Δευτέρα, 20 Δεκέμβριος 2021 11:02

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΖΑΚΥΝΘΟΣ 5-0: Με πέμπτη σερί νίκη και... πεντάρα ανέβηκε στην 3η θέση (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Την ανοδική της πορεία συνέχισε η Καλαμάτα που συνέτριψε με 5-0 την αδύναμη Ζάκυνθο χθες στο Δημοτικό Στάδιο Μεσσήνης και ανέβηκε στην 3η θέση του νοτίου ομίλου της Super League 2 μαζί με την Ρόδο.

Η “Μαύρη Θύελλα” ήταν πραγματική... θύελλα χθες στη Μεσσήνη και έκανε... φύλλο και φτερό την ομάδα του Ιονίου, που έδειξε πως είναι ίσως η πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου. Αυτή ήταν η πέμπτη συνεχόμενη νίκη για το συγκρότημα του Νίκου Αναστόπουλου, που ανέβηκε στην 3η θέση και απέχει 5 βαθμούς από την κορυφή, έχοντας και ένα ματς λιγότερο!
Είναι φανερό πως η μεσσηνιακή ομάδα είναι σε τροχιά ανόδου και όσο περνά ο καιρός δείχνει πως είναι έτοιμη να διεκδικήσει την πρωτιά στο νότιο όμιλο, αφού οι άλλες ομάδες (αν εξαιρεθεί ο Λεβαδειακός) έχουν αστάθεια στην απόδοση τους.

Πέντε διαφορετικοί σκόρερ

Η Καλαμάτα είχε χθες πέντε διαφορετικούς σκόρερ, δείχνοντας πως υπάρχει πλουραλισμός στο σκοράρισμα. Στο πρώτο μέρος βρήκε δίχτυα ο φορμαρισμένος Λουκίνας και στο δεύτερο τη σκυτάλη πήραν οι Αναστασόπουλος, Παυλίδης, Φελίπε και Μαρκόφσκι.
Ενα ακόμη ευχάριστο από το χθεσινό απόγευμα, ήταν η παρουσία 700 και πλέον θεατών στο Δημοτικό Στάδιο Μεσσήνης, που αψήφισαν το τσουχτερό κρύο και βρέθηκαν στο πλευρό της αγαπημένης τους “Μαύρης Θύελλας”!

Πως έπαιξε η Καλαμάτα

Ο Νίκος Αναστόπουλος επέλεξε για ένα ακόμη ματς να αγωνιστεί με τρεις παίκτες στην άμυνα, με τον Τσελεπίδη να επιστρέφει μετά από καιρό στην 11αδα ύστερα από τον τραυματισμό του.
Οι άλλοι δύο ήταν οι Μπακαγιόκο και Αναστασόπουλος, με τον Ταϊρη να είναι κάτω τα γκολπόστ.
Τα δύο μπακ ήταν οι Μοζέρ (δεξιά) και Κωνσταντινόπουλος (αριστερά) που είχαν οδηγία να ανεβαίνουν συχνά πυκνά και να κάνουν παιχνίδι από τα άκρα.
Στον άξονα ήταν ο Ματέους και πιο μπροστά του έπαιζε ο Παυλίδης, αντί του Τάτου που προφυλάχθηκε και έμεινε στον πάγκο.
Μπροστά στα αριστερά έπαιζε ο Φελίπε, αριστερά ο Κόκκορης και στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Λουκίνας.

