Παρασκευή, 31 Δεκέμβριος 2021 11:49

“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Ασταμάτητη το Δεκέμβριο, βλέπει ψηλότερα το 2022

Γράφτηκε από τον

Πρωτοχρονιά στην 3η θέση του δευτέρου ομίλου της Super League 2 θα κάνει η Καλαμάτα.

Η “Μαύρη Θύελλα” πέρασε την Τετάρτη νικηφόρα και από την Ιεράπετρα και πέτυχε το τέσσερα στα τέσσερα στα ματς που έδωσε το Δεκέμβριο. Αν προσθέσουμε και τις δύο νίκες στα τέλη Νοεμβρίου με Καραϊσκάκη και Εργοτέλη, τρέχει σερί έξι νικών. Και όλα αυτά ενώ ξεκίνησε με δύο ήττες το πρωτάθλημα από ΑΕΚ Β’ και Παναθηναϊκό Β’ και μέχρι την 4η αγωνιστική δεν είχε βαθμό, έχοντας κάνει και το ρεπό της, την 2η αγωνιστική.
Το διπλό στην Αρτα με τον Καραϊσκάκη (0-1) στις 24 Νοεμβρίου, ήταν το έναυσμα για την βαθμολογική αντεπίθεση.
Τρεις μέρες αργότερα κέρδιζε στη Μεσσήνη και τον Εργοτέλη με 2-0 και έδειχνε ότι κάτι αλλάζει.
Ο Δεκέμβριος, ωστόσο, ήταν ο μήνας που θα καθόριζε και τους στόχους, καθώς περιλάμβανε πέντε αγωνιστικές (οι δύο εμβόλιμες).
Η Καλαμάτα δεν αγωνίστηκε στις 5 Δεκεμβρίου με τον Αστέρα Βλαχιώτη, λόγω κρουσμάτων κορονοϊου στους Λάκωνες και υποδέχτηκε ξεκούραστη τον Διαγόρα Ρόδου στις 11 Ιανουαρίου, παίρνοντας την 3η συνεχόμενη νίκη με 2-0. Στις 15 Δεκεμβρίου έπαιξε στα Χανιά, που ήταν αήττητα στο γήπεδό τους και με πρωταγωνιστή και σκόρερ τον Λουκίνα, συμπλήρωσε καρέ νικών (1-2).
Το ματς της 19ης Δεκεμβρίου με την ουραγό Ζάκυνθο στη Μεσσήνη, ήταν το θεωρητικά το πιο εύκολο και όντως η “Μαύρη Θύελλα” έκανε περίπατο, σημειώνοντας την μεγαλύτερη σε έκταση σκορ νίκη της με 5-0.
Ακολούθησε η διακοπή του πρωταθλήματος λόγω των Χριστουγέννων και την Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου έγινε η 10η αγωνιστική και τελευταία για το 2021.
Ο Λουκίνας “καθάρισε” και πάλι στην Κρήτη, σκοράροντας και τα δύο γκολ για το τρίτο διπλό στη σεζόν (2-0 την Ιεράπετρα).
Ετσι η Καλαμάτα έφθασε τους 18 βαθμούς και απέχει 3 βαθμούς από την δεύτερη ΑΕΚ Β’ και πέντε από τον πρωτοπόρο Λεβαδειακό, με την Ενωση όμως να έχει δύο ματς περισσότερα και τους Βοιωτούς ένα.
Η μεσσηνιακή ομάδα θα δώσει το Γενάρη και το εξ αναβολής παιχνίδι με τον Αστέρα Βλαχιώτη και με νίκη θα μειώσει στους 2 βαθμούς τη διαφορά από τον Λεβαδειακό, που δείχνει να είναι ο πιο δυνατός αντίπαλος.
Η “Μαύρη Θύελλα”, ωστόσο έχοντας τέτοιο σερί και ψυχολογία, μπορεί να βλέπει ψηλότερα το 2022, που ξεκινά με εντός έδρας ματς την προσεχή Τετάρτη, κόντρα στην ανεβασμένη και 5η στη βαθμολογία Καλλιθέα.

Πήρε μπροστά ο Λουκίνας

Για τρίτη σερί αγωνιστική βρήκε δίχτυα ο Γιάννης Λουκίνας, πετυχαίνοντας και τα δύο γκολ στην προχθεσινή νίκη της Καλαμάτας με την Ιεράπετρα. Ο έμπειρος επιθετικός είχε σκοράρει εις διπλούν και με τα Χανιά (1-2), ενώ πέτυχε και ένα γκολ στο ευρύ 5-0 με τη Ζάκυνθο. Ο Λουκίνας είχε ανοίξει λογαριασμό με πέναλτι στο ματς της 3ης αγωνιστικής με τον Παναθηναϊκό Β’. Ετσι έφθασε τα έξι γκολ στο πρωτάθλημα και ανέβηκε στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ στον 2ο όμιλο της Super League 2. Εξι γκολ έχουν πετύχει ακόμα ο Μπαϊροβιτς των Χανίων, ο Αρναρέλλης του Αιγάλεω και ο Σταματελόπουλος.
Τα περισσότερα γκολ και στους δύο ομίλους έχει πετύχει ο Πασάς της Βέροιας, όπου αγωνιζόταν πέρυσι ο Λουκίνας και είχε αναδειχθεί πρώτος σκόρερ με 9 τέρματα.