Δευτέρα, 17 Ιανουάριος 2022 12:39

Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ – ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΟΣ 1-0: Ατρωτος στην έδρα του! (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Οπως τελείωσε το 2021 έτσι ξεκίνησε το 2022 ο Α.Ο. Διαβολιτσίου...

Η μεσσηνιακή ομάδα έριξε στο καναβάτσο με 1-0 στο γήπεδο του Μελιγαλά και τον Ναυπακτιακό Αστέρα, δείχνοντας πως στην έδρα της είναι αχτύπητη, μιας και έχει πέντε νίκες σε ισάριθμους αγώνες!
Τη νίκη υπέγραψε ο.... συνήθης ύποπτος Κώστας Ηλιόπουλος που σκόραρε με ωραία κεφαλιά στο 44ο λεπτό και έφτασε τα 10 γκολ στο πρωτάθλημα, όντας πρώτος σκόρερ στον 4ο όμιλο.
Ετσι ο ΑΟΔ με τη νίκη του αυτή προσπέρασε στη βαθμολογία τον Ναυπακτιακό (υπερτερεί και σε πιθανή ισοβαθμία) και έφτασε στην 4η θέση μαζί με τον Αχέρων Καναλακίου που είναι τρίτος.
Το Διαβολίτσι είναι στο +3 από τη ζώνη του υποβιβασμού και ενώ έχει ένα ματς λιγότερο, αυτό που θα δώσει στις 26 Ιανουαρίου στο Μελιγαλά με τον Εθνικό Σκουλικάδου.
Από την άλλη η ομάδα της Ναυπάκτου έδειξε λίγα πράγματα στον αγωνιστικό χώρο και είναι χαρακτηριστικό πως δεν έκανε ούτε μια κλασική ευκαιρία σε 94 λεπτά παιχνιδιού!

Σοβαρός τραυματισμός Μπατσή

Ο αγώνας σημαδεύτηκε από τον σοβαρό τραυματισμό του ποδοσφαιριστή των φιλοξενούμενων Χρήστου Μπάτση. Ο νεαρός παίκτης του Ναυπακτιακού χτύπησε στο 90’ από μαρκάρισμα του Δημητρίου, ο οποίος άθελα του τον χτύπησε στο πρόσωπο, με συνέπεια να αποβληθεί με απευθείας κόκκινη κάρτα.
Ο Μπάτσης έμεινε για δέκα λεπτά στον αγωνιστικό χώρο και στη συνέχεια με ασθενοφόρο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Καλαμάτας, αφού είχε χτυπήσει στον αυχένα. Οι πρώτες ενδείξεις έκαναν λόγο για διάσειση, όμως υπεβλήθη σε σειρά εξετάσεων για να φανεί το μέγεθος του τραυματισμού του.

Πως έπαιξε ο ΑΟΔ

Ο Μάρκος Στεφανίδης παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-3-2-1.
Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Μερκούρι, δεξιά στην άμυνα ο Πιτσιλής, αριστερά ο Βέλλης και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Μπαλόπουλος και Καντουτσης. Αμυντικό χαφ έπαιξε ο Στραβάκος, με τους Πάγια και Δημητρίου να τον πλαισιώνουν λίγο μπροστά του. Δεξί εξτρέμ ήταν ο Μουλιάτος, αριστερό ο Θώδης και στην κορυφή της επίθεσης ο Ηλιόπουλος.
Οι δύο ομάδες ήταν νευρικές στο ξεκίνημα, κάτι λογικό μιας και είχαν να αγωνιστούν σχεδόν ένα μήνα (από τις 22 Δεκεμβρίου).

Οι γηπεδούχοι πήραν από την αρχή τα ηνία του αγώνα, με τον Ναυπακτιακό να δίνει χώρο στον ΑΟΔ και να παίζει αρκετά παθητικά.
Ο Δημητρίου με τον Στραβάκο και τον Πάγια έκαναν πολλή δουλειά στον άξονα, με τον Ηλιόπουλο να είναι δραστήριος στην κορυφή της επίθεσης.
Στο 16’ ο Δημητρίου εκτέλεσε ένα φάουλ με την μπάλα να χτυπά σε χέρι αμυνόμενου και τους γηπεδούχους να φωνάζουν για πέναλτι.
Ο Δημητρίου εκτέλεσε νέο φάουλ από πλάγια θέση στο 28’ με την μπάλα να φεύγει ένα μέτρο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στα μέσα του ημιχρόνου ο Στεφανίδης πέρασε στα χαφ τον Βέλλη και έφερε αριστερό μπακ τον Θώδη, με τον ΑΟΔ να έχει μεγαλύτερη δημιουργία με αυτό το σχήμα.
Στο 31’ ο εξαιρετικός χθες Στραβάκος με ωραία κάθετη πάσα βρήκε τον Μουλιάτο που πιεζόμενος έκανε το σουτ με την μπάλα να φεύγει άουτ.

