Δευτέρα, 24 Ιανουάριος 2022 16:31

ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ – ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥ 1-0: Λύτρωση στο 94’ με πέναλτι του Κ. Λυμπερόπουλου (φωτό)

Γράφτηκε από τον
ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ – ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥ 1-0: Λύτρωση στο 94’ με πέναλτι του Κ. Λυμπερόπουλου (φωτό)

Στην κορυφή του 2ου ομίλου της Α’ τοπικής παρέμεινε με αγχωτικό τρόπο ο Τέλλος Αγρας μετά τη δύσκολη νίκη του με 1-0 επί του Απόλλωνα Πεταλιδίου το Σάββατο στο γήπεδο των Γαργαλιάνων.

Οι “ερυθρόλευκοι” νίκησαν χάρις σε τέρμα που πέτυχε με πέναλτι ο Κώστας Λυμπερόπουλος στο 94ο λεπτό!
Ετσι έστω και με μπόλικο άγχος κατάφεραν να μπουν με το δεξί στη νέα χρονιά και συνεχίζουν να οδηγούν την κούρσα, όντας στο +1 από τη δεύτερη Κυπαρισσία.

Εχασε όπως και στα
Φιλιατρά το Πεταλίδι!

Από την άλλη το Πεταλίδι είδε να χάνει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως είχε χάσει και πριν ένα μήνα στα Φιλιατρά! Και τότε η Εράνη είχε επικρατήσει με 1-0, χάρις σε πέναλτι στις καθυστερήσεις!

Λογικό λοιπόν να μένει μία πικρία στην ομάδα του Αντώνη Τσουκαλά, μιας και η καλή της εμφάνιση το Σάββατο στους Γαργαλιάνους δεν συνοδεύτηκε και από ένα θετικό αποτέλεσμα στη μάχη που δίνει για παραμονή στην κατηγορία.
Το παιχνίδι δεν είχε ρυθμό σε όλη του σχεδόν τη διάρκεια, απόρροια και της πολυήμερης αγωνιστικής απραξίας των δύο ομάδων.
Η ομάδα του Δημήτρη Λίτσα είχε τον έλεγχο στο πρώτο ημίχρονο και έχασε δύο σημαντικές ευκαιρίες.

Δοκάρι στο 30’ με Λυμπερόπουλο

Στο 30’ μετά από σέντρα του Θ. Τσόπελα ο Κ. Λυμπερόπουλος πήρε την κεφαλιά που σταμάτησε στο δοκάρι, με τον επιθετικό του Αγρα να παίρνει νέα κεφαλιά και να στέλνει άουτ την μπάλα.
Οι φιλοξενούμενοι φάνηκαν απειλητικοί στο πρώτο μέρος με τους Θεριό και Κ. Ψυχογιάννη να απειλούν την εστία του Λαμπίρη.
Στο 44’ οι “ερυθρόλευκοι” έχασαν μεγάλη ευκαιρία όταν ο Κ. Λυμπερόπουλος έκανε ωραία ενέργεια και έκοψε για τον Λακριντή που αμαρκάριστος έκανε τσαφ και δεν πλάσαρε όπως θα ήθελε.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι διακοπές λόγω μαρκαρισμάτων και τραυματισμών ήταν συνεχείς και δεν παίχθηκε πολύ ώρα ποδόσφαιρο.
Οι γηπεδούχοι φάνηκαν αγχωμένοι και ασύνδετοι και δεν μπόρεσαν να απειλήσουν ουσιαστικά την εστία του Αργυρόπουλου. Αντιθέτως το Πεταλίδι μετά το 70’ είχε ορισμένες καλές επιθετικές προσπάθειες που όμως έμειναν ημιτελείς.

Στο 80’ οι “κυανόλευκοι” φώναξαν για κίτρινη στον Αλεβίζο (θα ήταν η δεύτερη) για σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Φωτόπουλο, με τον κ. Ρέκκα να δίνει συνέχεια στο ματς.
Στα τελευταία λεπτά ο Τέλλος Αγρας τα έπαιξε όλα για όλα και δικαιώθηκε στις καθυστερήσεις...
Στο 93’ ο Αναστασόπουλος επιχείρησε να σουτάρει με τον Ν. Ψυχογιάννη να τον βρίσκει με προβολή και τον κ. Ρέκκα να δείχνει σωστά το σημείο του πέναλτι.
Στο επόμενο λεπτό ο Κ. Λυμπερόπουλος το εκτέλεσε και έγραψε ψύχραιμα το 1-0, με την μπάλα να χτυπά και στο αριστερό δοκάρι.
Αυτό ήταν το 8ο γκολ του επιθετικού του Αγρα στο πρωτάθλημα της Α’ τοπικής.
Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Ρέκκας και βοηθοί οι Αντωνόπουλος και Χ. Μπουρίκας.
ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ: Λαμπίρης, Αλεβίζος, Καραχάλιος, Βελλησάρης, Θ. Τσόπελας (56’ Αναστασόπουλος), Ηλιόπουλος, Μπολούν (65’ λ.τρ. Βενετσανάκος), Χρόνης (56’ Κυρ. Λυμπερόπουλος), Λακριντής (56’ Μπακάκης), Σερέτης (56’ Τ. Τσόπελας), Κ. Λυμπερόπουλος.
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥ: Αργυρόπουλος, Θ. Αθανασόπουλος (57’ Ν. Ψυχογιάννης), Καραμούζης, Σεφεράσι, Πανταζόπουλος, Φωτόπουλος,
Κ. Ψυχογιάννης, Σταματελόπουλος, Λάζαρης (63’ Α. Αθανασόπουλος), Θεριός (88’ Μπογκντάνι), Μεμά.