Δευτέρα, 17 Ιανουάριος 2022 10:38

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ 0-0: Ορθια στο ντέρμπι, μπορούσε και διπλό (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

Μετά από εφτά διαδοχικές νίκες, η Καλαμάτα αναδείχθηκε χθες ισόπαλη χωρίς τέρματα με τον Λεβαδειακό στη Βοιωτία, στο ντέρμπι κορυφής στην 14η αγωνιστική του δευτέρου ομίλου της Super League 2.

Η “Μαύρη Θύελλα” έμεινε όρθια στην έδρα των πρωτοπόρων και εφόσον νικήσει την Τετάρτη στη Σπάρτη, τον Αστέρα Βλαχιώτη σε εξ αναβολής ματς θα πιάσει τους “πράσινους” στην κορυφή και με ματς λιγότερο! Η χθεσινή ήταν η πρώτη ισοπαλία για την Καλαμάτα στο πρωτάθλημα, ενώ οι γηπεδούχοι έμειναν για τρίτο ματς χωρίς νίκη μέσα στο 2022 και βλέπουν τους διώκτες τους να πλησιάζουν.
Η Καλαμάτα θα μπορούσε μάλιστα να φύγει με το διπλό από τη Λιβαδειά, καθώς είχε δοκάρι με τον Αναστασόπουλο στο 11’ και μεγάλη ευκαιρία με τον Τάτο στο 73’. Στο δεύτερο ημίχρονο πάντως, ο Λεβαδειακός είχε την κατοχή της μπάλας, με την μεσσηνιακή ομάδα να περιμένει στο μισό γήπεδο και να προσπαθεί να απειλήσει με αντεπιθέσεις. Η “Μαύρη Θύελλα” άντεξε στην πίεση των γηπεδούχων στο δεύτερο 45λεπτο και έφυγε με έναν πολύτιμο βαθμό σε μια από τις πιο δύσκολες έδρες

Αγγιξε το γκολ με Αναστασόπουλο

Η Καλαμάτα έφθασε πολύ κοντά στο γκολ στο 11’, όταν από φάουλ του Τάτου, η μπάλα δεν απομακρύνθηκε από την περιοχή και έφθασε στον Αναστασόπουλο που με δυνατό σουτ την έστειλε στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 15’ ήταν η σειρά του Λεβαδειακού να απειλήσει. Ο Χάμοντ με κάθετη πάσα τροφοδότησε τον Δούμτσιο, που πλάσαρε μέσα από την περιοχή, αλλά ο πορτιέρο της Καλαμάτας απέκρουσε. Στο 30’ από πάσα του Ματέους, ο Λουκίνας βρέθηκε με την μπάλα μέσα στην περιοχή, έκανε δύο κοντρόλ στον αέρα, αλλά πριν προλάβει να πλασάρει, τον έκοψε σωτήρια ο Λιάγκας, Το 0-0 ήταν το αποτέλεσμα που σφράγισε τις προσπάθειες των δύο ομάδων στο πρώτο ημίχρονο.

Εδειξε χαρακτήρα

Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, ο Συμελίδης έπεσε εύκολα εντός περιοχής από μαρκάρισμα του Μπακαγιόκο, αλλά ο διαιτητής Πολυχρονης έδειξε σωστά να συνεχιστεί το ματς. Στο 51’ το γυριστό πλασέ του Τζημόπουλου, πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Ο Λεβαδειακός προσπαθούσε να απειλήσει κυρίως με στημένα και στο 60’ ο Νίλι από πλάγια θέση αριστερά, επιχείρησε να αιφνιδιάσει εκτελώντας απευθείας το φάουλ, όμως ο Ταΐρης έδιωξε με γροθιές. Δύσκολη απόκρουση, με δεδομένο ότι είχε πολλά σώματα μπροστά του.

Στο 73’ ο Τάτος μπήκε από αριστερά μέσα στην περιοχή και ενώ είχε και την επιλογή της πάσας στον Λουκίνα, σούταρε για να μπλοκάρει ο Στογιάνοβιτς, στην μεγάλη ευκαιρία της Καλαμάτας στο δεύτερο ημίχρονο.
Στο 75’ ο Νίκος Αναστόπουλος έκανε τρεις αλλαγές, περνώντας στο ματς τους Παυλίδη, Μαβινγκά, Λουπάνο, αντί των Παπατόλιου, Ματέους, Τσαγκαλίδη, θέλοντας να φρεσκάρει την μεσοαμυντική γραμμή.
Η “Μαύρη Θύελλα” δεν επέτρεψε άλλη μεγάλη φάση μέχρι το τέλος του αγώνα και το 0-0 ήρθε φυσιολογικά.
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Στογιάνοβιτς, Πολέτο, Χάμοντ, Δούμτσιος (76’ Νίκας), Λιάγκας, Μουτίνιο (46′ Συμελίδης), Νίλι, Παναγιώτου, Τσάπρας (87’ Μυτίδης), Τζημόπουλος, Μεχία.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Ταΐρης, Τσελεπίδης, Αναστασόπουλος Παπατόλιος (75’ Παυλίδης), Κωνσταντινόπουλος, Μοζέρ (91’ Φελίπε), Μπακαγιόκο, Ματέους (75’ Μαβινγκά) Τάτος (90’ Σκεντεράι), Τσαγκαλίδη (75’ Λουπάνο), Λουκίνας.

