Δευτέρα, 03 Ιανουάριος 2022 18:01

Ινφαντίνο: "Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα θα μπορούσε να διεξάγεται κάθε δύο χρόνια"

Γράφτηκε από τον
Ινφαντίνο: "Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα θα μπορούσε να διεξάγεται κάθε δύο χρόνια"

Ο Τζιάνι Ινφαντίνο τόνισε πως εκτός από το Μουντιάλ και το Euro θα μπορούσε να διεξάγεται κάθε δύο χρόνια και στάθηκε στον οικονομικό αντίκτυπο που θα είχε αυτό.

Όχι απλά εμμένει στην πρότασή του για διεξαγωγή του Μουντιάλ ανά δύο χρόνια, αλλά ο Τζιάνι Ινφαντίνο πρότεινε να γίνει το ίδιο και με το Euro.

Αυτό υποστήριξε σε δηλώσεις που έκανε στη Rai. Μάλιστα, εξήγησε τα πλεονεκτήματα που υπάρχει από αυτό το σενάριο τόσο για τους διοργανωτές όσο και για τους ποδοσφαιριστές.

Αναλυτικά όσα είπε ο πρόεδρος της FIFA: "Πρώτα απ' όλα, θέλω να διευκρινίσω ότι η διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου κάθε δύο χρόνια δεν είναι δική μου πρότασή. Το 88% του συνεδρίου, συμπεριλαμβανομένης της πλειοψηφίας των ευρωπαϊκών χωρών, ψήφισε υπέρ της διεξαγωγής μια μελέτη για τη σκοπιμότητα ενός Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια.

Έχουμε κάνει μια πολύ σοβαρή μελέτη, η οποία δείχνει ότι από αθλητική άποψη το παγκόσμιο πρωτάθλημα θα λειτουργούσε κάθε δύο χρόνια: θα υπήρχαν λιγότεροι αγώνες των εθνικών ομάδων, αλλά περισσότεροι αγώνες με μεγαλύτερο αντίκτυπο σε συναισθηματικό επίπεδο, ενώ και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα θα μπορούσε να διεξάγεται κάθε δύο χρόνια.

Η Ιταλία συμμετέχει πολύ συχνά στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και ο αντίκτυπος που έχει αυτή η διοργάνωση για μια χώρα είναι πολύ σημαντική από αθλητική άποψη. Ωστόσο, πολλές χώρες του κόσμου δεν έχουν αυτή την τύχη, γιατί συμμετέχουν μόνο 32. Όταν αποφασίστηκε, πριν από εκατό χρόνια, ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο έπρεπε να παίζεται κάθε τέσσερα χρόνια, υπήρχαν μόνο σαράντα χώρες που έπαιζαν ποδόσφαιρο στον κόσμο, στην Ευρώπη και τη Νότια Αμερική. Σήμερα υπάρχουν περισσότερες από διακόσιες και αυτή η κατάσταση πρέπει να ληφθεί υπόψη. Ο οικονομικός αντίκτυπος, λοιπόν, θα ήταν θετικός για όλους, τόσο γι' αυτούς που έχουν περισσότερα όσο και για εκείνους που έχουν λιγότερα.

Αυτό το έργο είναι για να προστατεύσει τα εθνικά πρωταθλήματα γιατί θα υπήρχαν λιγότερες διακοπές, καθώς και για να προστατεύσει τους παίκτες, γιατί γι' αυτούς θα υπήρχε ένα διάλειμμα τον Ιούλιο τουλάχιστον τριών εβδομάδων, προκειμένου να ανακάμψουν μετά το Μουντιάλ , που δεν υπάρχει τώρα. Για να συμπληρώσει τον αριθμό των αγώνων που διοργανώνει το ιταλικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου σε ένα χρόνο, η FIFA χρειάζεται τριάντα χρόνια.

Δεν νομίζω ότι ένα Παγκόσμιο Κύπελλο και ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάθε δύο χρόνια μπορούν να αλλάξουν τα πάντα. Είναι σημαντικό να βρούμε την ισορροπία ανάμεσα στο να κάνουμε τους παίκτες να ταξιδεύουν λιγότερο, να προστατεύουν την υγεία τους και να μεγαλώσουμε το παγκόσμιο ποδόσφαιρο".

Πηγή: www.sport24.gr

  1. ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  2. ΔΗΜΟΦΙΛΗ
  3. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