Παρασκευή, 22 Αύγουστος 2014 12:51

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Ενθουσιασμός για τη νίκη αλλά και προσοχή για τη ρεβάνς

Γράφτηκε από τον
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Ενθουσιασμός για τη νίκη αλλά και προσοχή για τη ρεβάνς

Σε πελάγη ευτυχίας έπλεε ο τεχνικός του Αστέρα Τρίπολης, Στάικος Βεργέτης μετά τη μεγάλη νίκη του Αστέρα Τρίπολης επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ με 2-0.
Ο προπονητής των Αρκάδων, εμφανώς συγκινημένος δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα ότι δεν υστέρησε κανένας ποδοσφαιριστής του και πως ο Αστέρας θα μπορούσε να νικήσει με μεγαλύτερο σκορ.


«Πώς να μην είμαι ευχαριστημένος. Τα λόγια είναι λίγα. Τελειώσαμε το πρώτο ημίχρονο απέναντι σε μια καλή ομάδα. Θα ετοιμαστούμε κατάλληλα για να τα παίξουμε όλα για όλα. Υπάρχει αβαντάζ στη ρεβάνς» είπε αρχικά μετά το ματς στη Nova.
Στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Θα κάνουμε τη δουλειά μας όπως ξέρουμε. Το σημαντικό είναι να έχουμε αμυντική συνοχή, αν σπάσουν τη συνοχή μας θα έχουμε πρόβλημα. Θα κυνηγήσουμε το γκολ. Αποδίδει δικαιοσύνη το 2-0. Το πιο σημαντικό είναι πως δεν έκαναν γκολ εκείνοι».
Στη συνέντευξη Τύπου μίλησε:
Για το ματς: «Σήμερα καταφέραμε να πάρουμε μια σπουδαία νίκη με τεράστια προσπάθεια των παικτών μας. Πήραμε ένα σκορ που μας δίνει αβαντάζ αλλά όχι την πρόκριση γιατί η Μακάμπι είναι πολύ καλή ομάδα. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά για την προσπάθειά τους και να ευχαριστήσω τον κόσμο για την στήριξή του.
Κατά ένα μεγάλο ποσοστό βγήκε το αρχικό πλάνο. Είχαμε αμυντική συνοχή και την οργάνωση που ζητήσαμε. Καταφέραμε να είμαστε αποτελεσματικοί στην επίθεση. Όταν μπαίνει ένα γκολ, αλλάζουν οι ισορροπίες και σκέφτεσαι τι κάνω τώρα; Συνεχίζω όπως πρώτα; Δεν είναι κάποια στιγμή ξεχωριστή.
Ήθελα να δυναμώσω την δεξιά πλευρά, μετά την είσοδο του Μπεν Χάιμ. Για τον λόγο αυτό ο Λούι πήγε δεξιά και ο Ζησόπουλος ανέβηκε στα χαφ».
Για τη Μακάμπι: «Η Μακάμπι είναι πολύ καλή ομάδα. Ο Ζάχαβι δημιούργησε πολλά προβλήματα. Κινούνταν στην πλάτη της άμυνας. Τα χαφ δεν γύριζαν να μαρκάρουν. Μας δημιούργησαν σύγχυση στην άμυνα».
Για τη ρεβάνς: «Η ομάδα στο επόμενο ματς, είναι υποχρεωμένη να έχει αμυντική οργάνωση, να είναι κοντά οι παίκτες στις γραμμές και όταν παίρνεις την μπάλα να επιτίθεσαι. Πρώτο μέλημα της ομάδας είναι η αμυντική συνοχή. Πάνω σε αυτό αποκλείσαμε την Μάιντς και πάνω σε αυτό θα βασιστούμε.
Δεν μπορώ να απαντήσω τώρα για την τακτική του ματς, γιατί όταν τελείωσε το ματς πρώτα είδα την Μακάμπι και μετά τον Αστέρα. Τις επόμενες ημέρες θα αποφασίσω την τακτική για την ρεβάνς».
Για το ματς πρωταθλήματος με τον ΠΑΣ: «Ενδεχομένως να υπάρξουν αλλαγές με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Είναι πολύ δύσκολο να μαζέψεις το μυαλό σου και να πας έτοιμος στην πρεμιέρα. Μεσολαβεί και το ταξίδι. Υπάρχουν παράγοντες που δυσκολεύουν την συγκέντρωση. Οι παίκτες είναι βέβαια συνεσταλμένοι και αρκετά ώριμοι κι εμείς θα κάνουμε τα πάντα για να φρεσκάρουμε την ομάδα και να είναι όσο πιο έτοιμη γίνεται».
«Πιο συγκεντρωμένοι
στη ρεβάνς»