Αναστόπουλος: “Και να κερδίζαμε δεν σημαίνει ότι θα παίρναμε το πρωτάθλημα”

Ικανοποιημένος από την εμφάνιση εμφανίστηκε μετά το ματς με τον Λεβαδειακό ο Νίκος Αναστόπουλος. Ο προπονητής της Καλαμάτας σημείωσε αρχικά ότι: “Ηταν ένα παιχνίδι – ντέρμπι που έπαιζαν οι δύο καλύτερες ομάδες στην κατηγορία, όπως αποτυπώνεται και στον βαθμολογικό πίνακα. Ξεκινήσαμε πάρα πολύ καλά. Είχαμε τη φάση του δοκαριού, που αν γινόταν γκολ, ίσως η εξέλιξη να ήταν διαφορετική. Ελέγξαμε το ματς και με εξαίρεση τη φάση του Δούμτσιου, δεν κινδυνεύσαμε. Στο δεύτερο ημίχρονο, έγινε πάλι ένα δυνατό παιχνίδι, αλλά μακριά από την περιοχή μας. Τη φάση του αγώνα, την είχαμε εμείς το τετ α τετ με Τάτο, που αν έμπαινε γκολ, σίγουρα θα κερδίζαμε”.

Η ατάκα για... Ρεάλ

Ο Νίκος Αναστόπουλος ξεκαθάρισε πάντως ότι: “Και να κερδίζαμε, δεν σημαίνει ότι θα παίρναμε το πρωτάθλημα. Το πρωτάθλημα έχει δρόμο. Δεν έχει τελειώσει ούτε ο πρώτος γύρος. Σαν Καλαμάτα, όπως είχαμε δείξει στα προηγούμενα παιχνίδια, στοχεύουμε πάντα στη νίκη. Ούτε από τη Ρεάλ Μαδρίτης δεν... χάνουμε”.

SUPER LEAGUE 2 - ΝΟΤΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
(14η αγωνιστική)
Ηρόδοτος – Παναθηναϊκός Β’ 0-0
Ρόδος – ΑΕΚ Β’ αναβλήθηκε
Ζάκυνθος – Διαγόρας 0-2
ΟΦ Ιεράπετρας – Αστέρας Βλαχιώτη 3-1
Καλλιθέα – Εργοτέλης 3-2
Αιγάλεω – Καραϊσκάκης 1-0
Λεβαδειακός – Καλαμάτα 0-0
Επισκοπή – Κηφισιά 1-0
Ρεπό: Χανιά

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 14 αγωνιστικές
1. Λεβαδειακός (12) 19-6 25
2 ΑΕΚ Β΄ (11) 12-5 24
3. Καλαμάτα (10) 17-4 22
4. Καλλιθέα (9) 12-5 21
5. Αιγάλεω (10) 12-5 20
6. Χανιά (11) 17-10 15
-. Ρόδος (9) 13-11 15
-. ΟΦ Ιεράπετρας (11) 15-16 15
9. Παναθηναϊκός Β’ (11) 9-12 14
10. Κηφισιά (10) 8-9 13
-. Διαγόρας Ρόδου (11) 9-12 13
12. Εργοτέλης (10) 9-13 11
13. Καραϊσκάκης (10) 8-15 9
-. Επισκοπή (10) 6-7 9
15. Αστέρας Βλαχιώτη (9) 4-10 6
-. Ηρόδοτος (10) 4-11 6
17. Ζάκυνθος (10) 0-23 1
* Σε παρένθεση οι αγώνες που έχει δώσει η κάθε ομάδα.
* Το ρεπό τους έχουν κάνει ΟΦ Ιεράπετρας, Καλαμάτα, Καλλιθέα, Παναθηναϊκός Β', Αιγάλεω, Καραϊσκάκης, Ηρόδοτος, Εργοτέλης, Λεβαδειακός, Αστέρας Βλαχιώτη, Επισκοπή και Χανιά.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(22-23 Ιανουαρίου)
ΑΕΚ Β’ - Επισκοπή
Καλαμάτα – Ρόδος
Παναθηναϊκός Β’ - Λεβαδειακός
Καραϊσκάκης – Ηρόδοτος
Εργοτέλης – Αιγάλεω
Αστέρας Βλαχιώτη – Καλλιθέα
Διαγόρας Ρόδου – ΟΦ Ιεράπετρας
Χανιά – Ζάκυνθος
Ρεπό: Κηφισιά