Δευτέρα, 10 Ιανουάριος 2022 16:40

Αποχωρεί από το πρωτάθλημα ο Τσικλητήρας Πύλου!

Γράφτηκε από τον
Αποχωρεί από το πρωτάθλημα ο Τσικλητήρας Πύλου!

Ενα βήμα πριν την αποχώρηση του από το πρωτάθλημα της Α’ τοπικής και ουσιαστικά την διάλυση του βρίσκεται ο Τσικλητήρας Πύλου!

Στην ομάδα της Πύλου η κατάσταση είναι πολύ άσχημη, κάτι που είχα διαφανεί και στα τελευταία παιχνίδια του 2021. Συγκεκριμένα ο Τσικλητήρας δεν κατέβηκε στα παιχνίδια με Κυπαρισσία και Απόλλωνα Πεταλιδίου, με συνέπεια να τα χάσει και τα δύο με σκορ 3-0.
Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας του δευτέρου ομίλου και οι τρεις βαθμοί που έχει είναι από το ματς με τη Χώρα που δεν συμμετέχει στο πρωτάθλημα. Στα έξι ματς που έχει δώσει μετρά ισάριθμες ήττες, οι περισσότερες εκ των οποίων είναι με βαριά σκορ.
Πλέον αν δεν κατέβει σε ένα ακόμη παιχνίδι τότε θα αποβληθεί από το πρωτάθλημα, όπως ορίζουν οι κανονισμοί.
Κάτι τέτοιο θεωρείται δεδομένο μιας και από την ομάδα της Πύλου έχουν αποχωρήσει σχεδόν όλοι οι ποδοσφαιριστές από τη νέα χρονιά.
Η διοίκηση φαίνεται πως αδυνατεί να κρατήσει όρθια την ομάδα και να ολοκληρώσει τουλάχιστον με ψηλά το κεφάλι τη σεζόν, δηλαδή να υποβιβαστεί αλλά εντός των αγωνιστικών χώρων.

Με 7 ομάδες μένει ο 2ος όμιλος!

Ακόμη βέβαια επίσημα ο Τσικλητήρας δεν έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα και δεν υπάρχει σχετικό έγγραφο στην ΕΠΣ Μεσσηνίας, όμως μόνο με… θαύμα θα μπορέσει να συνεχίσει να αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία.
Ετσι αν πράγματι αποχωρήσει η Πυλιώτικη ομάδα από την Α’ τοπική, τότε ο δεύτερος όμιλος θα μείνει με μόλις επτά ομάδες μιας και ο Παπαφλέσσας Χώρας δεν συμμετέχει εξ’ αρχής στο πρωτάθλημα.
Δηλαδή σε κάθε αγωνιστική θα διεξάγονται μόλις δύο παιχνίδια στον δεύτερο όμιλο!
Και όλα αυτά για μια ομάδα που μόλις πριν από έξι χρόνια κατακτούσε το πρωτάθλημα στην Α’ τοπική και κέρδιζε την άνοδο στη Γ’ εθνική κατηγορία. Μια Γ’ εθνική στην οποία συμμετείχε για δύο χρονιές, μέχρι δηλαδή το 2018.
Τα λάθη όμως εκείνης της περιόδου, η όχι σωστή διαχείριση εκείνης της “χρυσής” πενταετίας του Τσικλητήρα, αλλά και τα λάθη που έγιναν στη συνέχεια, οδήγησαν στην απαξίωση μιας και εκ των ιστορικότερων ομάδων της Μεσσηνίας...