Με κεκτημένη φόρα ο Λουκίνας

Η τοπική μας ομάδα μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και μόλις στο 1ο λεπτό έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ... Ο Παυλίδης μετά από ωραία ενέργεια, έβγαλε τη σέντρα με τον Πατσιογιώργο να διώχνει ασταθώς και τον Λουκίνα να πιάνει την κεφαλιά που χτύπησε στο πάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού και έφυγε άουτ.
Η επόμενη καλή στιγμή είχε ευτυχή κατάληξη για τους γηπεδούχους...
Ηταν το 23’ όταν μετά από ωραίο συνδυασμό, ο Παυλίδης βρήκε με κεφαλιά τον Λουκίνα και ο 29χρονος φορ με άψογο πλασέ έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία για το 1-0. Αυτό ήταν το τέταρτο γκολ του Λουκίνα τη φετινή σεζόν.
Μετά το 20λεπτο οι Κόκκορης και Φελίπε άλλαξαν πτέρυγες, με τον Βραζιλιάνο να είναι αρκετά δραστήριος και να συνεργάζεται άψογα με τον Λουκίνα.
Στο 34’ την εκτέλεση φάουλ του Αναστασόπουλου απέκρουσε δύσκολα ο Πατσιογιώργος. Ο γκολκίπερ της Ζακύνθου ενήργησε εξαιρετικά και στο 38’ όταν έδιωξε σε κόρνερ το πλασέ του Λουκίνα, μετά από κάθετη πάσα του Φελίπε.
Μία ακόμη καλή στιγμή για την Καλαμάτα στο 43’ που έπαιζε μονότερμα τη Ζάκυνθο, η οποία δεν πάτησε σε καμία περίπτωση την περιοχή του Ταϊρη.
Ο Μοζέρ έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, οι αμυντικοί απομάκρυναν και ο Φελίπε έπιασε το συρτό σουτ που έφυγε σύριζα άουτ.

Γρήγορα γκολ στο δεύτερο
με Αναστασόπουλο, Παυλίδη

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του αγώνα δεν άλλαζε καθόλου, με την Καλαμάτα να είναι συνέχεια στην επίθεση και την Ζάκυνθο να αδυνατεί να κρατήσει μπάλα.
Στο διάστημα αυτό όμως οι “ασπρόμαυροι” ήταν σαφώς πιο εύστοχοι και σημείωσαν την ευρύτερη νίκη τους στο φετινό πρωτάθλημα.
Στο 49’ ο Κόκκορης εκτέλεσε το κόρνερ και ο Λουκίνας από κοντά έκανε το σουτ, με τους αμυντικούς να διώχνουν λίγο πριν τη γραμμή... Η μπάλα όμως δεν απομακρύνθηκε, με τον πανταχού παρόντα Αναστασόπουλο να κάνει την προβολή (η μπάλα χτύπησε σε πόδι αμυντικού και άλλαξε λίγο πορεία) και να στέλνει τη μπάλα στη δεξιά γωνία για το 2-0.
Εξι λεπτά αργότερα ο Λουκίνας σήκωσε ωραία την μπάλα για τον Παυλίδη που αφού κοντρόλαρε, σούταρε με τη μία λίγο μέσα από την περιοχή και νίκησε τον Πατσιογιώργο γράφοντας το 3-0.

Ο Φελίπε το 4-0 στο 68’

Στο 65ο λεπτό ο Νίκος Αναστόπουλος πέρασε στο ματς τον Μαρκόφσκι, με την Καλαμάτα να αλλάξει σύστημα και να παίζει με δίδυμο μπροστά, με τον Σέρβο να πλαισιώνει τον Λουκίνα.
Στο 68’ ο Μαρκόφσκι σούταρε μέσα από την περιοχή με την μπάλα να σταματά στο αριστερό δοκάρι, με τον Φελίπε να παίρνει το... ριμπάουντ και με ψύχραιμο πλασέ να σκοράρει για το 4-0.

Το... κερασάκι στην τούρτα ο Μαρκόφσκι

Πλέον το μόνο που απέμενε ήταν να γίνει γνωστή η έκταση της νίκης της Καλαμάτας. Εν τέλει η μεσσηνιακή ομάδα πέτυχε και πέμπτο γκολ στο 91’ με τον Κωνσταντινόπουλο να δίνει στον Μαρκόφσκι που υποδέχθηκε ωραία την μπάλα και με ωραίο πλασέ έγραψε το τελικό 5-0.
Νωρίτερα στο 90’ το σουτ του Βάλισον, που είχε περάσει αλλαγή στο τελευταίο τέταρτο, σταμάτησε στο δεξί δοκάρι.

