Δευτέρα, 21 Μάρτιος 2022 18:00

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ – Α.Ε. ΜΑΝΗΣ 0-0: Λευκή ισοπαλία με... κερδισμένη την Κυπαρισσία (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Λίγες συγκινήσεις πρόσφερε στους 300 και πλέον θεατές που βρέθηκαν στο γήπεδο της Μικρομάνης το Σάββατο το παιχνίδι ανάμεσα στον Πανθουριακό και την Μάνη για τη 2η αγωνιστική των πλέι οφ της Α’ τοπικής...

Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες δίχως σκορ (0-0), ένα αποτέλεσμα που κρίνεται δίκαιο μιας και οι φάσεις που έγιναν μπροστά από τις δύο εστίες μετριούνται στα δάκτυλα του ενός χεριού!
Κερδισμένη από αυτή την ισοπαλία βγήκε η Κυπαρισσία που με τη νίκη της επί του Τέλλου Αγρα πήρε... κεφάλι στη βαθμολογία και περιμένει κατά σειρά στην έδρα της Θουρία και Μάνη τις δύο προσεχείς αγωνιστικές.

Αήττητη για τρίτο
ματς φέτος η Μάνη

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως ο Πανθουριακός αποτυγχάνει να νικήσει την ομάδα της Μάνης για τρίτη φορά τη φετινή σεζόν, όπως και το ότι η ομάδα του Τάκη Δρούγα δεν σημείωσε ούτε μία κλασική ευκαιρία σε 94 λεπτά παιχνιδιού, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά φέτος.

Μπήκε καλύτερα η Θουρια,
ισορρόπησαν μετά το 20’ οι Μανιάτες

Οι γηπεδούχοι μπήκαν με μεγαλύτερη όρεξη στο ματς και απείλησαν στο 4’ με τον Κουρούπη να εκτελεί το φάουλ και τον Μπαστακό να παίρνει τη γυριστή κεφαλιά, όμως ο Σταθάς σωστά τοποθετημένος απέκρουσε.
Η ομάδα του Τάκη Σακελλαρόπουλου προσπαθούσε να κάνει παιχνίδι κυρίως από τα δεξιά με τον Σαραντόπουλο που συνέκλινε συχνά πυκνά, αλλά και με τον Ζαραφέτα από τον άξονα.

Ομως η Μάνη παίζοντας με αμυντικό προσανατολισμό είχε κλείσει καλά τους χώρους και δεν άφηνε περιθώρια για “καθαρές” φάσεις στην ομάδα της Θουρίας.
Στο 18’ ο Μπαστακός εκτέλεσε με φάλτσα ένα φάουλ, με τον Σταθά να διώχνει σε κόρνερ.
Η πρώτη απειλή από τους φιλοξενούμενους ήρθε στο 23’ με τον Σπανό να τροφοδοτεί τον Χελά που σούταρε, όμως η μπάλα κόντραρε στον Σταματελόπουλο και ο Κωνσταντακόπουλος μπλόκαρε εύκολα.
Μετά το 20λεπτο οι Μανιάτες είχαν ισορροπήσει και κρατούσαν μπάλα στο κέντρο με τους Μουστάκα, Σπανό και Παπαθεοδώρου, δίχως όμως να καταφέρνουν να βάλουν στο ματς τους Χελά και Αλεξανδρόπουλο που δεν τροφοδοτούνταν όσο θα έπρεπε.

Στοίχισε η αποχώρηση Τσουλάκου

Οι γηπεδούχοι είχαν την ατυχία να χάσουν στο 35’ τον Τσουλάκο που αποχώρησε λόγω τραυματισμού, με τον Γιάννη Καλογερόπουλο να παίρνει τη θέση του στην κορυφή της επίθεσης! Ετσι το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε δίχως κάτι το αξιόλογο, με παιχνίδι κέντρου και μία ανούσια υπεροχή του Πανθουριακού.
Στο δεύτερο μέρος η ομάδα της Θουρίας μπήκε με διάθεση να πιέσει και στο 53’ ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Ζαραφέτα, ο Βασιλόπουλος έπιασε το σουτ με τον Σταθά να απομακρύνει.

Ανούσια υπεροχή

Τρία λεπτά αργότερα ο Κουρούπης εκτέλεσε το κόρνερ και ο Σαραντόπουλος κοντρόλαρε στο δεύτερο δοκάρι, όμως έκανε αδύναμο πλασέ και ο Σταθάς μπλόκαρε.
Η ομάδα του Τάκη Σακελλαρόπουλου συνέχισε να έχει την συντριπτική κατοχή της μπάλας, αλλά όχι και τον τρόπο να διασπάσει και την καλοστημένη άμυνα της Μάνης. Με τον Καλογερόπουλο να παίζει κατά συνθήκη “φουνταριστός”, έλειπε το σημείο αναφοράς στην κορυφή της επίθεσης, με συνέπεια οι καλές στιγμές να έρχονται με το... σταγονόμετρο.

Δοκάρι στο 72’
με Ζαραφέτα

Στο 72’ ο Ζαραφέτας εκτέλεσε ένα φάουλ από πλάγια θέση με την μπάλα να καταλήγει στο πάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού... Στην εξέλιξη της φάσης ο Βασιλόπουλος έκανε ωραία ενέργεια από δεξιά και έκοψε την μπάλα, με τον Γιαννακόπουλο να σουτάρει ψηλά άουτ από καλή θέση.
Το ματς είχε πάει στη δύναμη με τους φιλοξενούμενους να έχουν στο μυαλό τους να φύγουν αήττητοι από τη Μικρομάνη και να αδυνατούν να χτυπήσουν στην κόντρα.
Στο 93’ ο Φετάχου ένα σκληρό φάουλ από πίσω στον Σαραντόπουλο που έφευγε στην αντεπίθεση και αντίκρισε σωστά την απευθείας κόκκινη από
τον κ. Καυκά.
Στο επόμενο λεπτό ο Ζαραφέτας εκτέλεσε το φάουλ και ο Πέππας πήρε την κεφαλιά, με τον Δουρούμη να διώχνει σωτήρια την μπάλα προτού περάσει τη γραμμή.

Καλή ήταν η διαιτησία του Καυκά και των βοηθών του, του Καραμπέτσου και της Αθανασοπούλου.
ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ: Κωνσταντακόπουλος, Κουρούπης, Τσουλάκος (35’ λ.τρ. Καλογερόπουλος), Σταματελόπουλος, Γιαννακόπουλος, Βασιλόπουλος, Ζαχαρόπουλος, Πέππας, Σαραντόπουλος, Μπαστακός, Ζαραφέτας.
Α.Ε. ΜΑΝΗΣ: Σταθάς, Πουλάκος, Κλουβάτος, Γιαννής, Χατζηπαναγιώτης, Σπανός, Τζανετέας (83’ Δουρούμης), Μουστάκας, Αλεξανδρόπουλος, Χελάς, Παπαθεοδώρου (67’ Φετάχου).