Δευτέρα, 21 Μάρτιος 2022 10:46

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΧΑΝΙΑ 1-1: Επεσε από την κορυφή (φωτό & βίντεο)

Γράφτηκε από τον

Δύο πολύτιμους βαθμούς στη μάχη για την πρωτιά στον 2ο όμιλο της Super League 2 άφησε χθες η Καλαμάτα καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τα Χανιά στη Μεσσήνη.

Την ίδια ώρα ο Λεβαδειακός φιλοδωρούσε με έξι γκολ τον Ηρόδοτο και έτσι η "Μαύρη Θύελλα" υποχώρησε στη 2η θέση της βαθμολογίας και στο -2 από τους Βοιωτούς, που έχουν μάλιστα και ένα παιχνίδι λιγότερο.
Η Καλαμάτα, όπως με τον Αστέρα Βλαχιώτη και τον Διαγόρα που επικράτησε με 1-0,, έτσι και με τα Χανιά "πέταξε" το πρώτο ημίχρονο, με τη διαφορά ότι χθες πήγε στα αποδυτήρια πίσω στο σκορ. Ο Βασιλόγιαννης με πέναλτι στο 20' έκανε το 0-1. Στο δεύτερο ημίχρονο όμως, η "Μαύρη Θύελλα" είχε καθολική υπεροχή. Ισοφάρισε στο 61' με υπέροχο γκολ από τον Παπατόλιο και έχοντας ώθηση από 800 φιλάθλους, άγγιξε την ανατροπή στο 77'. Ο πρώτος σκόρερ με 15 τέρματα Γιάννης Λουκίνας, δεν μπόρεσε όμως από τα 11 βήματα να νικήσει τον Κουτζαβασίλη και τα Χανιά, που είναι μετρ των ισοπαλιών, έφυγαν αήττητα. Αυτή ήταν η 11η ισοπαλία σε 24 παιχνίδια για τους Κρητικούς και 8η σε 11 εκτός έδρας αγώνες.
Για τη 'Μαύρη Θύελλα" ήταν το 6ο Χ σε 23 παιχνίδια και 3ο στη Μεσσήνη, ΄όπου έχει χάσει φέτος 12 βαθμούς (7 νίκες, 3 ισοπαλίες, 2 ήττες).

Ελειπε ο παίκτης που θα δημιουργήσει

Η Καλαμάτα σ' ένα ματς που έγινε με δύσκολες καιρικές συνθήκες (δυνατός αέρας) είχε την πρώτη καλή στιγμή στο 4' με την κεφαλιά του Φελίπε που έφυγε άουτ, ύστερα από κόρνερ του Γρίβα. Στη συνέχεια δεν μπόρεσε όμως να απειλήσει την εστία της Κρητικής ομάδας, που πίεζε ψηλά και δυσκόλευε την ανάπτυξη.
Η απουσία ενός δημιουργικού χαφ ήταν εμφανής, καθώς Τάτος και Παυλίδης ήταν εκτός αποστολής λόγω τραυματισμού και ίωσης, αντίστοιχα. Ο Λουκίνας ήταν καλά κλεισμένος από τους αμυντικούς των Χανίων και το 0-0 παρέμενε φυσιολογικά μέχρι το 20ο λεπτό.
Σε εκείνο το σημείο ο ρέφερι Βάτσιος θεώρησε αντικανονικό το μαρκάρισμα του Μπακαγιόκο στον Κολλά και έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Βασιλόγιαννης ευστόχησε στο πέναλτι παρά την προσπάθεια του Ταϊρη, που έπεσε στη σωστή γωνία. Στο 22' από σέντρα του Γρίβα, ο Λουκίνας δεν έπιασε όπως ήθελε το σουτ και ο Κουτζαβασίλης μπλόκαρε. Στο 39' τραυματίστηκε ο Μοζέρ και στη θέση του στο δεξί άκρο της άμυνας πήρε ο Μαβινγκά. Στο 43' η μπάλα φαίνεται να βρίσκει στο χέρι του Κολλά, αλλά ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 0-1.

Αλλη ομάδα στο δεύτερο ημίχρονο

Στο δεύτερο μέρος η Καλαμάτα έπρεπε να αντιδράσει και το έκανε, περιορίζοντας τα Χανιά σε παθητικό ρόλο. Η είσοδος του Μπόρχες αντί του αρνητικού Φελίπε βοήθησε τους γηπεδούχους, που ανέβασαν στροφές και στο 61' έφθασαν στην ισοφάριση. Ο Μπακαγιόκο με φάουλ έφερε την μπάλα στην περιοχή, ο Αναστασόπουλος με το κεφάλι την έστρωσε στον Παπατόλιο που με εξαιρετικό γυριστό σουτ νίκησε τον Κουτζαβασίλη. Το γκολ έδωσε ψυχολογία στη "Μαύρη Θύελλα" που ήταν συνεχώς έξω από την περιοχή των Χανίων. Στο 75' ο Μπόρχες με σέντρα βρήκε τον Λουκίνα στην περιοχή, αλλά η κεφαλιά ήταν αδύναμη και μπλόκαρε ο τερματοφύλακας.

Χαμένη ευκαιρία
από τα 11 βήματα

Στο 77' ο Καμαρά έκοψε την μπάλα με το χέρι σε προσπάθεια του Μαβινγκά, που είχε μπει στην περιοχή από δεξιά και ο κ. Βάτσιος καταλόγισε το δεύτερο πέναλτι στην αναμέτρηση. Ο Λουκίνας, που είχε πετύχει 2 γκολ στο αντίστοιχο ματς του πρώτου γύρου, δεν μπόρεσε να "πληγώσει" πάλι την παλιά του ομάδα.
Ο Κουτζαβασίλης απέκρουσε με τα πόδια, κρατώντας το 1-1 που παρέμεινε μέχρι το τέλος, παρά τις προσπάθειες των γηπεδούχων για το δεύτερο γκολ.


ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Ταΐρης, Κωνσταντινόπουλος, Μπακαγιόκο, Τσελεπίδης, Μοζέρ (39′ λ.τρ. Μαβινγκά), Παπατόλιος, Ματέους (88' Σκεντεράι), Αναστασόπουλος (88' Λουπάνο), Φελίπε (60′ Μπόρχες), Γρίβας, Λουκίνας.
XANIA: Κουτζαβασίλης, Φόμπι, Πατάπης, Παντεκίδης, Καμαρά (87′ Κογιέτε), Παναγιωτούδης, Κάρλος, Τριανταφυλλάκος (76′ Τσαμούρης), Βασιλόγιαννης, Βάρκας (66′ Μπαΐροβιτς), Κολλάς (88′ Κόλα).