Πέμπτη, 21 Αύγουστος 2014 23:36

Με καρέ του Μπεργκ ο Παναθηναϊκός 4-1 τη Μίντιλαντ!

Γράφτηκε από τον
Με καρέ του Μπεργκ ο Παναθηναϊκός 4-1 τη Μίντιλαντ!

Ο,τι αρχίζει… άσχημα τελειώνει πολύ όμορφα, αρκεί να έχεις τον Μάρκους Μπεργκ. Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε να χάνει 0-1 μόλις στο 13' από τη Μίντιλαντ στη Λεωφόρο, αλλά με τέσσερα γκολ του Σουηδού(!) συνέτριψε 4-1 τους Δανούς, στον πρώτο αγώνα των πλέι οφ του Europa League και μόνο με… αυτοκτονία θα χάσει, την επόμενη εβδομάδα στη Δανία, την πρόκριση στους ομίλους του Europa League.

 

Ο Λαούριντσεν στο 13' «πάγωσε» τη Λεωφόρο, αλλά η «πράσινη» αντίδραση ήρθε γρήγορα. Μπεργκ στο 21' με πέναλτι, Μπεργκ στο 24' με πλασέ, Μπεργκ ξανά με πλασέ στο 45' και ως «κερασάκι στην τούρτα» Μπεργκ εξ' επαφής στο 89'! Πλέον, η πρόκριση - οικονομική «ανάσα» για τον Παναθηναϊκό δείχνει τυπική διαδικασία απέναντι στη Μίντιλαντ των πολλών αμυντικών προβλημάτων. Από μία αποβολή για κάθε ομάδα (81' Τριανταφυλλόπουλος – 58' Σβιατσένκο), ντεμπούτο στο τελευταίο 20λεπτο για τον Μπούι.

Εκπληξη με Ντίνα

Η παρουσία του Θανάση Ντίνα ήταν η έκπληξη του Γιάννη Αναστασίου στην 11άδα του Παναθηναϊκού. Με δεδομένες τις απουσίες των Κουτρουμπή και Κλωναρίδη, στην εστία ήταν ο Κοτσόλης, με τους Τριανταφυλλόπουλο, Νάνο, Σίλντενφελντ και Μέντες στην άμυνα. Λαγός, Ζέκα, Πράνιτς και Ντίνας ήταν στη μεσαία γραμμή («ρόμβος»), με τους Καρέλη και Μπεργκ στην επίθεση.

Από την άλλη πλευρά, ο Γκλεν Ρίντερσχολμ παρέταξε την Μίντιλαντ με σύστημα 4-1-4-1, έχοντας στην κορυφή της επίθεσης τον Ράσμουσεν.

Ψυχρολουσία και… Μπεργκ!

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και είχε τεράστια ευκαιρία στο χαμένο τετ-α-τετ του Καρέλη (6') και άλλη μια πολύ καλή στιγμή με τον Μπεργκ στο 7'. Ωστόσο, βρέθηκε πίσω στο σκορ σε μια ανύποπτη φάση, με ένα μακρινό φάουλ του Λαούριντσεν στο 13' (φέρει ευθύνη ο Κοτσόλης).

Παρά το σοκ, οι «πράσινοι» δεν πτοήθηκαν και σιγά-σιγά αύξησαν τις προσπάθειες να φτάσουν στο γκολ και το κατάφεραν με εύστοχο πέναλτι του Μπεργκ στο 21' (το κέρδισε ο Καρέλης από τον Σβιατσένκο). Μάλιστα, ο Σουηδός «ξαναχτύπησε» άμεσα στο 24' με κοντινό πλασέ μετά από σέντρα του Καρέλη και η ανατροπή του αποτελέσματος ήρθε.

Οι Δανοί δεν μπορούσαν να αντιδράσουν, ήταν και άτυχοι καθώς ο Ράσμουσεν, που ήταν πολύ δραστήριος, τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε στο 22' και έδειξαν τα πολλά προβλήματα που είχαν στην άμυνα. Ο Παναθηναϊκός «άγγιξε» το τρίτο γκολ με τους Λαγό (36') και Μπεργκ (41') και το πέτυχε και πάλι με τον Μπεργκ στο 45'.

Διαχείριση και αποβολές

Η έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου έφερε δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες για τον Παναθηναϊκό με τους Καρέλη (46') και Μπεργκ (49') αλλά το τέταρτο γκολ δεν ήρθε. Στη συνέχεια οι «πράσινοι» έλεγξαν απόλυτα το ρυθμό, αλλά έριξαν την… ένταση, δείχνοντας ότι δε θέλουν να ρισκάρουν ούτε μετά και την αποβολή του Σβιατσένκο στο 58' (2η κίτρινη). Ένα σουτ του Καρέλη στο 66' ήταν η επόμενη καλή στιγμή του, επιλέγοντας να δώσει χώρο στους Δανούς και να απειλήσει στις αντεπιθέσεις.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν, πριν την αποβολή, μια καλή ευκαιρία με τον Ιγκμπούν στο 56' και μετά την κόκκινη κάρτα ουσιαστικά ουδέποτε απείλησαν (εξαίρεση ένα «χλιαρό» πλασέ του Λάρσεν που μπλόκαρε ο Κοτσόλης). Ο Παναθηναϊκός ήταν κυρίαρχος, αν και στο… ρελαντί, αλλά παρά το γεγονός ότι έμεινε και αυτός με 10 παίκτες στο 81' (αποβολή Τριανταφυλλόπουλου) έφτασε στο 4-1 στο 89' με εξ' επαφής πλασέ του Μπεργκ.

ΣΚΟΡΕΡ: 21' πεν., 24', 45', 89' Μπεργκ - 13' Λαούριντσεν

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ιστβαν Βαντ (Ουγγαρία)

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 81' Τριανταφυλλόπουλος (2η κίτρινη) - 58' Σβιατσένκο (2η κίτρινη)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 70' Λαγός, 77' Τριανταφυλλόπουλος - 19' Ουζοτσούκβου, 20' Σβιατσένκο, 35' Ντίκο

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Σίλντενφελντ, Μέντες, Λαγός (78' Μπούι), Ζέκα, Πράνιτς, Ντίνας (67' Ατζαγκούν), Καρέλης (78' Πέτριτς), Μπεργκ.

ΜΙΝΤΙΛΑΝΤ: Χάουγκααρντ, Γένσεν, Λαούριντσεν, Σβιατσένκο, Ντίκο, Ουζοτσούκβου, Χασάν (60' Γ. Λάρσεν), Πόουλσεν, Σίστο, Ιγκμπουν, Ράσμουσεν (22' Ονουάτσου, 85' Τ. Γιάνσεν).

πηγη sentragoal.gr