Τετάρτη, 15 Δεκέμβριος 2021 11:01

ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Σήμερα οι πρώτες μάχες των προημιτελικών

Γράφτηκε από τον
ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Σήμερα οι πρώτες μάχες των προημιτελικών

 

Ημέρα κυπέλλου είναι η σημερινή μιας και θα διεξαχθούν οι πρώτοι αγώνες της προημιτελικής φάσης.

Επτά ομάδες από την Α’ τοπική (5 από τον α’ όμιλο και 2’ από τον β’ όμιλο) και ο ΠΑΣ Ράχη από την Α1 τοπική θα ριχτούν στη μάχη, με απώτερο στόχο την πρόκριση στα ημιτελικά.
Στο πρόγραμμα υπάρχουν τρεις σπουδαίες αναμετρήσεις σε Μεσσήνη, Ασπρόχωμα και Κυπαρισσία, ανάμεσα σε ομάδες που πρωταγωνιστούν στους δύο ομίλους της Α’ τοπικής.

Ντέρμπι σε Μεσσήνη, Κυπαρισσία και Ασπρόχωμα

Στη Μεσσήνη ο Πάμισος υποδέχεται τον Τέλλο Αγρα, σε ένα άκρως αμφίρροπο ζευγάρι. Οι νησιώτες προέρχονται από την εκτός έδρας ισοπαλία με τον Εθνικό Μελιγαλά, που τους έριξε από την κορυφή του α’ ομίλου. Θέλουν λοιπόν να επιστρέψουν στις επιτυχίες και να πάρουν μια “καθαρή” νίκη απέναντι στον Τέλλο Αγρα, ώστε να έχουν τον πρώτο λόγο εν όψει της ρεβάνς στους Γαργαλιάνους.
Ο Αγρας πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο και φιγουράρει στην κορυφή του β’ ομίλου (κάτι που κανείς δεν περίμενε), έχοντας διαφορά 4 βαθμών από Κυπαρισσία και Εράνη. Το κύπελλο είναι δευτερεύων στόχος για την ομάδα του Δημήτρη Λίτσα, όμως αυτό δεν σημαίνει πως θα αδιαφορήσει... Αντιθέτως θα πάει στη Μεσσήνη δίχως άγχος για να αποσπάσει ένα καλό αποτέλεσμα που θα του δίνει ελπίδες για το δεύτερο ματς στην έδρα του, γνωρίζοντας όμως πόσο δυνατός είναι στη Μεσσήνη ο Πάμισος.
Στην Κυπαρισσία αναμετρώνται ο δυνατός ΑΟΚ με την πιο φορμαρισμένη ομάδα στην πρώτη κατηγορία εδώ και ενάμιση μήνα, την Α.Ε. Μάνης.
Η Τριφυλιακή ομάδα δεν μπόρεσε να πάρει το διπλό στα Φιλιατρά μιας και ισοφαρίστηκε λίγο πριν το φινάλε από την Εράνη και αυτό είχε ως συνέπεια να βρεθεί στο -4 από την κορυφή. Ομως το κύπελλο είναι διαφορετική ιστορία, η ομάδα του Ηλία Φωτόπουλου θέλει να το κατακτήσει και θα τα δώσει όλα για να πάρει το τρίποντο, δίχως να δεχθεί γκολ.
Στον αντίποδα η Μάνη τρέχει ένα εκπληκτικό σερί 7 νικών στο πρωτάθλημα και βρίσκεται στην πρώτη θέση μαζί με τον Πανθουριακό. Το Σάββατο νίκησε και τον Απόλλωνα με 4-2 και θα πάει με καλή ψυχολογία στην Κυπαρισσία για να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα, αφού στόχος της ομάδας του Τάκη Δρούγα είναι και η διάκριση στο θεσμό του κυπέλλου.
Στο γήπεδο του Ασπροχώματος θα κοντραριστεί ο Απόλλωνας Καλαμάτας
με τον Πανθουριακό. Οι ασπρόμαυροι ηττήθηκαν στον Κάμπό από τη Μάνη και είναι πλέον στο -6 από την πρώτη θέση, όμως η πορεία τους κρίνεται θετική και με το παραπάνω αν σκεφτεί κανείς ότι μιλάμε για μια πολύ νεανική ομάδα, που διαθέτει άφθονο ταλέντο.
Το συγκρότημα του Τάκη Σακελλαρόπουλου θα επιδιώξει να βάλει δύσκολα στην ομάδα της Θουρίας και θα παίξει δίχως άγχος για ένα καλό αποτέλεσμα.
Από την άλλη ο Πανθουριακός σκοράρει με μεγάλη ευκολία και είναι στην 1η θέση του α’ ομίλου μαζί με την Μάνη, προερχόμενος από το εμφατικό 7-1 επί της Αβίας. Η ομάδα του Γιώργου Καλόμαλου θέλει να φτάσει στον τελικό του κυπέλλου και θα παίξει με σοβαρότητα από το πρώτο λεπτό για να πάρει τη νίκη, ώστε να είναι πιο εύκολο το έργο της στον επαναληπτικό.
Οδηγός της θα είναι το ματς πρωταθλήματος που είχε νικήσει τον Απόλλωνα με το εντυπωσιακό 6-2!
Το πρόγραμμα κλείνει με το βραδινό ματς στο “Π. Μπαχράμης” ανάμεσα στον ΠΑΣ Ράχη και τον Ολυμπιακό Ανάληψης. Οι γηπεδούχοι έπιασαν κορυφή στην Α1 τοπική, έχουν ανεβασμένη ψυχολογία και θα προσπαθήσουν να βάλουν δύσκολα στην ομάδα της Μεσσήνης. Ο Ολυμπιακός Ανάληψης νίκησε μετά από καιρό την Κυριακή (1-0 την Ομόνοια) και σκοπός του είναι να πάρει τη νίκη, κάνοντας αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στους “4”.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές

Απόλλωνας Καλαμάτας – Πανθουριακός
Γήπεδο Ασπροχώματος, 3 μ.μ.
Σκόρδος, Αράπης, Μπαρδής
Πάμισος – Τέλλος Αγρας
Γήπεδο Μεσσήνης, 3 μ.μ.
Πλακογιάννης, Η. Μπουρίκας, Κασκάνης
Κυπαρισσία – Α.Ε. Μάνης
Γήπεδο Κυπαρισσίας, 3 μ.μ.
Καρβούνης, Τσοπανάκης, Κουρτέσης
ΠΑΣ Ράχη – Ολυμπιακός Ανάληψης
Γήπεδο “Π. Μπαχράμης”, 6 μ.μ.
Γκούμας, Χ. Μπουρίκας, Σ. Τσαούση