Δευτέρα, 10 Ιανουάριος 2022 12:38

Στο... έλεος του κορονοϊού η Super League 2

Γράφτηκε από τον

Στο ίδιο έργο θεατές για δεύτερη σερί αγωνιστική στη Super League 2, καθώς λόγω κρουσμάτων κορονοϊού στις ομάδες αναβλήθηκαν τα 15 από τα 16 ματς που είχαν προγραμματιστεί το Σαββατοκύριακο.

Μεταξύ αυτών και το χθεσινό Αιγάλεω - Καλαμάτα.
Το μοναδικό ματς που έγινε για την 12η στροφή του πρωταθλήματος, ήταν αυτό ανάμεσα στην Καλλιθέα και τον Παναθηναϊκό Β' (1-0).
Θυμίζουμε ότι και την περασμένη Τετάρτη είχε γίνει μόνο ένα παιχνίδι (Επισκοπή - Λεβαδειακός 0-0) και έτσι τα ματς και στους δύο ομίλους, που έχουν αναβληθεί λόγω κορονοϊού φθάνουν τα 35, ενώ συνολικά εκκρεμούν 39 αγώνες! Η "Μαύρη Θύελλα" έχει να δώσει τρία εξ αναβολής με Αστέρα Βλαχιώτη εκτός έδρας, Καλλιθέα εντός και Αιγάλεω εκτός.

Οριακά οι ημερομηνίες

Ο πρόεδρος της SL2 Λεωνίδας Λεουτσάκος σε δηλώσεις του στην ΕΡΑ Σπορ δήλωσε ότι: "Ως τώρα οι ημερομηνίες μας βγάζουν οριακά. Εχουμε προνοήσει και έχουμε αφήσει κάποιες κενές ημερομηνίες, γιατί ξέραμε ότι θα είχαμε αναβολές λόγω κορονοϊού. Αν έχουμε και άλλες αναβολές, θα πρέπει να βρεθεί λύση. Τον Μάιο έχουμε τα μπαράζ και δεν μπορούμε να πάμε παρακάτω. Αντε να πάμε 10-15 μέρες μετά. Θα βρούμε τον τρόπο".
Η 13η αγωνιστική στη Super League 2 έχει προγραμματιστεί για αυτή την Τετάρτη και το ερώτημα είναι να θα έχουμε και πάλι κύμα αναβολών ή οι περισσότερες ομάδες θα επιστρέψουν στη δράση; Η Καλαμάτα υποδέχεται μεθαύριο στις 3 το μεσημέρι στη Μεσσήνη τον Ηρόδοτο.
Τα νέα τεστ που θα υποβληθούν οι παίκτες θα κρίνουν και την τύχη του εν λόγω ματς. Εκτιμάται πάντως ότι η κατάσταση θα έχει βελτιωθεί και ο αγώνας θα γίνει.
Αναλυτικά το πρόγραμμα στον 2ο όμιλο της SL2 έχει ως εξής:

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου

Κηφισιά - Ρόδος
ΑΕΚ Β' - Λεβαδειακός (ΕΡΤ 3)
Καλαμάτα - Ηρόδοτος
Παναθηναϊκός Β '- Αιγάλεω
Καραϊσκάκης - Καλλιθέα
Εργοτέλης - ΟΦ Ιεράπετρας
Αστέρας Βλαχιώτη - Ζάκυνθος
Διαγόρας - Χανιά
Ρεπό: Επισκοπή
* Ολα τα ματς θα ξεκινήσουν στις 3 μ.μ.

Επιασε την Καλαμάτα η Καλλιθέα

Το γκολ του νεοαποκτηθέντα Γιώργου Μανθάτη στο 2ο μόλις λεπτό, έκανε τη... διαφορά για την Καλλιθέα στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό Β' στο «Ελ Πάσο» στο ένα και μοναδικό παιχνίδι που διεξήχθη το Σάββατο στη 12η αγωνιστική της Super League 2, οδηγώντας τους «κυανόλευκους» στην τρίτη σερί νίκη τους στο πρωτάθλημα και στην 3η θέση της βαθμολογίας (ισόβαθμη με την Καλαμάτα).
Ο Μανθάτης αποχώρησε στο 42' λόγω τραυματισμού, δίνοντας τη θέση του στον Κωστίκα, ενώ οι δύο ομάδες είχαν από ένα δοκάρι. Η Καλλιθέα στο 33' με τον Μουνιέ και ο Παναθηναϊκός στο 36' με τον Σιδερά.
Ο Παναθηναϊκός Β' με 13 βαθμούς παρέμεινε στην 8η θέση. Μπροστά από Καλαμάτα και Καλλιθέα, που έχουν από 18 βαθμούς είναι η ΑΕΚ Β' με 21 βαθμούς και ο Λεβαδειακός με 24 βαθμούς.

Τα μεταγραφικά

Στο μεταγραφικό σκέλος, η Καλαμάτα θα αποκτήσει τον Βραζιλιάνο εξτρέμ Ούγκο Μπόρζες που αναμένεται σήμερα στην Ελλάδα. Πρόκειται για παίκτη από την Κ 23 της Κορίνθιανς που έρχεται για να δώσει λύσεις στην μεσοεπιθετική γραμμή, όπως και ο Φροίξος Γρίβας από τον ΟΦΗ.
Ακόμα η Καλαμάτα έχει ενισχυθεί και στη θέση του τερματοφύλακα με τον γκολκίπερ του Αίαντα Γαστούνης Γιώργο Λαδά και εντός των ημερών θα υπάρξουν και άλλες προσθήκες.