Πέμπτη, 30 Δεκέμβριος 2021 13:42

ΜΙΚΤΕΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Πρεμιέρα με ήττα για την Κ 15, ισοπαλία η Κ 17

Γράφτηκε από τον
ΜΙΚΤΕΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Πρεμιέρα με ήττα για την Κ 15, ισοπαλία η Κ 17

 

Μια ισοπαλία και μια ήττα, είναι ο απολογισμός των μικτών ομάδων της Μεσσηνίας στα χθεσινά εντός έδρας ματς με την Αχαΐα για την πρεμιέρα των πρωταθλημάτων προεπιλογής εθνικών ομάδων.


Η Κ 15, που αγωνίστηκε πρώτη στο γήπεδο “Γ. Λουκαρέας” έχασε με σκορ 2-5, παρότι ανέτρεψε το σκορ (2-1 από 0-1) και είχε και χαμένο πέναλτι, ενώ η Κ 17 (φωτό)  προηγήθηκε, αλλά αναδείχθηκε ισόπαλη με σκορ 1-1.
Η Κ 17 άξιζε πάντως τη νίκη, όντας καλύτερη από τον αντίπαλο της, ενώ η Κ 15 δεν είχε καλή απόδοση στο δεύτερο ημίχρονο και μοιραία ηττήθηκε.
Να σημειωθεί ότι έκανε ντεμπούτο στον πάγκο των μικτών Μεσσηνίας ο Θανάσης Τσούκλερης, ενώ στο γήπεδο βρέθηκαν σκάουτερ της ΑΕΚ, του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού. Ο λόγος για τον Δημήτρη Ρούσσο της Ενωσης, τον Ανδρέα Λαγωνικάκη του ΠΑΟ και τον Μεσσήνιο Βασίλη Γεωργόπουλο του Ολυμπιακού.

Τα ματς

Κ 15

Η Αχαΐα αιφνιδίασε τη Μεσσηνία και άνοιξε το σκορ μόλις στο 3ο λεπτό με σουτ του Θεοφανόπουλου στην κλειστή γωνία, υπό την πίεση του Τζάννε. Είχε προηγηθεί ευκαιρία των γηπεδούχων με σουτ του Κυριακόπουλου, που απέκρουσε ο γκολκίπερ.
Το 0-1 δεν κράτησε όμως για πολύ, αφού στο 6’ ο Γεωργουλέας έκανε με σουτ εντός περιοχής το 1-1.
Στο 8’ ο Ντεντόπουλος με σουτ έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 17’ ο Αραπάκης έδιωξε με γροθιές το δυνατό σουτ από τον Τσερικλό. Ο τελευταίος ανέτρεψε στο 20’ τον Ντελή και ο ρέφερι έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Γεωργουλέας όμως που ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι, σούταρε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 23’ ο ίδιος παίκτης δεν μπόρεσε με ψηλοκρεμαστό πλασέ να σκοράρει. Κάτι που κατάφερε στο 28’ με σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής στην επαναφορά, έπειτα από απόκρουση του γκολκίπερ σε σουτ του Ντερβίσι.
Ο Γεωργουλέας ήταν ο κύριος εκφραστής των επιθέσεων της Μεσσηνίας και απείλησε και στο 29’ με διαγώνιο σουτ, που έδιωξε ο Γεωργόπουλος.
Οι φιλοξενούμενοι είχαν δοκάρι σε κεφαλιά του Θεοφανόπουλου στο 34’ (από κόρνερ του Μαντά). Στην επόμενη φάση όμως ισοφάρισαν με διαγώνιο σουτ του Μαντά, που βρήκε δίχτυα και τρία λεπτά αργότερα με σουτ, ανατρέποντας το σκορ (2-3).
Στο β’ μέρος η Μεσσηνία είχε μια καλή στιγμή με την κεφαλιά του Ντελή στο 60’ (άουτ από το κάθετο δοκάρι) και οι φιλοξενούμενοι στο 62’ με τα γυριστά σουτ των Θεοφανόπουλου και Βαγενά.,
Στο 65’ από κόρνερ του Μαντά, ο Τσερικλός πήρε την κεφαλιά και ο Αραπάκης έδιωξε με τα δάχτυλα σε κόρνερ.
Από το δεύτερο κόρνερ του Μαντά, ο Θεοφανόπουλος σημείωσε το 2-4, “σφραγίζοντας’ ουσιαστικά τη νίκη των φιλοξενούμενων που βρήκαν και 5ο γκολ στο 75’ με πέναλτι του Θεοφανόπουλου, που σημείωσε χατ – τρικ.
Το ματς διαιτήτευσε ο Τσερφολιάς με βοηθούς τους Καλαμαρά και Γαβριλιάδη, όλοι από το σύνδεσμο Ηλείας.
ΜΕΣΣΗΝΙΑ Κ 15: Αραπάκης, Κατράνης, Μπάκας (25’ Σ. Βαρελάς), Σεντεμέντες, Τζάννες, Βάγγαλης, Ντελής (73’ Χότζα), Κατσικεας, (41’ Σταθόπουλος), Γεωργουλέας (68’ Τσαούσης), Ντερβίσι, Κυριακόπουλος (73’ Γκίζας)
ΑΧΑΪΑ Κ 15: Λιακόπουλος, Παρασκευόπουλος (76’ Διαμαντόπουλος) Λαζαράκης (41’ Παπαδόπουλος), Ξηνταρόπουλος, Βόσκογλου, Τσερικλός, Μαντάς (76’Βεντουρής), Φλωράτος, (58’ Μερμίτας), Θεοφανόπουλος, Ντεντόπουλος (71’ Παπαγεωργίου), Βαγενάς.

