Πέμπτη, 16 Δεκέμβριος 2021 11:14

ΧΑΝΙΑ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1-2 Μεγάλο διπλό με Λουκίνα και... τέταρτη θέση

Γράφτηκε από τον

 

Με πρωταγωνιστή και σκόρερ τον Γιάννη Λουκίνα, η Καλαμάτα νίκησε χθες στα Χανιά με 2-1 την ομώνυμη ομάδα και σκαρφάλωσε στην 4η θέση του δευτέρου ομίλου της Super League 2.

O 30χρονος επιθετικός, που τη Δευτέρα βραβεύτηκε ως πρώτος σκόρερ στην περσινή Football League με τη Βέροια, “χτύπησε” στο 34’ και στο 84’ και χάρισε τη δεύτερη φετινή εκτός έδρας νίκη.
Τα Χανιά, που είχαν ισοφαρίσει προσωρινά στο 58’ με τον Βασιλόγιαννη γνώρισαν την δεύτερη σερί ήττα και πρώτη στο γήπεδο των Περιβολίων.
Για την “Μαύρη Θύελλα” ήταν η τέταρτη σερί νίκη, με την οποία μπορεί να κοιτάζει ψηλά στο πρωτάθλημα.
Η μεσσηνιακή ομάδα παρατάχθηκε ξανά με τριάδα στην άμυνα (Παπατόλιος, Μπακαγιόκο, Αναστασόπουλος) και με τους 10 από τους 11 που είχαν ξεκινήσει το Σάββατο με τον Διαγόρα. Η μοναδική αλλαγή ήταν ο Λουκίνας στη θέση του Μαρκόφσκι, με τον πρώτο να “πληγώνει” την παλιά του ομάδα, στην οποία αγωνίστηκε τη σεζόν 2013-14.
Ο Λουκίνας άνοιξε το σκορ στο 34’ με ωραίο ψηλοκρεμαστό σουτ εκτός περιοχής, έπειτα από δικό του κλέψιμο της μπάλας.
Πριν το γκολ, τα Χανιά είχαν μεγάλη ευκαιρία με τον Μπαϊροβιτς στο 17’ να πλασάρει εξ’ επαφής άουτ, έπειτα από γύρισμα του Βάρκα.
Στο 40’ από σέντρα του Μοζέρ, ο Φελίπε έκανε σουτ στην κίνηση με την μπάλα να φεύγει ψηλά άουτ.
Στο δεύτερο ημίχρονο η Καλαμάτα απείλησε πρώτη με το σουτ του Τάτου στο 50’ που πέρασε άουτ.
Στο 58’ τα Χανιά ισοφάρισαν με εξαιρετικό σουτ του Βασιλόγιαννη, έπειτα από ωραία συνεργασία
με τον Μπαΐροβιτς.
Εξι λεπτά αργότερα από γύρισμα αυτή τη φορά του Βασιλόγιαννη, ο Μπαϊροβιτς με σουτ έστειλε την μπάλα πάνω από την εστία.
Η Καλαμάτα παίζοντας με αντεπιθέσεις, είχε ευκαιρία στο 76’ με το σουτ του Λουκίνα να φεύγει άουτ. Ιδια κατάληξη και το σουτ του Παυλίδη στο 76’. Και φθάνουμε στο 84’, όπου από σέντρα του Κωνσταντινόπουλου, ο Λουκίνας με κεφαλιά έστειλε για δεύτερη φορά την μπάλα στα δίχτυα των Χανίων, διαμορφώνοντας το τελικό 1-2.
Με κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή Κατοίκο (Αθηνών) παρατηρήθηκαν οι Τριανταφυλλάκος, Σκεντεράι και Κογιέτε.
ΧΑΝΙΑ: Κατσιμήτρος, Καμαρά, Ζιούλης, Πατάπης (58’ Κολλάς), Παντεκίδης, Κάρλος, Παναγιωτούδης (90’ Βασιλακάκης), Τριανταφυλλάκος (55’ Κογιέτε), Μπαΐροβιτς, Βάρκας, Βασιλόγιαννης.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Ταΐρης, Κωνσταντινόπουλος, Μπακαγιόκο, Παπατόλιος, Αναστασόπουλος, Μoζέρ (70’ Σκεντεράι), Τσαγκαλίδης (70’ Μαβινγκά), Ματέους (85’ Τσελεπίδης), Τάτος, Φελίπε (58’ Παυλίδης), Λουκίνας (85’ Μαρκόφσκι)


ΝΙΚΟΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
“Το πρωτάθλημα είναι ακόμα στην αρχή”

Χαμηλούς τόνους θέλει να κρατήσει ο Νίκος Αναστόπουλος μετά το διπλό στα Χανιά.
“Η νίκη αυτή δεν λέει τίποτα, γιατί το πρωτάθλημα είναι ακόμα στην αρχή. Εμείς έχουμε στόχο να φτιάξουμε μια ομάδα που είτε παίζει εντός, είτε εκτός, πάντα να στοχεύει στη νίκη”, δήλωσε ο τεχνικός της Καλαμάτας στη συνέντευξη Τύπου.
Σχολιάζοντας τον αγώνα είπε: “ Εγινε το γκολ και υπήρχαν και φάσεις, που μπορούσαμε να σκοράρουμε και δεύτερο γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο, ξέραμε ότι τα Χανιά από τη στιγμή που ήταν πίσω στο σκορ, ήταν αναμενόμενο και να ρισκάρουν και να πιέσουν. Αποτέλεσμα αυτής της πίεσης, ήταν από μια ανύποπτη στιγμή, να φάμε ένα κρύο γκολ. Ξαναμπήκαν τα Χανιά στο παιχνίδι και μετά είχαμε φάσεις να κάνουμε νωρίτερα το 2-1. Εγινε η φάση του 2-1 και από εκεί και πέρα, ελέγξαμε το παιχνίδι και νομίζω ότι κερδίσαμε δίκαια.
Απέναντι σε μία πάρα πολύ καλή ομάδα, αλλά πιστεύω ότι το 2-1 μας αδικεί, βάση των ευκαιριών που είχαμε”.

Αφιερωμένη στον Πρασσά

Ο Νίκος Αναστόπουλος αφιέρωσε τη νίκη στον πρόεδρο της Καλαμάτας Γιώργο Πρασσά, που την ήθελε τόσο πολύ, όπως είπε ο προπονητής της “Μαύρης Θύελλας”. Για το ματς που ακολουθεί με τη Ζάκυνθο σημείωσε ότι: “Είναι ένα παιχνίδι πονηρό, με την έννοια ότι αν αδιαφορήσεις εσύ ή μείνεις στη σημερινή νίκη, μπορεί να το πληρώσεις”.