Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2022 18:26

ΑΕΚ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ– ΠΑΣ ΡΑΧΗ 1-1: Ισόπαλο το καλαματιανό ντέρμπι (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Ισόπαλο με σκορ 1-1 (όπως και το αντίστοιχο ματς του α’ γύρου) έληξε το ντέρμπι της 18ης αγωνιστικής της Α1 τοπικής που διεξήχθη χθες στο γήπεδο των Σφαγείων μεταξύ της ΑΕΚ Καλαμάτας και του ΠΑΣ Ράχη.

Ενα αποτέλεσμα που άφησε ανικανοποίητες και τις δύο ομάδες...
Τους γηπεδούχους διότι έχασαν την ευκαιρία να πάρουν τη νίκη στην έδρα τους και να μειώσουν τη διαφορά από τη Ράχη, ενώ συνάμα έμειναν και στο -2 από τον Ηρακλή Καλαμάτας. Και τους φιλοξενούμενους διότι ενώ ήταν μπροστά στο σκορ από το α’ ημίχρονο με γκολ του Θ. Κωστέα, ισοφαρίστηκαν στο 86’ και ενώ η αντίπαλη ομάδα έπαιζε με παίκτη λιγότερο!
Ετσι έπεσαν από την κορυφή της Α1 τοπικής που ανέβηκε ο Αστέρας Αρφαρών, ο οποίος έχει και ένα ματς λιγότερο.
Το χθεσινό παιχνίδι που παρακολούθησε πολύς κόσμος πήγε στη δύναμη από τα πρώτα λεπτά, με αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα και νεύρα από τους παίκτες.
Στο 4’ ο Τρικουράκης δέχθηκε ωραία μπαλιά, όμως του έφυγε το κοντρόλ και ο Σταθόπουλος μπλόκαρε.
Η ομάδα του Σωτήρη Μπουραντώνη απείλησε για πρώτη φορά στο 24’ με τον Τσικρικά να σεντράρει, τον Γερμάνη να παίρνει την γυριστή κεφαλιά και τον Τσέρτο να πιάνει ένα αδύναμο πλασέ, με τον Κοσμά να μπλοκάρει.

Στο επόμενο λεπτό το σουτ του Φλέσσα έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι.
Το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο, με την Ράχη να βγαίνει μπροστά στο 31’ με τον Θ. Κωστέα να γυρίζει από δεξιά και τον Μανωλόπουλο να αστοχεί μέσα από την περιοχή.
Νέα καλή στιγμή στο επόμενο λεπτό για τους φιλοξενούμενους με τον Μανωλόπουλο να πιάνει ένα σουτ που κόντραρε σε σώμα αμυντικού και υποχρέωσε τον Σταθόπουλο σε απόκρουση με γροθιές.

Το 0-1 ο Θ. Κωστέας στο 37’

Ενα καλό δεκάλεπτο που είχε η Ράχη στα μέσα του α’ ημιχρόνου μετουσιώθηκε σε γκολ στο 37’... Ο Πάλιας έδωσε στον Μανωλόπουλο που βρήκε στα δεξιά τον Θ. Κωστέα και εκείνος πλάσαρε στέλνοντας πρώτα τη μπάλα στο δεξί δοκάρι και στα δίχτυα για το 0-1.
Μετά από δύο λεπτά ο Πολίτης με μακρινό φάουλ πήγε να ξεγελάσει τον Σταθόπουλο που έδιωξε τελευταία στιγμή σε κόρνερ.
Στο 41’ μετά από φάουλ του Φλέσσα, οι Γ. Κωστέας και Τσέρτος έπεσαν στον αγωνιστικό χώρο, με τους γηπεδούχους να φωνάζουν για πέναλτι.