Κ 17

Η Μεσσηνία παρότι ξεκίνησε ιδανικά (1-0 στο 8’), δεν πήρε τους τρεις βαθμούς, με το τελικό 1-1 να διαμορφώνεται από το 13ο λεπτό.
Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με πλασέ του Σεντεμέντε, ύστερα από κόρνερ του Δ. Γεωργόπουλου.
Στο 13’ ο Τιμοθέου έκανε το σουτ, η μπάλα χτύπησε στο σώμα του Σταθόπουλου, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα.
Στο 35’ από φάουλ του Γεωργόπουλου, ο Στρέκλας έκανε λάθος διώξιμο, όμως ο Ράλλης δεν βρήκε την μπάλα με προβολή για να την στείλει στα δίχτυα.
Η Μεσσηνία πίεσε στο δεύτερο ημίχρονο για το γκολ της νίκης, αλλά δεν το βρήκε. Στο 50’ σε φάουλ του Δημητρίου, η μπάλα χτύπησε στο τείχος και πέρασε δίπλα από το κάθετο δοκάρι. Στο 81’ ο γκολκίπερ απέκρουσε το διαγώνιο σουτ του Δ. Γεωργόπουλου, ενώ στο 89’ ο Μαρδάς έδιωξε πάνω στη γραμμή σε διαγώνιο σουτ του Φαββατά. Για τους φιλοξενουμενους ο Αθανασόπουλος στο 85’ έκανε “ψαλιδάκι” από το ημικύκλιο της περιοχής, στέλνοντας την μπάλα άουτ.
Να σημειωθεί ότι στο 91’ υπέστη θλάση ο Στρέκλας και η Αχαΐα έπαιξε τα υπόλοιπα πέντε λεπτά των καθυστερήσεων με 10 παίκτες, γιατί είχαν ολοκληρωθεί οι αλλαγές.
Το ματς διαιτήτευσε ο Καλαμαράς με βοηθούς τους Τσερφολιά και Γαβριλιάδη, από την Ηλεία.
ΜΕΣΣΗΝΙΑ Κ 17: Τσέλα, Μπούνας, Βράπι, Σταθόπουλος, Αγγελόπουλος, Σεντεμέντες, Κράκουλι, Δημητρίου (58’ Φαββατάς), Ράλλης (80’ Καραϊσκος), Δ. Γεωργόπουλος, Σπυρόπουλος (90’ Σερέτης)
ΑΧΑΪΑ Κ 17: Γεωργόπουλος, Λένης, Μαρδάς, Πεϊρού, Κωλέτσης, Θ. Νικολόπουλος, (75’ Γασπαρινάτος) Κουραχάνης (46’ Αθανασόπουλος), Στρέκλας, Κυρσανίδης (46’ Ανδριακόπουλος), Τιμοθέου (75’ Τριαντόπουλος), Ντούνης (61’ Μητρόπουλος).