Πέμπτη, 10 Μάρτιος 2022 10:33

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΛΑΧΙΩΤΗ 1-0: Aγχωτικό τρίποντο με Λουκίνα και ξανά δεύτερη

Γράφτηκε από τον
ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΛΑΧΙΩΤΗ 1-0: Aγχωτικό τρίποντο με Λουκίνα και ξανά δεύτερη


Διπλή νίκη για την Καλαμάτα. Η “Μαύρη Θύελλα” νίκησε χθες με 1-0 τον Αστέρα Βλαχιώτη στη Μεσσήνη και παράλληλα κέρδισε και την ένσταση με τον Λεβαδειακό για τις κάρτες υγείας στο μεταξύ τους παιχνίδι

Ετσι ανέβηκε ξανά στη δεύτερη θέση στον β’ όμιλο της Super League 2, μειώνοντας παράλληλα στους 3 βαθμούς τη διαφορά από τον πρωτοπόρο Λεβαδειακό, με τον οποίο έχουν ίδιο αριθμό αγώνων. Οι Βοιωτοί δεν αγωνίστηκαν χθες με την Καλλιθέα, λόγω κρουσμάτων κορονοϊού.
Ο συνήθης ύποπτος Γιάννης Λουκίνας, ήταν αυτός που έδωσε με κεφαλιά στο 53’ τους τρεις βαθμούς στην Καλαμάτα, που ήταν κακή στο πρώτο ημίχρονο και έπαιξε καλά μόνο στο πρώτο τέταρτο του δευτέρου μέρους. Διάστημα στο οποίο σκόραρε και είχε ευκαιρίες και για άλλο γκολ. Η αποβολή του Μαβινγκά στο 76’ έκανε ακόμα πιο αγχωτικό το τρίποντο για την Καλαμάτα απέναντι σε μια ομάδα που βρίσκεται στη ζώνη του υποβιβασμού, αλλά έβγαλε μαχητικότητα και πάλεψε μέχρι το τέλος.

Το έμαθαν στο ημίχρονο!

Ο Αστέρας είχε κόψει δύο βαθμούς στον πρώτο γύρο (0-0) σ’ ένα ματς που έγινε τέσσερις μέρες μετά την νσταση του Λεβαδειακού, με τους παίκτες της Καλαμάτας να φαίνονται τότε επηρεασμένοι.
Και η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε με τον ίδιο αντίπαλο να ανακοινωθεί η απόφαση για την ένσταση, δύο σχεδόν μήνες αργότερα.
Η είδηση έγινε μάλιστα γνωστή από τα μεγάφωνα στο ημίχρονο, με τους γηπεδούχους να μπαίνουν δυνατά στο δεύτερο μέρος και να βρίσκουν το γκολ σ’ ένα κακό ποιοτικά ματς που θα ξεχαστεί γρήγορα από τους 400 περίπου φιλάθλους που βρέθηκαν στο γήπεδο. Η Καλαμάτα πέταξε ξανά ένα ημίχρονο, όπως και με τον Καραϊσκάκη.
Ο Γιάννης Μπελά επέλεξε αυτή τη φορά σχήμα με 4 στην άμυνα και αφήνοντας στον πάγκο τον Παπατόλιο, ενώ στη θέση του τιμωρημένου Κωνσταντινόπουλου έπαιξε ως αριστερό μπακ ο δεξιόποδαρος Μοζέρ. Στην 11άδα επέστρεψαν και οι Παυλίδης, Τάτος (απουσίαζε και ο τιμωρημένος Αναστασόπουλος), ενώ για πρώτη φορά έπαιξε βασικός και ο Μπόρχες.

