέρας Τρίπολης, πήγε στη Γερμανία και όχι μόνο κοίταξε στα μάτια τη Μάιντζ αλλά ήταν και εκείνος που τουλάχιστον για ένα 45λεπτο ήταν ο κυρίαρχος στον αγώνα χώρο χάνοντας ευκαιρίας για να προηγηθεί. Οι Αρκάδες έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ στο 40΄ όταν το σουτ του Μάσα «τράνταξε» το οριζόντιο δοκάρι, όμως κόντρα στην εικόνα του αγώνα πέντε πριν τελειώσει το ημίχρονο δέχτηκαν το γκολ.

Η απουσία του Μπαράλες απ’ τη θέση του φορ φάνηκε σε ορισμένες στιγμές, όπου οι ευκαιρίες δεν έγιναν γκολ, καθώς ο Ντε Μπλάσις όσο ποιοτικός και αν είναι δεν μπορούσε ν’ αποδώσει το ίδιο από αυτή τη θέση, ενώ πολλές φορές έβγαινε στα άκρα της επίθεσης. Πλέον οι παίκτες του Στάικου Βεργέτη θα πρέπει ν’ αναστρέψουν το εις βάρος τους 1-0 της Γερμανίας προσέχοντας όμως αρκετά και την άμυνά τους μιας και ένα γκολ θα δυσκολέψει πολύ την πρόκριση στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ.

«Το σκορ του πρώτου αγώνα είναι ανατρέψιμο 100% και δεν είναι ένα σκορ που να σου απαγορεύει να διεκδικήσεις. Εμείς αυτό θα κάνουμε. Θα διεκδικήσουμε. Θα προσπαθήσουμε να αμυνθούμε οργανωμένα και σωστά γιατί δεν ξεχνάμε ότι αντιμετωπίζουμε μία πολύ καλή ομάδα, που συμμετέχει σε ένα πρωτάθλημα δύο ταχυτήτων πιο γρήγορο από το δικό μας» ήταν τα λόγια του τεχνικού Βεργέτη. «Πιστεύω ότι σε όλα τα σημεία μπορεί να κριθεί ένας αγώνας, όπως στις στημένες φάσεις για παράδειγμα. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, καθώς όπως είδαμε στον προηγούμενο αγώνα στη Γερμανία το γκολ που δεχτήκαμε σημειώθηκε λίγο πριν τελειώσει το πρώτο ημίχρονο», τόνισε απ’ την πλευρά του ο Ντε Μπλάσις. «Αν δεν πίστευα στην πρόκριση δεν θα ερχόμουν στο γήπεδο. Θα δώσουμε όλοι το 100% των δυνάμεων τους και είμαι σίγουρος πώς θα κερδίσουμε», το αισιόδοξο μήνυμα του Μπαντιμπανγκά. Μοναδικός απόντας για το μεγάλο παιχνίδι θα είναι και πάλι ο Μπαράλες, ο οποίος ακολουθεί θεραπεία, ενώ κανονικά στην αποστολή συμπεριλήφθηκε ο Μπαντιμπανγκά ο οποίος ξεπέρασε τις ενοχλήσεις που είχε.

 

Δε χάνει η Σπλιτ στην Ουκρανία

Από τον αγώνα Τσερνομόρετς – Σπλιτ προκύπτει το Χ2 των Κροατών σε απόδοση 2.20. Τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες μετράει στις μέχρι τώρα φετινές ευρωπαϊκές αναμετρήσεις της η Σπλιτ. Βρίσκεται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας στο πρωτάθλημα της Κροατίας και μετά από τρεις αγωνιστικές μετράει μία νίκη και δύο ισοπαλίες. Το γεγονός πως η ομάδα του θα ταξιδέψει σε άλλη μία χώρα που βρίσκεται σε έκρυθμη κατάσταση σχολίασε ο προπονητής της Σπλιτ, Ιβάν Μάτιτς. «Σίγουρα δεν είναι ευχάριστο να ταξιδεύεις σε χώρες που το κλίμα είναι εχθρικό. Αφού αγωνιστήκαμε κόντρα στη Χάποελ Μπερ Σεβά (σ.σ. η εκτός έδρας αναμέτρηση διεξήχθη στην Κύπρο, και όχι το Ισραήλ) και μάθαμε τον επόμενο αντίπαλό μας όλοι ρωτούσαν αν είναι ασφαλές να ταξιδέψουμε στην Ουκρανία», τόνισε χαρακτηριστικά ενώ συνέχισε λέγοντας: «Παρόλα αυτά πιστεύω ότι η ΟΥΕΦΑ μας έστειλε στην Οδησσό που δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος. Ελπίζω να επιστρέψουμε από εδώ με ένα θετικό αποτέλεσμα που θα σημάνει την πρόκρισή μας στην επόμενη φάση». Πρώτος σκόρερ για τους Κροάτες είναι ο Μπίλιτς (33 χρονών/επιθετικός) ο οποίος έχει σκοράρει τρία γκολ στο πρωτάθλημα της χώρας. Στο πρώτο ματς οι Κροάτες είχαν επικρατήσει με 2-0.

 

Over στη Λευκορωσία

Κλείνοντας από τον αγώνα Σολιγκόρσκ – Ζούλτε Βάρεγκεμ επιλέγουμε το Over 2.5 σε απόδοση 1.95. Στο πρώτο ματς οι δύο ομάδες έδειξαν διάθεσή και… ανοιχτές άμυνες και το τελικό 2-5 αφήνει πολλές ελπίδες για να δούμε κάτι αντίστοιχο και σήμερα. Οι Λευκορώσοι έκαναν το τέλειο παιχνίδι στο Βέλγιο έχοντας και πλουραλισμό στην επίθεση (5 διαφορετικούς σκόρερς), ωστόσο δεν εφησυχάζουν. Από την άλλη η Ζούλτε θα παλέψει για ένα… θαύμα προσπαθώντας να ανατρέψουν το εις βάρος τους βαρύ 5-2 που διαμορφώθηκε παίζοντας σχεδόν για ένα ημίχρονο με παίκτη λιγότερο. Τα 4/5 τελευταία παιχνίδια των Βέλγων έχουν ολοκληρωθεί με G/G και Over 2.5.

 

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα Previews των αγώνων της ημέρας και μάθετε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με τις μεταγραφές της Νάπολι και της Πόρτο στις κατηγορίες Λίβερπουλ Μεταγραφές και Ίντερ Μεταγραφές, ενώ μπορείτε από τώρα να ενημερώνεστε για τα ρόστερ των ομάδων που συμμετέχουν στο Mundobasket 2014.