Σάββατο, 26 Φεβρουάριος 2022 10:55

ΕΠΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Εκλογές σήμερα με 9 μόνο ομάδες από τις 65 και φωνές για αναβολή

Γράφτηκε από τον
ΕΠΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Εκλογές σήμερα με 9 μόνο ομάδες από τις 65 και φωνές για αναβολή

Ημέρα εκλογών η σημερινή στην Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μεσσηνίας, καθώς στις 5 το απόγευμα στην αίθουσα “Αλέξανδρος Κουμουνδούρος” στο Διοικητήριο, θα διεξαχθεί η γενική συνέλευση της Ενωσης και οι αρχαιρεσίες, μέσα από τις οποίες θα προκύψει η νέα διοίκηση για την επόμενη τετραετία.

Ο Βασίλης Σπηλιώτης και ο Τάκης Βασιλόπουλος, που μονομάχησαν και στις προηγούμενες αρχαιρεσίες, είναι υποψήφιοι για την προεδρία σε εκλογές που δεν έχουν προηγούμενο. Και αυτό γιατί θα ψηφίσουν μόνο εννέα ομάδες από τις συνολικά 65. Αυτές δηλαδή που έχουν εγγραφεί στο Αθλητικό Μητρώο της ΓΓΑ και απέκτησαν το δικαίωμα ψήφου. Οι υπόλοιπες 56 έχουν αποκλειστεί από την εκλογική διαδικασία, μετά τα κριτήρια που θέσπισε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.Κάτι που κάνει τον κ, Βασιλοπουλο να ζητεί αναβολή των εκλογών!
Οι εννέα ομάδες που θα αναδείξουν τη νέα διοίκηση είναι οι: Απόλλωνας Καλαμάτας, Εθνικός Καλαμάτας, Μεσσηνιακός, ΑΟ Πατίστα, Διαβολίτσι, Εθνικός Μελιγαλά, Εράνη, Μεθώνη και Πάμισος.
Τον νυν πρόεδρο της ΕΠΣΜ Βασίλη Σπηλιώτη έχει προτείνει η Μεθώνη, καθώς η ομάδα που υπηρέτησε ως παράγοντας ο Νέος Αρις, δεν βρίσκεται στο Μητρώο. Από την άλλη πλευρά, τον Τάκη Βασιλόπουλο, πρόεδρο του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Καλαμάτας, προτείνει η ομάδα του, ο Εθνικός Καλαμάτας. Ο Κ. Βασιλόπουλος με δήλωσή του μεταξύ άλλων, έκανε λόγο για παράτυπες ενέργειες της πλειοψηφίας, όπως αναφέρει, της Ενωσης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι παραβίασαν το καταστατικό και το Νόμο, παίρνοντας εξουσιοδοτήσεις από ομάδες ότι είναι μέλη, κάτι που δεν προκύπτει. Ακόμα αναφέρει ότι το διοικητικό συμβούλιο δεν εξέτασε ως όφειλε την εγκυρότητα και τη νομιμότητα των υποψηφιοτήτων και πως το ψηφοδέλτιο δεν έχει νόμιμη σύνθεση ως προς τα δύο φύλα. Ετσι προανήγγειλε ότι θα κατατεθούν ενστάσεις στη συνέλευση (έχει καταθέσει ήδη εξώδικα) και ζητεί να μην γίνουν εκλογές, αλλά να διοριστεί διοίκηση από το Πρωτοδικείο, με χρονικό ορίζοντα μέχρι τις 15 Ιουλίου και να γίνουν τότε εκλογές με τη συμμετοχή της πλειοψηφίας των ομάδων.

Οι υποψήφιοι για τα μέλη του Δ.Σ.

Για τη θέση του προέδρου της ΕΠΣΜ οι υποψήφιοι είναι, όπως προαναφέραμε οι Βασίλης Σπηλιώτης και Τάκης Βασιλόπουλος.
Οσον αφορά τους υποψηφίους για μέλη του δ.σ. είναι οι: Αθανασόπουλος Βασίλειος του Γεωργίου, Αλάμαρας Πέτρος του Γεωργίου, Αλεξανδρόπουλος Ηλίας του Δημητρίου, Γεωργόπουλος Άγγελος του Ηλία, Γεωργοπούλου Ευσταθία του Παναγιώτη, Καλκαβούρας Παναγιώτης του Αθανασίου, Καπερώνης Γεώργιος του Αριστείδου, Μανωλόπουλος Ιωάννης του Παναγιώτη, Μπούνας Κωνσταντίνος του Ηλία, Μουτεβελής Φώτιος του Ιωάννη, Μπαρμπίτσας Κωνσταντίνος του Πέτρου, Μπαστακός Παναγιώτης του Γεωργίου, Νινιός Παναγιώτης του Δημοσθένη, Ντούλης Γεώργιος του Σταύρου, Ρούτσης Νικόλαος του Παναγιώτη, Φωτεινάκης Βασίλειος του Χρήστου.
Υποψήφιοι για την Εξελεγκτική Επιτροπή είναι οι: Δροσινός Χρήστος του Ηρακλή, Μπινίσκος Κωνσταντίνος του Κυριάκου, Ρέκκας Παναγιώτης του Ηλία, Ψυλάκης Παναγιώτης του Αλεξάνδρου.