Κυριακή, 13 Μάρτιος 2022 11:03

Α’ ΤΟΠΙΚΗ: Πλέι οφ πράξη πρώτη σε Γαργαλιάνους και Κάμπο

Γράφτηκε από τον

Τέσσερις ομάδες, ένας τίτλος. Ο Πανθουριακός, η Κυπαρισσία, η Α.Ε. Μάνης και ο Τέλλος Αγρας ξεκινούν από σήμερα την προσπάθειά τους για να αναδειχθούν πρωταθλητές Μεσσηνίας σ’ ένα μίνι πρωτάθλημα έξι αγωνιστικών ή αν θέλετε πλέι οφ.

Οι τέσσερις εν λόγω ομάδες κατέκτησαν τις δύο πρώτες θέσεις στους ομίλους τους και έτσι προκρίθηκαν στα πλέι -οφ.
Συγκεκριμένα, ο Πανθουριακός τερμάτισε πρώτος στον πρώτο όμιλο και η Α.Ε. Μάνης δεύτερη, ενώ στον δεύτερο όμιλο, πρώτη ήταν η Κυπαρισσία και δεύτερος ο Τέλλος Αγρας.
Στην πρεμιέρα ο Τέλλος Αγρας φιλοξενεί στους Γαργαλιάνους τον Πανθουριακό και η Α.Ε. Μάνης στον Κάμπο την Κυπαρισσία. Αμφότερα τα παιχνίδια θα ξεκινήσουν στις 3.30 το μεσημέρι.
Κυπαρισσία και Αγρας είχαν αρκετό χρόνο να ξεκουραστούν, αφού ο δεύτερος όμιλος τελείωσε νωρίτερα.
Ο ΑΟΚ πήρε μάλιστα στα χαρτιά τα δύο τελευταία ματς με Χώρα και Πύλο και προετοιμάζεται ένα περίπου μήνα για τα πλέι -οφ.
Αντίθετα η Α.Ε. Μάνης έπαιξε μεσοβδόμαδα ημιτελικό Κυπέλλου με τον Πάμισο, όπως και ο Πανθουριακός με τον Ολυμπιακό Ανάληψης. Και οι δύο ωστόσο πήραν την πρόκριση και έτσι εκτός από κούραση, θα έχουν και σούπερ ψυχολογία.
Το ξεκίνημα παίζει σημαντικό ρόλο, πόσο μάλλον σ’ ένα μίνι πρωτάθλημα και έτσι και οι 4 ομάδες θέλουν να μπουν με το... δεξί, μιας και ξεκινούν με μηδέν βαθμούς.

Από μία νίκη Μάνη και Κυπαρισσία

Προϊστορία φετινή στο πρωτάθλημα δεν υπάρχει, μιας και τα αυριανά ζευγάρια ήταν σε ξεχωριστούς ομίλους. Μάνη και Κυπαρισσία αντάμωσαν πάντως στο θεσμό του Κυπέλλου, με τους Μανιάτες να παίρνουν την πρόκριση σε διπλά παιχνίδια, χάρη στα περισσότερα εκτός έδρας γκολ. Η Κυπαρισσία επικράτησε στο πρώτο παιχνίδι με 3-2, αλλά στη ρεβάνς ηττήθηκε με σκορ 2-1 και αποκλείστηκε.
Στα αξιοσημείωτα ότι στους πάγκους των δύο ομάδων, κάθονται δύο παίκτες που έχουν φορέσει τη φανέλα της Καλαμάτας, οι Τάκης Δρούγας και Κώστας Παλαμάρας.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές στην πρεμιέρα

Κυριακή

Τέλλος Αγρας – Πανθουριακός
Γήπεδο Γαργαλιάνων, 3.30 μ.μ.
Ψηλοπαναγιώτης, Μπαρδής, Τσοπανάκης
Α.Ε. Μάνης – Κυπαρισσία
Γήπεδο Κάμπου, 3.30 μ.μ.
Παπακωνσταντίνου, Γεωργαντάς, Σ. Τσαούση