Στο 44’ το 1-0 με
κεφαλιά Ηλιόπουλου

Η υπεροχή του Διαβολιτσίου καρποφόρησε λίγο πριν την ανάπαυλα του ημιχρόνου, απόλυτα δίκαια μιας και δεν είχε απειληθεί στο ελάχιστο από την ομάδα της Ναυπάκτου.
Στο 44’ λοιπόν ο Δημητρίου έκανε ωραία ενέργεια από δεξιά και έβγαλε... γλυκιά σέντρα με τον Ηλιόπουλο στην καρδιά της περιοχής να κάνει με καρφωτή κεφαλιά το 1-0.

Δεν απειλήθηκε στο δεύτερο

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε, με τον προπονητή του Ναυπακτιακού να προχωρά σε δύο γρήγορες αλλαγές κάνοντας την ομάδα του πιο επιθετική.
Στο 59’ ο Δημητρίου είχε μια εκτέλεση φάουλ από πλάγια θέση που πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Εξι λεπτά αργότερα ο Βέλλης έβγαλε τη σέντρα, με τον Ηλιόπουλο να παίρνει την κεφαλιά -πάσα, όμως ο Ναουμίδης έδιωξε μπροστά από τον αμαρκάριστο Μουλιάτο.
Μέχρι το 70’ η ομάδα του Μάρκου Στεφανίδη εξακολουθούσε να πατά καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, κερδίζοντας τις πιο πολλές μονομαχίες αφού το ματς είχε πάει στη δύναμη.
Στο 70’ ο Βέλλης μετά από ατομική ενέργεια, έπιασε ένα αδύναμο σουτ με τον Δούρο να μπλοκάρει. Στο τελευταίο εικοσάλεπτο ο Ναυπακτιακός πήρε μέτρα στο γήπεδο, χωρίς όμως να έχει ορθολογικό πλάνο για να απειλήσει.
Ο Στεφανίδης πέρασε αλλαγή στο ματς τον 18χρονο Δήμο Καρύδη, ο οποίος έκανε ντεμπούτο και έδειξε καλά στοιχεία στα λεπτά που αγωνίστηκε.

Αποβλήθηκε στο 90’ ο Δημητρίου

Ο χρόνος περνούσε με το Διαβολίτσι να διαχειρίζεται χωρίς πρόβλημα το υπέρ του σκορ. Μάλιστα στο 88’ θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο γκολ όταν σε αντεπίθεση ο Ηλιόπουλος δεν έδωσε στον Κρεμύδα και προτίμησε να περάσει τον γκολκίπερ Δούρο που έπεσε και του έδιωξε την μπάλα.
Στο 90’ ο Δημητρίου χτύπησε με το πόδι στο πρόσωπο τον Μπάτση, είδε την κόκκινη κάρτα και ο παίκτης του Ναυπακτιακού ζαλιζόταν και έμεινε στο έδαφος για 10 λεπτά.
Το ματς συνεχίστηκε μετά την 10λεπτη διακοπή, χωρίς να σημειωθεί κάτι το αξιόλογο και το Διαβολίτσι να πανηγυρίζει την έκτη του νίκη στο πρωτάθλημα.
Καλύτεροι του ΑΟΔ ήταν οι Δημητρίου, Στραβάκος, Ηλιόπουλος και Πιτσιλής.
Καλή ήταν σε γενικές γραμμές η διαιτησία του Παπαγεωργόπουλου (Αργολίδας) και των βοηθών του Τσούκα (Αρκαδίας) και Παπαγεωργίου (Αρκαδίας). Εκτός από την κόκκινη στον Δημητρίου, την κίτρινη κάρτα είδαν οι Μαχαίρας, Καντούτσης, Κοντογιάννης, Πιτσιλής, Καρύδης και Ναουμίδης.
Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ: Μαρσέλο, Πιτσιλής, Θώδης, Βέλλης (70’ Καρύδης), Μπαλόπουλος, Καντούτσης, Στραβάκος, Πάγια, Μουλιάτος (85’ Κρεμύδας), Ηλιόπουλος, Δημητρίου.
ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΟΣ: Δούρος, Μπατσής (99’ λ.τρ. Βήτος), Πατρώνης, Ναουμίδης, Αργυρόπουλος, Λίτσος, Σαμπατάκος (54’ Καψάσκης), Μαχαίρας, Βουκομάνοβιτς, Κοντογιάννης (54’ Ρουμπάτος), Νιφορόπουλος.