Τρίτη, 19 Αύγουστος 2014 17:30

Η Ρωσία επιμένει στη διεξαγωγή αγώνων του Μουντιάλ 2018 σε 11 πόλεις

Γράφτηκε από τον

Η Ρωσία δεν θέλει να μειώσει τον αριθμό των πόλεων που θα φιλοξενήσουν αναμετρήσεις για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018, όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Αθλητισμού της χώρας.

«Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν σε 11 πόλεις και 12 στάδια, κάθε ένα από τα οποία έχει χωρητικότητα τουλάχιστον 45.000 θεατών» τόνισε χαρακτηριστικά ο Βιτάλι Μούτκο, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων "Interfax". Ο Μούτκο υπογράμμισε ακόμη ότι οποιεσδήποτε αλλαγές στο σχεδιασμό της διοργάνωσης πρέπει να γίνουν από την εκτελεστική επιτροπή της FIFA.

Η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία έχει προτείνει στη Ρωσία να μειώσει τον αριθμό των σταδίων σε εννέα και τη μίνιμουμ χωρητικότητα στις 35.000, εκτός από τα γήπεδα που θα φιλοξενήσουν το εναρκτήριο παιχνίδι, τους ημιτελικούς και τον τελικό. Σύμφωνα με ανακοίνωση της FIFA, ο επικεφαλής της παγκόσμιας συνομοσπονδίας, Σεπ Μπλάτερ, συζήτησε αυτές τις αλλαγές με τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, στη διάρκεια επίσκεψής του στο Σότσι το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Ο Μούτκο υποστήριξε ότι η θέση της FIFA είναι απλά ένα «πολιτικό μήνυμα» και πως η μείωση της χωρητικότητας των υπό κατασκευή σταδίων θα καθυστερήσει σημαντικά τις προετοιμασίες, ενώ πρότεινε η παγκόσμια συνομοσπονδία να στείλει μια επιτροπή ειδικών στη Ρωσία, προκειμένου οι δύο πλευρές να αναζητήσουν από κοινού μια λύση.

Εκτός από τη Μόσχα, την Αγία Πετρούπολη και το Σότσι, η λίστα της Ρωσίας για τις πόλεις που θα φιλοξενήσουν αγώνες της τελικής φάσης του Μουντιάλ του 2018 περιλαμβάνει λιγότερο γνωστά ονόματα, όπως Σαράνσκ, Καλίνινγκραντ και Εκατέρινμπουργκ. Τα ρωσικά ΜΜΕ πιθανολογούν ότι οι δύο τελευταίες κινδυνεύουν να «κοπούν» από τη σχετική λίστα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