Πέμπτη, 30 Δεκέμβριος 2021 11:15

ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ 0-2: Εκτη σερί νίκη με εκτελεστή τον Λουκίνα

Γράφτηκε από τον

Με τον "καυτό" Γιάννη Λουκίνα να σκοράρει για τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική, η Καλαμάτα νίκησε χθες εκτός έδρας και την Ιεράπετρα με 2-0, ολοκληρώνοντας ιδανικά τις υποχρεώσεις της για το 2021.

Ο έμπειρος επιθετικός άνοιξε το σκορ με κεφαλιά στο 3' και "σφράγισε" το διπλό με πλασέ στο 86', ύστερα από ασίστ Αναστασόπουλου και Σκεντεράι, αντίστοιχα.
Αυτή ήταν η έκτη συνεχόμενη νίκη για την Καλαμάτα, που τη διατηρεί μόνη στην 3η θέση του 2ου ομίλου της Super League 2 και στο -5 από τον πρωτοπόρο Λεβαδειακό, που έχει ένα ματς περισσότερο.
Επιπλέον, μείωσε στους 3 βαθμούς τη διαφορά από την ΑΕΚ Β’, που έχει δύο παιχνίδια περισσότερα.
Η “Μαύρη Θύελλα” είχε νικήσει και πριν από δύο εβδομάδες στην Κρήτη (2-1 τα Χανιά) με σκόρερ και πάλι τον Λουκίνα, ενώ το Σεπτέμβριο για το Κύπελλο Ελλάδας απέκλεισε στα πέναλτι την Ιεράπετρα.
Θυμίζουμε ότι έχει κερδίσει στη Μεσσήνη και τον Εργοτέλη, έχοντας πάρει για τα καλά τον... αέρα των Κρητικών, αλλά και των νησιώτικων ομάδων (αφού πήρε το τρίποντο ακόμα με Διαγόρα και Ζάκυνθο).
Το σερί των έξι νικών ξεκίνησε στην Αρτα με τον Καραϊσκάκη και ενώ είχαν προηγηθεί δύο διαδοχικές ήττες από ΑΕΚ Β’ και Παναθηναϊκό. Από την 4η αγωνιστική και μετά η Καλαμάτα είναι ασταμάτητη, βάζοντας πλώρη για άνοδο.
Στο χθεσινό ματς “χτύπησε” στην αρχή και στο τέλος, με τον Λουκίνα, που διανύει περίοδο φόρμας.
Μόλις στο 3ο λεπτό ο Λουκίνας έκανε με κεφαλιά το 0-1, έπειτα από σέντρα του Αναστασόπουλου, αιφνιδιάζοντας τους γηπεδούχους που αφότου χρειάστηκαν κάποια λεπτά για να συνέλθουν, είχαν δύο καλές στιγμές με τους Βουό και Αντερέγκεν. Ο Ταΐρης όμως ήταν σε ετοιμότητα και στο 28’ η Καλαμάτα άγγιξε το δεύτερο γκολ με τον Ματέους. Ο Μανουσάκης όμως απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ.
Νέα ευκαιρία στο 33’, όταν ο Τάτος έφυγε μόνος του πλάγια, έδωσε πάσα στο Λουκίνα, αλλά το σουτ του τελευταίου σταμάτησε στα σώματα.
Στην επόμενη φάση ο Μανουσάκης μπλόκαρε την μπάλα σε σουτ του Φελίπε και έτσι το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 0-1.
Στο δεύτερο μέρος, ο Βουό αστόχησε στο 53’ από ευνοϊκή θέση και η Καλαμάτα “απάντησε” στις ευκαιρίες με σουτ του Ματέους στο 63’, που έδιωξε ο τερματοφύλακας. Η Ιεράπετρα όσο περνούσε η ώρα, έβγαινε περισσότερο μπροστά και η Καλαμάτα είχε χώρο στις αντεπιθέσεις. Στο 73’ από κόρνερ του Τάτου, ο προωθημένος Τσελεπίδης πλάσαρε άουτ. Το 0-2 ήρθε τελικά στο 86’. Ο Σκεντεράι με τρομερή κούρσα έβγαλε τον Γιάννη Λουκίνα σε θέση βολής και ο τελευταίος με πλασέ στην κίνηση, βρήκε δίχτυα για δεύτερη φορά, “σφραγίζοντας” το τρίτο διπλό στο πρωτάθλημα της Super League 2.
ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ: Μανουσάκης, Τορίμπιο, Κάρδαρης, Μεσσιδόρο, Κοντοές (62’ Τασιούλης), Ντι Λορέντζο, Μπενίτεζ, Λεμονής, Βουό, Χιντζίδης, Αντερέγκεν.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Ταΐρης, Τσελεπίδης, Αναστασόπουλος Παπατόλιος, Κωνσταντινόπουλος, Μοζέρ (78’ Σκεντεράι), Ματέους (65’ Μαβινγκά), Παυλίδης, Τάτος (78’ Μαρκόφσκι), Φελίπε (54’ Τσαγκαλίδης), Λουκίνας