Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου 2022 10:42

ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΡΟΔΟΣ 3-1: Σε απόσταση βολής από την κορυφή

Γράφτηκε από τον


Ούτε... παραγγελία να είχε κάνει τα χθεσινά αποτελέσματα η Καλαμάτα.

Η “Μαύρη Θύελλα” νίκησε στη Μεσσήνη με 3-1 τη Ρόδο σε εξ αναβολής ματς για την 15η αγωνιστική της Super League 2 και την ίδια ώρα οι πρωτοπόροι έχαναν βαθμούς στο γήπεδό τους. Ο Λεβαδειακός έμεινε στο 1-1 με την Κηφισιά, ενώ η Καλλιθέα ηττήθηκε με 0-2 από την Επισκοπή. Ετσι η μεσσηνιακή ομάδα ανέβηκε στην τρίτη θέση του 2ου ομίλου, μειώνοντας σε δύο βαθμούς τη διαφορά από τον πρώτο Λεβαδειακό και στον ένα από τη δεύτερη Καλλιθέα. Ο πρώτος σκόρερ Γιάννης Λουκίνας και ο Ματέους που ήρθε από τον πάγκο, υπέγραψαν την 9η φετινή νίκη στο πρωτάθλημα και πρώτη με το Γιάννη Μπελά, μετά το “διαζύγιο” με το Νίκο Αναστόπουλο. Ο Μπελά θα κοουτσάρει την Καλαμάτα και στο νέο εντός έδρας ματς μεθαύριο με την ΑΕΚ Β’ και ίσως από προσωρινή λύση, εξελιχθεί σε μόνιμη.
Το σημαντικό, ωστόσο, είναι ότι η “Μαύρη Θύελλα” έδειξε χαρακτήρα, τρεις μέρες μετά την ήττα από την Κηφισιά στη Μεσσήνη και επέστρεψε στις επιτυχίες. Η αλήθεια είναι ότι δεν έθελξε με την απόδοσή της, αλλά είχε ουσία και εν τέλει κέρδισε εύκολα τη Ρόδο, που ήρθε στη Μεσσήνη με 15 μόνο ποδοσφαιριστές.

Βρήκε δίχτυα στο 22’

Η Καλαμάτα πίεσε από το ξεκίνημα για το γκολ, με τους φιλοξενούμενους να περιμένουν στο μισό γήπεδο. Μέχρι το 22’ που άνοιξε το σκορ δεν είχαμε ευκαιρία, αφού η διπλή ζώνη άμυνας από τη Ρόδο δυσκόλευε τους γηπεδούχους. Σε αυτό το σημείο ο Αναστασόπουλος σέντραρε από δεξιά και ο Λουκίνας με προβολή, πρόλαβε αμυντικούς και γκολκίπερ για το 1-0.

Η χαρά κράτησε ένα λεπτό

Η Ρόδος που ήταν ακίνδυνη επιθετικά, ισοφάρισε στο 33’ από στημένη φάση. Σε εκτέλεση κόρνερ του Δελαπόρτα ο Ταϊρης απέκρουσε με γροθιές, η μπάλα στρώθηκε στον Καραγεώργη που σούταρε με την μπάλα να βρίσκει στον Αναστασόπουλο και να καταλήγει στα δίχτυα. Ο δυναμικός μεσοαμυντικός της Καλαμάτας συμμετείχε έτσι και στα δύο πρώτα γκολ της αναμέτρησης. Η χαρά των φιλοξενούμενων δεν κράτησε όμως για πολύ. Στην επόμενη φάση από σέντρα του Κωνσταντινόπουλου, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Παπάζογλου και ο ρέφερι Μπαϊρακτάρης έδειξε αμέσως την άσπρη βούλα. Το πέναλτι εκτελέστηκε με τρίλεπτη καθυστέρηση λόγω διαμαρτυριών από τα “ελάφια” , με το Γιάννη Λουκίνα να σημαδεύει σωστά για το 2-1.
Στο 39’ ο Φελίπε βρέθηκε στο έδαφος από μαρκάρισμα του Χίσι, αλλά αυτή τη φορά ο ρέφερι έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Το “καθάρισε” με γκολάρα του Ματέους

Στο ξεκίνημα του β’ μέρους ο Σωτήρης Αντωνίου έκανε τρεις αλλαγές (Τσάβες, Μαρτσάκης, Αδαμάκης) και οι φιλοξενούμενοι βγήκαν από το... καβούκι τους, χωρίς ωστόσο να απειλούν. Ο Γιάννης Μπελά έκανε τις πρώτες κινήσεις στο 63’ με τους Ματέους, Γρίβα αντί των Παυλίδη, Φελίπε και είδε τον Γρίβα στο 68’ να κάνει ωραία ατομική ενέργεια και σουτ που έφυγε δίπλα από το κάθετο δοκάρι. Στο 70’ , η έτερη αλλαγή ο Ματέους με εξαιρετικό σουτ έστειλε την μπάλα στη γωνία του Θεοδωράκη, σφραγίζοντας ουσιαστικά τους τρεις βαθμούς. Η Καλαμάτα είχε στιγμές και για άλλο γκολ, όπως στο σουτ του Γρίβα στο 88’ και αυτό του Μόζερ στο 91’ με τους φιλοξενούμενους να έχουν πετάξκει “λευκή πετσέτα” και να παίζουν από το 85’ με 10 παίκτες. Σε αυτό το σημείο αποχώρησε τραυματίας ο Παπάζογλου και δεν υπήρχε άλλος αναπληρωματικός στον πάγκο.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Ταϊρης, Κωνσταντινόπουλος (79’ λ.τρ. Τσαγκαλίδης), Μπακαγιόκο, Τσελεπίδης, Μόζερ, Παπατόλιος, Παυλίδης (63’ Ματέους), Αναστασόπουλος (90’ Σκεντεράι), Τάτος Φελίπε (63’ Γρίβας), Λουκίνας (90’ Κόκκορης).
ΡΟΔΟΣ: Θεοδωράκης, Σουλάι (46’ Αδαμάκης), Σάντο, Καψάλης (46’ Μαρτσάκης), Μακρυδημήτρης (75’ Βουγιουρτζής), Μπότος, Καραγεώργης, Χίσι (46’ Τσάβες), Μάρκοβιτς, Δελαπόρτας, Παπάζογλου.