Ηταν μια δύσκολη φάση που φάνηκε να υπάρχει κράτημα, αλλά όχι τόσο παρατεταμένο ώστε να αναγκάσει τον κ. Τσουλάκο να δώσει πέναλτι.
Στο 45’ ο Φλέσσας έπιασε νέο σουτ εκτός περιοχής, με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι διακοπές ήταν συχνές και ο ρυθμός έπεσε συγκριτικά με το πρώτο μέρος. Αυτό ευνοούσε τη Ράχη που πήρε τις περισσότερες μονομαχίες στο χώρο του κέντρου και δεν απειλήθηκε από τους “κιτρινόμαυρους” που φάνηκαν αγχωμένοι και νευρικοί.
Στο 51’ οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν, και είχαν δίκιο, για κίτρινη στον Τσικρικά για σκληρό μαρκάρισμα στον Τσέλα, η οποία θα ήταν η δεύτερη και η ΑΕΚ θα έμενε με 10 παίκτες.
Στη συνέχεια το τέμπο του παιχνιδιού δεν άλλαξε, με την Ράχη να ελέγχει τον ρυθμό, αλλά να μην “κλειδώνει” το τρίποντο με ένα δεύτερο γκολ.

Αποβλήθηκε στο 80’ ο Σταματόπουλος

Στο τελευταίο δεκάλεπτο τα... αίματα άναψαν και συγκεκριμένα στο 80’ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη για εξύβριση αντιπάλου ο Σταματόπουλος, ενώ κίτρινες δέχθηκαν οι Παλιάς και Μαυροειδάκος, με το ματς να διακόπτεται για τρία λεπτά με αντεγκλήσεις μεταξύ των παικτών.

Ισοφάριση με Μάλαμα στο 86’

Η ΑΕΚ Καλαμάτας όμως παρότι έμεινε με παίκτη λιγότερο, τα έδωσε όλα μέχρι το φινάλε και είχε τα ψυχικά αποθέματα να ισοφαρίσει και να αποφύγει την εντός έδρας ήττα...
Συγκεκριμένα στο 86’ μετά από εκτέλεση φάουλ του Φλέσσα, ο Γερμάνης πήρε την κεφαλιά, ο Τσέρτος έκανε το τακουνάκι και ο Μάλαμας, που είχε μπει αλλαγή στο ημίχρονο, με νέα κοντινή κεφαλιά έγραψε το τελικό 1-1!
Το ματς σφύριξε ο Τσουλάκος και βοηθοί ήταν οι Τσοπανάκης και Γαϊτάνης.
ΑΕΚ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Σταθόπουλος, Μαυροειδάκος, Γερμάνης, Σταματόπουλος, Τσέρτος, Φλέσσας, Καρούμπας, Νικουλάε, Μπουντάς, Ρούσεφ (46’ Μάλαμας), Τσικρικάς.
ΠΑΣ ΡΑΧΗ: Κοσμάς, Μανωλόπουλος, Παλιάς (85’ Αβράμης), Τσέλα, Τριανταφυλλίδης, Αθ. Κωστέας (62’ Θεοδωρακόπουλος), Καπόγλης, Ζωγόπουλος, Τρικουράκης (85’ Καραπετιάν), Πολίτης, Γ. Κωστέας (46’ Κράκουλι).

Φανέλα για τον Αλκη στον Μανώλη Χαλούλο

Λίγο πριν τη σέντρα η ΑΕΚ Καλαμάτας προχώρησε σε μια όμορφη κίνηση... Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Γιώργος Ασημακόπουλος έδωσε μια φανέλα με μήνυμα για τον αδικοχαμένο Αλκη Καμπανό στον πρώην ποδοσφαιριστή της Σπερχογείας Μανώλη Χαλούλο, ο οποίος είχε ένα ατύχημα πριν από αρκετά χρόνια και έχει μείνει καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι.
Η φανέλα έγραφε στο μπροστινό μέρος “όχι άλλος Αλκης” και στο πίσω μέρος ήταν ο αριθμός 19 (η ηλικία του αδικοχαμένο φίλου του Αρη) και το όνομα του Χαλούλου.
Παράλληλα στον Μανώλη Χαλούλο, που συνεχίζει να βρίσκεται κοντά στον αθλητισμό και να παραδίδει μαθήματα ζωής, δόθηκε από τον κ. Ασημακόπουλο ένα λάβαρο της ΑΕΚ Καλαμάτας και ένα αγαλματίδιο που απεικονίζει έναν ποδοσφαιριστή.
Να σημειωθεί πως ύστερα από πρωτοβουλία των γηπεδούχων, στο 19ο λεπτό σταμάτησε ο αγώνας για λίγα δευτερόλεπτα και άπαντες χειροκρότησαν, δίνοντας ένα μήνυμα κατά της βίας.