Παιχνίδι λαθών

Η Καλαμάτα ωστόσο είχε πολλά λάθη στις μεταβιβάσεις και ο καλά οργανωμένος στην άμυνα Αστέρας δεν είχε απειληθεί μέχρι το 24’, όταν ο Γρίβας με γυριστό σουτ έστειλε την μπάλα άουτ από το κάθετο δοκάρι. Οι φιλοξενούμενοι που είχαν περισσότερο πάθος στις μονομαχίες, έφθασαν κοντά στο γκολ στο 31’. Από λάθος του κακού στο α’ μέρος Παυλίδη, ο Μπάτροβιτς έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή, με το σουτ να κοντράρει στον Τσελεπίδη και να καταλήγει κόρνερ.
Στο 32’ ο Τάτος αποχώρησε τραυματίας, δίνοντας τη θέση του στο Φελίπε, με την Καλαμάτα να έχει πολλά προβλήματα στο δημιουργικό κομμάτι. Στο 44’ θα μπορούσε πάντως να προηγηθεί, όταν από φάουλ του Γρίβα η μπάλα δεν απομακρύνθηκε από την περιοχή και ο Παυλίδης μόνος σούταρε ψηλά άουτ.

Φουριόζα στο ξεκίνημα του β’ μέρους

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με ευκαιρία για τον Αστέρα με την ατομική ενέργεια και σουτ του Φερέιρα, αλλά η συνέχεια άνηκε στους γηπεδούχους.
Ο Λουκίνας στο 48’ μπήκε στην περιοχή από δεξιά, προσποιήθηκε και με φαλτσαριστό σουτ επιχείρησε να σκοράρει στην δεξιά γωνία του Ιωαννίδη, που εκτινάχτηκε και απέκρουσε σε κόρνερ.
Στο 52’ ο Παυλίδης βρέθηκε στο έδαφος μέσα στην περιοχή, αλλά ο ρέφερι Περράκης έδωσε κόρνερ. Από το κόρνερ ήρθε το 1-0, με δημιουργό τον Γρίβα και εκτελεστή τον Λουκίνα, ο οποίος έκανε κίνηση στο πρώτο δοκάρι και με ωραία κεφαλιά σημείωσε το 15ο προσωπικό του γκολ.
Στο 54’ ο Γρίβας και με τον τερματοφύλακα εκτός εστίας, πλάσαρε πάνω σε αμυντικούς που ήταν στη γραμμή.
Μετά το 60’ η επιθετική ορμή της Καλαμάτας κόπασε και ο Αστέρας άρχισε να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο. Στο 72’ ο Φλένσμποργκ σούταρε άουτ μέσα από την περιοχή και στο 74’ από δικό του γύρισμα, ο Αναστασόπουλος βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην περιοχή, όμως η μπάλα κόντραρε και πέρασε κόρνερ.

Αποβλήθηκε ο Μαβινγκά στο 76’

Δύο λεπτά αργότερα ο Μαβινγκά είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα για φάουλ στον Πεχλιβανόπουλο στη μεσαία γραμμή και το αριθμητικό πλεονέκτημα έδωσε θάρρος στον Αστέρα. Οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν όμως τρόπο να απειλήσουν και η Καλαμάτα είχε στο φινάλε ευκαιρία με τον Κόκκορη στην αντεπίθεση για να διπλασιάσει τα τέρματα της.
Ο Περράκης έδειξε στο τέλος την κόκκινη κάρτα στο βοηθό του Γιάννη Μπελά, Γιώργο Μαραντά.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Ταΐρης,  Μαβινγκά, Μπακαγιόκο, Τσελεπίδης, Μοζέρ, Παυλίδης (75’ Λουπάνο), Ματέους (91’ Σκεντεράι), Τάτος (32’ λ.τρ. Φελίπε), Μπόρχες (46’ Παπατόλιος), Γρίβας (75’ Κόκκορης), Λουκίνας.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΛΑΧΙΩΤΗ: Ιωαννίδης, Αναστασόπουλος, Πεχλιβανόπουλος, Λάμτσε, Φουρλάνος, Ρόδης (78’ Σιντορένκο), Ουρτάδο (58’ Φλένσμποργκ), Μπούζας (78’ Ζαϊμης), Φερέιρα (58’ Παπουλής), Τσίπρας, Μπάτροβιτς (65’ Λεωνιδόπουλος)