Ποιοι διακρίθηκαν

Καλύτεροι της Καλαμάτας ήταν οι Αναστασόπουλος και Παυλίδης που έκαναν τα... πάντα στη μεσαία γραμμή, ενώ χρίστηκαν και σκόρερ. Εξαιρετικός για ένα ακόμη ο Φελίπε, ενώ καλή παρουσία είχαν και οι φορ Λουκίνας, Μαρκόφσκι.
Επίσης πολύ καλή εμφάνιση και από τον Τσελεπίδη που έκανε παιχνίδι από την άμυνα, δείχνοντας πως έχει αφήσει οριστικά πίσω του τον τραυματισμό.
Πολύ εύκολο απόγευμα για τον Πουλόπουλο (Πειραιά) που δεν έβγαλε ούτε μια κίτρινη κάρτα! Βοηθοί ήταν οι Τσολακίδης (Αθηνών) και Χρηστάκος (Πειραιά).
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Ταΐρης, Τσελεπίδης, Αναστασόπουλος, Μπακαγιόκο (46’ Παπατόλιος), Κωνσταντινόπουλος, Μοζέρ (65’ Μαβινγκά), Ματέους (65’ Μαρκόφσκι), Παυλίδης, Κόκκορης (73’ Βάλισον), Φελίπε (73’ Νάνι), Λουκίνας.
ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Πατσογιώργος, Κολευρής, Μαρίνος, Καλλιβωκάς, Κούνια, Σούρμπης (67’ Καψάσκης), Ντάσης (82’ Παναγιωτόπουλος), Τέλεν, Κάμερον, Κάρλος (90’ Μπελερής), Κοναγκάγια.


SUPER LEAGUE 2
ΝΟΤΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ


ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
(9η αγωνιστική)
Παναθηναϊκός Β’ - Χανιά 0-2
Ρόδος – Ηρόδοτος 1-0
Επισκοπή – Αιγάλεω 1-1
Κηφισιά – Καλλιθέα 1-0
ΑΕΚ Β’ - ΟΦ Ιεράπετρας 2-2
Καλαμάτα – Ζάκυνθος 5-0
Καραϊσκάκης – Διαγόρας Ρόδου 0-0
Εργοτέλης – Αστέρας Βλαχιώτη 0-0
Ρεπό: Λεβαδειακός

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 9 αγωνιστικές)
1. Λεβαδειακός 13-4 20
2. ΑΕΚ Β' 9-3 18
3. Καλαμάτα 13-4 15
-. Ρόδος 13-6 15
5. Αιγάλεω 10-5 14
6. Κηφισιά 8-7 13
7. Χανιά 11-8 11
-. Εργοτέλης 6-7 11
9. Παναθηναϊκός Β΄ 8-11 10
10. Καλλιθέα 5-3 9
-. Καραϊσκάκης 8-10 9
-. ΟΦ Ιεράπετρας 9-12 9
-. Διαγόρας Ρόδου 5-10 9
14. Αστέρας Βλαχιώτη 3-6 6
15. Ηρόδοτος 4-9 5
-. Επισκοπή 5-7 5
17. Ζάκυνθος 0-18 1
* Το ρεπό τους έχουν κάνει ΟΦ Ιεράπετρας, Καλαμάτα, Καλλιθέα, Παναθηναϊκός Β', Αιγάλεω, Καραϊσκάκης, Ηρόδοτος, Εργοτέλης και Λεβαδειακός.
* Τρεις αγώνες λιγότερους έχει η Καλλιθέα
* Δύο αγώνες λιγότερους έχουν οι Αστέρας Βλαχιώτη, Ζάκυνθος
* Εναν αγώνα λιγότερο έχουν Καλαμάτα, ΑΕΚ 'Β, Ρόδος, Κηφισιά, Επισκοπή.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου)
Διαγόρας Ρόδου – Εργοτέλης
Χανιά – Καραϊσκάκης
Ζάκυνθος – Παναθηναϊκός Β’
ΟΦ Ιεράπετρας – Καλαμάτα
Καλλιθέα – ΑΕΚ Β’
Αιγάλεω – Κηφισιά
Ηρόδοτος – Επισκοπή
Λεβαδειακός – Ρόδος
Ρεπό: Αστέρας Βλαχιώτη