Τετάρτη, 16 Μάρτιος 2022 10:37

Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ: Γράφει ιστορία με την 3η θέση στη Γ’ εθνική

Γράφτηκε από τον
Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ: Γράφει ιστορία με την 3η θέση στη Γ’ εθνική

Την εντυπωσιακή του πορεία στο φετινό πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής συνέχισε την Κυριακή το Διαβολίτσι επικρατώντας στη Ζάκυνθο του Εθνικού Σκουλικάδου με 1-0.

Αυτή ήταν η πέμπτη εκτός έδρας νίκη για τη μεσσηνιακή ομάδα στον 4ο όμιλο, με την οποία βρέθηκε πολύ κοντά στην κατάκτηση της τρίτης θέσης, πίσω μόνο από τους διεκδικητές του τίτλου Παναχαϊκή και Τηλυκράτη Λευκάδας.
Ο ΑΟΔ χρειάζεται ακόμη τρεις βαθμούς στα τρία ματς που απομένουν για να “κλειδώσει” και μαθηματικά την τρίτη θέση, αφού αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο +7 από τον τέταρτο Αχέροντα Καναλακίου. Τα εναπομείναντα ματς είναι εντός έδρας με Τηλυκράτη Λευκάδα και Διαγόρα Βραχνέικων και εκτός έδρας με Αίαντα Γαστούνης.
Μία τρίτη θέση η οποία συνιστά υπέρβαση για το συγκρότημα του Μάρκου Στεφανίδη, που ξεκίνησε τη σεζόν με στόχο την παραμονή στην κατηγορία, κάτι που πέτυχε με χαρακτηριστική ευκολία και αρκετές αγωνιστικές πριν το φινάλε.
Και όλα αυτά με το Διαβολίτσι να έχει έναν κορμό από Μεσσήνιους ποδοσφαιριστές και δίχως ιδιαίτερα μεγάλο μπάτζετ για τα δεδομένα της κατηγορίας.

Μόνο η “Μαύρη Θύελλα” και ο ΜΓΣ του Παπαδόπουλου

Με την τρίτη θέση, αν αυτή επιτευχθεί, η ομάδα της Ανω Μεσσηνίας θα γράψει ιστορία, αφού καμία άλλη μεσσηνιακή ομάδα δεν έχει καταφέρει στο παρελθόν να τερματίσει τόσο ψηλά σε όμιλο της τρίτης τη τάξει κατηγορίας, πλην της “Μαύρης Θύελλας” και του Μεσσηνιακού επί θητείας Σταύρου Παπαδόπουλου!
Συνάμα το Διαβολίτσι έχει να υπερηφανεύεται και για άλλα επιτεύγματα τη φετινή σεζόν...

Μία ήττα λιγότερη από Παναχαϊκή, Τηλυκράτη

Ο ΑΟΔ έχει μόλις τέσσερις ήττες σε 23 αγωνιστικές, μία μόνο περισσότερη από την πρωτοπόρο Παναχαϊκή και τον δεύτερο Τηλυκράτη Λευκάδας.
Επιπλέον η ομάδα του Μάρκου Στεφανίδη με τη νίκη της με 1-0 επί του Εθνικού Σκουλικάδου κράτησε το μηδέν στην εστία της για πέμπτο διαδοχικό ματς.
Πλέον το Διαβολίτσι προετοιμάζεται με την ψυχολογία στα ύψη για το παιχνίδι με τον Τηλυκράτη Λευκάδας την Κυριακή στο γήπεδο του Μελιγαλά.
Ο Τηλυκράτης είναι μία από τις τρεις ομάδες που έχουν κερδίσει φέτος τον ΑΟΔ και διεκδικεί τον τίτλο από την Παναχαϊκή. Το ματς έχει υψηλό βαθμό δυσκολίας, όμως η μεσσηνιακή ομάδα θα τα δώσει όλα για το τρίποντο προκειμένου να “κλειδώσει” την τρίτη θέση στη βαθμολογία. Στα αγωνιστικά, ο Πάγια χρωστά μία ακόμη αγωνιστική τιμωρίας μιας και έχει συμπληρώσει 7 κίτρινες κάρτες και δεν υπολογίζεται για το κυριακάτικο ματς. Ο Καρύδης θα είναι διαθέσιμος αφού ξεπέρασε την ίωση που τον ταλαιπωρούσε.