Τετάρτη, 23 Φεβρουάριος 2022 20:12

Ξέσπασε ο Άρης στο ντεμπούτο Μπούργος, 3-0 τον ανήμπορο Ατρόμητο

Γράφτηκε από τον

Νίκη ξέσπασμα για τον Άρη, που είχε τρεις αγωνιστικές δίχως νίκη και χωρίς να σκοράρει, 3-0 επί του Ατρόμητου στον εξ αναβολής αγώνα της 17ης αγωνιστικής της Super League 1.

Στο ντεμπούτο του νέου προπονητή του, Αργεντινού Χερμάν Μπούργος, οι «κίτρινοι» σημείωσαν σπουδαία νίκη, που συνδυάστηκε με κυριαρχική εμφάνιση με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ντανιέλ Μαντσίνι και αναπτερώνει για τα καλά τις ελπίδες για είσοδο στα playoffs.

Έτσι ο Άρης παραμένει στην 8η θέση με με 33 βαθμούς, τη στιγμή που ο Ατρόμητος συνέχισε στην προτελευταία θέση και τους 17 βαθμούς.

Ο Χερμάν Μπούργος επέλεξε το 4-2-3-1 τον Κουέστα κάτω από τα δοκάρια και τους Γκάνεα, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Σούντγκρεν τετράδα στην άμυνα από τα αριστερά προς τα δεξιά. Σάσα και Ματίγια ξεκίνησαν στα αμυντικά χαφ, ενώ ο Εντιαγέ ήταν σε ρόλο δεκαριού. Στα εξτρέμ αγωνίστηκαν οι Ιτούρμπε και Μαντσίνι, ενώ μοναδικός προωθημένος ήταν ο Καμαρά.

Ο Κρις Κόλμαν διατήρησε το 4-4-2 με τον Γιαννιώτη στην εστία, τους Χατζηισαΐα και Μαυρομμάτη στα στόπερ, ενώ οι Βασιλαντωνόπουλος και Καστεγιάν ο βρέθηκαν στα μπακ. Τετράδα στα χαφ ξεκίνησαν οι Έρλινγκμαρκ, Σάλομον, Μουνίθ και Ροτάριου, ενώ στην κορυφή της επίθεσης ξεκίνησαν οι Κουλούρης-Κλωναρίδης.

Το πρώτο ημίχρονο ανήκε ολοκληρωτικά στον Άρη, κάτι που φάνηκε από το ξεκίνημα. Μόλις στο 6’, ο Γιαννιώτης έκανε μεγάλη επέμβαση σε εξ επαφής παραλίγο αυτογκόλ του Μαυρομμάτη και τέσσερα λεπτά αργότερα είπε ξανά «όχι» σε προσπάθεια του Σούντγκρεν που πλάσαρε μέσα από την περιοχή.

Στο 14’ και στο 16’ ο Έλληνας τερματοφύλακας έσωσε ξανά την ομάδα του, αφού πρώτα σταμάτησε μακρινό σουτ του Μαντσίνι και στη συνέχεια μάζεψε την μπάλα από το έδαφος πριν ο Σάσα την στείλει στα δίχτυα.

Οι Θεσσαλονικείς συνέχισαν να πιέζουν, με τον Καμαρά να νικά στο 28’ τον Γιαννιώτη σε τετ-α-τετ, αλλά τον επόπτη να σηκώνει σωστά τη σημαία του για οφσάιντ.

Στο 38’ ο Εντιαγέ έπεσε μέσα στην αντίπαλη περιοχή και φώναξε για πέναλτι αλλά όπως φάνηκε και από το replay, δεν υπήρχε κάτι. Ο Γιαννιώτης (40’) σταμάτησε ξανά από κοντά το δυνατό σουτ του Καμαρά, ενώ στο 45’ ο Ευαγγέλου υπέδειξε πέναλτι σε πτώση του Ιτούρμπε.

Παρόλα αυτά το VAR τον φώναξε να δει τη φάση και όπως αποδείχτηκε ο παίκτης των γηπεδούχων έπεσε χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερο μαρκάρισμα από τον Καστεγιάνο, κάτι που έκανε τον διαιτητή να αλλάξει απόφαση.

Οι Περιστεριώτες δεν μπορούσαν συνεχώς να την γλυτώνουν και έτσι ο Μαντσίνι στο 45+2’ βρέθηκε στο δεύτερο δοκάρι ολομόναχος και με σουτ στην κίνηση έκανε το 1-0, μετά από σέντρα του Σάσα.

Στην πρώτη ουσιαστικά μεγάλη φάση του δευτέρου ημιχρόνου, λίγο μετά την αναγκαστική αλλαγή του Χατζηισαΐα, ο Σάσα στο 58’ έβγαλε μια συρτή σέντρα μέσα στην περιοχή, ο Μαντσίνι που είχε ακολουθήσει την φάση και με όμορφο τελείωμα στην κλειστή γωνιά του Γιαννιώτη, έγραψε το 2-0 με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.

Πριν ρίξουν τρομερά τον ρυθμό οι πολλές αλλαγές, ο Ατρόμητος είχε την πρώτη του τελική στο ματς, στο 61’με σουτ του Ροτάριου που σταμάτησε άνετα στην αγκαλιά του Κουέστα.

Στο 79’ο Κουλούρης μπήκε στην περιοχή, γύρισε όμορφα το σώμα του παρά την πίεση των αντίπαλων αμυντικών, όμως δεν βρήκε καλά τη μπάλα. Ο Άρης εκμεταλλεύτηκε τον ρυθμό του και στο 83’ ευτύχησε να κάνει το 3-0 με τον Ιτούρμπε. Μετά από φανταστική πάσα του Μπερτόγλιο στον Παραγουανό, αυτός άφησε τη μπάλα να μπει μπροστά του στην περιοχή και με κεραυνό νίκησε τον Γιαννιώτη

ΑΡΗΣ (Χερμάν Μπούργος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα (80’ Λούμορ), Λούκας Σάσα, Ματίγια, Ντιαγέ (70’ Μπερτόγλιο), Μαντσίνι (70’ Ματέο Γκαρσία), Ιτούρμπε (86’ Σάκιτς), Καμαρά.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Πάτρικ Κόουλμαν): Γιαννιώτης, Καστεγιάνο (64’ Τζοβάρας), Βασιλαντωνόπουλος, Χατζηισαΐας (54’ Παπαδόπουλος), Μαυρομμάτης, Σάλομον (71’ Ντένιτς), Ερλινγκμαρκ, Μουνίθ, Ροτάριου (64’ Σπιριντόνοβιτς), Κλωναρίδης (71’ Αλιμπέκ), Κουλούρης.

ΑΠΕ - ΜΠΕ