Ο σκόρερ του δεύτερου τέρματος του Αστέρα, Γιώργος Ζησόπουλος κράτησε χαμηλούς τόνους, τονίζοντας ότι υπάρχει ακόμα ένα παιχνίδι και χρειάζεται προσοχή και συγκέντρωση για να έρθει η πρόκριση στους ομίλους.
«Με τις εμφανίσεις που κάνουμε δικαιώνουμε τους εαυτούς μας και τη διοίκηση που μας επέλεξε να είμαστε στην ομάδα. Γινόμαστε συνεχώς καλύτεροι και αυτός είναι ο στόχος μας. Κάναμε ένα πρώτο βήμα κόντρα σε μια καλή ομάδα.
Εχουμε ένα ακόμη παιχνίδι και πρέπει να προσπαθήσουμε περισσότερο. Σε κάθε παιχνίδι μπαίνουμε συγκεντρωμένοι και με πάθος. Σήμερα ξέραμε από την αρχή πως πρέπει να κρατήσουμε το μηδέν στην άμυνα, και από εκεί και πέρα όποιο γκολ έρθει θα είναι καλοδεχούμενο. Σκοράραμε δύο φορές και κάναμε ένα μεγάλο βήμα. Μένουν άλλα 90 λεπτά, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας γα να πάρουμε τη νίκη και την πρόκριση», ανέφερε αρχικά.
Για τους χαμηλούς τόνους που έχει φέτος ο Αστέρας, σημείωσε: «Το κλίμα αυτό προέρχεται από τον προπονητή μας που κράτα τις ισορροπίες. Δεν είναι κάτι τόσο μεγάλο για μας, καθώς ξέρουμε ότι μπορούμε να καταφέρουμε πολλά. Έχουμε παίκτες στην ομάδα υψηλού επιπέδου και θέλουμε να δικαιώσουμε τις προσδοκίες. Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε κάθε αντίπαλο. Μέσα στο γήπεδο είμαστε άψογοι τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά».
Για τη ρεβάνς στην Κύπρο ανέφερε: «Είναι δύσκολο ματς. Η Μακάμπι Τελ Αβίβ είναι καλή ομάδα με συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις κάθε χρόνο και είναι πρωταθλήτρια στη χώρα της. Θα πάμε με το ίδιο σκεπτικό, να διατηρήσουμε το μηδέν στην άμυνα και να προσπαθήσουμε να σκοράρουμε. Ακόμη δεν έχει τελειώσει τίποτα. Θα πρέπει να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι και πιο δυνατοί για να πάρουμε την πρόκριση».
Από την πλευρά του ο τερματοφύλακας του Αστέρα Τρίπολης, Κωνσταντίνος Θεοδωρόπουλος τόνισε: «Ο στόχος μας ήταν να πετύχουμε κάποιο γκολ και τα καταφέραμε. Κινδυνέψαμε σε κάποιες φάσεις και πάμε να παλέψουμε στη ρεβάνς για την πρόκριση.
Είχαμε πιο πολύ πάθος και δείξαμε ότι θέλαμε τη νίκη. Δεν αφήσαμε περιθώρια, μπορούσαμε και περισσότερα γκολ αλλά το σκορ είναι αρκετά καλό. Έχουμε το πλεονέκτημα αλλά δεν βασιζόμαστε σε αυτό και πρέπει να παλέψουμε και στη ρεβάνς. Όλα τα παιδιά με έχουν βοηθήσει και δουλεύουμε πολύ καλά με τον προπονητή μου. Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα».