Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου 2022 15:11

Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ – ΠΑΝΑΓΡΙΝΙΑΚΟΣ 1-0: Νίκη "χρυσάφι" με Μουλιάτο (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Νίκη που ισοδυναμεί με μισή παραμονή πέτυχε χθες το Διαβολίτσι επί του Παναγρινιακού με σκορ 1-0.

Ο ΑΟΔ πήρε το “χρυσό” τρίποντο χάρις σε τέρμα του... δαιμόνιου Γιώργου Μουλιάτου που.... μυρίστηκε το αμυντικό λάθος και σκόραρε στο τελευταίο λεπτό του α’ ημιχρόνου.
Ετσι μετά από αυτό το τρίποντο το συγκρότημα του Μάρκου Στεφανίδη ανέβηκε στην 4η θέση (μαζί με τον Αχέροντα Καναλακίου), όμως το σημαντικότερο είναι πως ξέφυγε πέντε βαθμούς από τη ζώνη του υποβιβασμού.
Και όλα αυτά ενώ έχει δύο ματς λιγότερα (με Παναχαϊκή και Παναιγιάλειο), ενώ έχει κάνει και το ρεπό του, επτά αγωνιστικές πριν το φινάλε του 4ου ομίλου της Γ’ εθνικής.
Η νίκη αυτή έχει ξεχωριστή σημασία μιας και προήλθε ύστερα από ένα διάστημα αγωνιστικής αποχής 18 ημερών του ΑΟΔ εξαιτίας των κρουσμάτων κορονοϊου, αλλά και επειδή κέρδισε μια ομάδα που δεν είχε ηττηθεί το 2022!

Ο Παναγρινιακός μετρούσε τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες στα πέντε τελευταία παιχνίδια, όμως η μεσσηνιακή ομάδα κατόρθωσε να επικρατήσει και μάλιστα να υπερτερεί και σε πιθανή ισοβαθμία (0-0 είχε λήξει το ματς στο Αγρίνιο).
Το Διαβολίτσι λοιπόν έχει βάλει γερές βάσεις παραμονής, με όπλο της το γήπεδο του Μελιγαλά όπου είναι αήττητη, μετρώντας 6 νίκες και μία ισοπαλία σε επτά παιχνίδια!

Πως έπαιξε ο ΑΟΔ

Ο Μάρκος Στεφανίδης παρέταξε την ομάδα με σύστημα 4-3-3, με τον Μαρσέλο να είναι κάτω από τα δοκάρια και στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Πιτσιλής, Μπαλόπουλος, Καντούτσης και Θώδης.

Στον άξονα έπαιζαν οι Στραβάκος, Πάγια και Δημητρίου, δεξί εξτρέμ ήταν ο Μουλιάτος, αριστερό ο Βέλλης και ο Ηλιόπουλος “φουνταριστός”.
Με καλή κυκλοφορία της μπάλας οι γηπεδούχοι από το ξεκίνημα έδειξαν πως ήθελαν να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ, κάτι που έχει συμβεί σε πολλά ματς στο Μελιγαλά.
Στο 11’ ο Βέλλης με βαθιά μπαλιά βρήκε τον Μουλιάτο στην πλάτη της άμυνας, με τον Κάππα να προλαβαίνει και να απομακρύνει σε κόρνερ την τελευταία στιγμή.
Ο Παναγρινιακός με διπλή ζώνη άμυνας έδειχνε πως είχε πάει στο Μελιγαλά για την ισοπαλία, κλείνοντας καλά τους χώρους και μπαίνοντας δυνατά στις μονομαχίες.
Ο ΑΟΔ δυσκολευόταν να πατήσει περιοχή και η επόμενη καλή στιγμή ήταν στο 31’ με το σουτ του Ηλιόπουλου από το ύψος της μεγάλης περιοχής να διώχνει δύσκολα στην αριστερή του γωνία ο Κοντογιάννης.
Μετά το ημίωρο άλλαξαν πτέρυγες οι Μουλιάτος και Θώδης, σε μια προσπάθεια του κόουτς Στεφανίδη να μπερδέψει την άμυνα των Αγρινιωτών.
Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν για πρώτη φορά στο 37’ με τον Κούση να μπαίνει από αριστερά και να επιχειρεί τη συρτή σέντρα, όμως ο Τσοπανάς δεν έκανε καλό πλασέ από κοντά.
Στο 44’ ο Παναγρινιακός είχε νέα ευκαιρία όταν ο δραστήριος Τσοπανάς έκανε ωραία ενέργεια από δεξιά και έπιασε το διαγώνιο σουτ, με τον Μαρσέλο να αποκρούει.

Από αμυντικός λάθος το
1-0 με Μουλιάτο στο 45’

Στο τελευταίο λεπτό του α’ ημιχρόνου οι γηπεδούχοι βρήκαν το γκολ σε μία ανύποπτη φάση... Ο εξαιρετικός Στραβάκος έκανε τη βαθιά μπαλιά για τον Μουλιάτο, με τον γκολκίπερ Κοντογιάννη να βγαίνει για να μπλοκάρει την μπάλα...
Ο τερματοφύλακας του Παναγρινιακού όμως έκανε λάθος υπολογισμό, η μπάλα γκέλαρε μπροστά του και πέρασε από πάνω του, με τον Μουλιάτο που είχε κυνηγήσει τη φάση να πλασάρει σε κενή εστία για το 1-0!

Ενα πολύτιμο γκολ σε καίριο σημείο από τον βραχύσωμο γκολ του Διαβολιτσίου, που ήταν συνολικά από τους κορυφαίους της ομάδας του στο χθεσινό ματς.

Έλεγξε το ματς στο δεύτερο

Στο δεύτερο μέρος ο Παναγρινιακός μπήκε με πιο επιθετική διάθεση και στο 50’ είχε ένα σουτ του Κούση που έφυγε ψηλά άουτ.
Ο ΑΟΔ είχε μια καλή στιγμή στο 57’ όταν ο πολύ καλός σε ένα ακόμη ματς Πιτσιλής με σέντρα από δεξιά βρήκε τον Μουλιάτο, το σουτ στην κίνηση του οποίου έφυγε άουτ.
Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα η ομάδα του Αγρινίου βγήκε απειλητικά μπροστά με τον Κούση να βγάζει τη σέντρα και τον Φραγκούλη να παίρνει την κεφαλιά, με την μπάλα να πηγαίνει παράλληλα από την εστία...

Βοήθησε η είσοδος Τσιγαρίδη

Ο κ. Στεφανίδης πέρασε στο ματς τον Τσιγαρίδη αντί του Πάγια και προχώρησε και σε εσωτερικές αλλαγές. Ο νεαρός άσος πήγε αριστερό χαφ, ο Βέλλης γύρισε αριστερό μπακ και ο Θώδης μετατοπίστηκε στον άξονα.
Από εκείνο το σημείο το Διαβολίτσι λειτούργησε καλύτερα και στο 75’ έφτασε κοντά σε δεύτερο γκολ... Ο Μουλιάτος βρήκε στην περιοχή τον Ηλιόπουλο, με το Φραγκούλη να διώχνει την τελευταία στιγμή σε κόρνερ.
Τρία λεπτά αργότερα το καλοχτυημένο φάουλ του Ηλιόπουλου απέκρουσε εντυπωσιακά στη δεξιά του γωνία ο Κοντογιάννης.
Οι φιλοξενούμενοι τα έδωσαν όλα για την ισοφάριση στο τελευταίο τέταρτο, αφήνοντας κενούς χώρους στην άμυνα, όμως οι βαθιές μπαλιές που επιχειρούσαν ήταν εύκολη λεία για τους σταθερότατους Καντούτση και Μπαλόπουλο. Συνάμα το Διαβολίτσι πήρε και βοήθειες από τον πάγκο,
με την είσοδο στο ματς των Μιχαλόπουλου και Θοδωρή Φασουλή που έκαναν ντεμπούτο.

Η τελευταία καλή στιγμή στο ματς ήταν και πάλι για τους γηπεδούχους στο 85’ με το διαγώνιο σουτ του Ηλιόπουλου να φεύγει δίπλα από το αριστερό δοκάρι.
Δεν απέφυγε τα λάθη ο διαιτητής Δρούζας (Αργολίδας), ενώ καλά τα πήγαν οι βοηθοί του οι Μαυροκορδόπουλος, Λυκομήτρος από τον ίδιο σύνδεσμο.
Την κόκκινη κάρτα αντίκρισε ο Κούσης στο 94’ για τον Παναγρινιακό (για χτύπημα στον Θ. Φασούλη, ενώ αποβλήθηκε και ο προπονητής του ΑΟΔ Μάρκος Στεφανίδης για διαμαρτυρία στο 80’. Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Θώδης και Βέλλης.
Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ: Μαρσέλο, Πιτσιλής, Θώδης, Καντούτσης, Μπαλόπουλος, Στραβάκος, Πάγια (61’ Τσιγαρίδης), Δημητρίου
(76’ Θ. Φασουλής), Μουλιάτος (76’ Μιχαλόπουλος), Βέλλης, Ηλιόπουλος.
ΠΑΝΑΓΡΙΝΙΑΚΟΣ: Κοντογιάννης, Καλοκαίρης, Κάππας (71’ Σαράκης), Σωτηρόπουλος, Φραγκούλης, Σκιάδας, Κούσης, Τσοπανάς (78’ Βαλαβανίδης), Μηλιός, Τσακνής, Βασιλόγιαννης (92’ Πεσλής).