Δευτέρα, 25 Αύγουστος 2014 06:34

ΠΑΜΙΣΟΣ - ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ 2-0: Πήρε αυτό που ήθελε χωρίς να εντυπωσιάσει

Γράφτηκε από τον

Δύο ομάδες που φιλοδοξούν και δείχνουν ικανές να πρωταγωνιστήσουν στα πρωταθλήματα που θα συμμετέχουν, ο Πάμισος στην Α' τοπική και ο Πανθουριακός στην Α1 τοπική, συναντήθηκαν χθες το απόγευμα στο Δημοτικό Στάδιο της Μεσσήνης.


Ο Πάμισος, παρουσία περίπου 100 φίλων του, επιβεβαίωσε τελικά τα προγνωστικά και επικράτησε με 2-0 παίρνοντας έτσι σημαντικό προβάδισμα εν όψει του επαναληπτικού αγώνα.
Οι «πράσινοι» του Σπύρου Τσίκινη έδειξαν από το πρώτο τους επίσημο ματς ότι διαθέτουν ένα ποιοτικό ρόστερ με πολλούς παίκτες που θα μπορούσαν να παίζουν σε μεγαλύτερη κατηγορία. Χθες δεν εντυπωσίασαν, κάτι άλλωστε που ήταν δύσκολο με τόσο υψηλή θερμοκρασία, ωστόσο είχαν κάποια καλά διαστήματα που έδειξαν την ποιότητα και τις επιθετικές αρετές τους.
Αμυντικά πάντως δυσκολεύτηκαν ιδιαίτερα (στο β' μέρος) από την ταχύτατη επιθετική γραμμή της Θουρίας, η οποία δικαιούτο ένα γκολ χθες. Το συγκρότημα του Γιώργου Αργυρόπουλου έπαιξε αμυντικά στο πρώτο ημίωρο, διάστημα στο οποίο ο Πάμισος είχε την πλήρη υπεροχή, ωστόσο στην συνέχεια έδειξε αρετές ως ομάδα και με λίγη τύχη θα μπορούσε να φύγει με ένα καλύτερο αποτέλεσμα από την Μεσσήνη.

Δυνατά μπήκε ο Πάμισος

Ο Πάμισος μπήκε δυνατά στο ματς και αναζήτησε από νωρίς το γκολ. Στο 11' ο Ηλιόπουλος σούταρε ελάχιστα άουτ, στο 14' ο Αντ. Καλογερόπουλος εκτέλεσε με δύναμη ένα φάουλ και υποχρέωσε το Νιάρχο σε δύσκολη απόκρουση, όμως στο 16' ο Ι. Καλογερόπουλος έκανε μια ωραία σέντρα από δεξιά και ο Βλαχόπουλος με κεφαλιά άνοιξε το σκορ πετυχαίνοντας το 1-0.
Στο 25' ο Βλαχόπουλος απέτυχε να σκοράρει ξανά από καλή θέση και στο 35' - μετά από φάση διαρκείας στην περιοχή της Θουρίας - ο Νιάρχος έδιωξε με τα πόδια προ του Αντ. Καλογερόπουλου.
Ο Πανθουριακός απείλησε για πρώτη φορά στο 39' όταν ο Καλογερόπουλος μπήκε στην περιοχή από αριστερά αλλά αντί να σουτάρει ή να κόψει την μπάλα σε συμπαίκτη του, προτίμησε να δοκιμάσει ένα ψηλοκρεματσό αδύνατο πλασέ που μπλόκαρε εύκολα ο Καλλιντέρης.
Στο 44' ο . Χρ. Τρίψας σούταρε άουτ από καλή θέση και κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το α' μέρος.

Ανέβηκε η Θουρία,
οι γηπεδούχοι το γκολ

Ο Πανθουριακός αιφνιδίασε τον Πάμισο στο πρώτο 5λεπτο του β΄ μέρους όταν μπήκε πολύ δυνατά στο γήπεδο και έφτασε τρεις φορές κοντά στο γκολ!
Στο 47' ο Ν. Μουλιάτος έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Χόλμπαν έπιασε αμαρκάριστος την κεφαλιά αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ.
Στο επόμενο λεπτό ο Ν. Μουλιάτος μπήκε στην περιοχή και κόπηκε την τελευταία στιγμή από τον Ι. Τρίψα με τους φιλοξενούμενους μάλιστα να φωνάζουν για πέναλτι, σε μια δύσκολη φάση που ήταν στην κρίση του διαιτητή.
Στο 49' ο Καλογερόπουλος βρήκε τον Χόλμπαν μέσα στην περιοχή αλλά η κεφαλιά του τελευταίου έστειλε τη μπάλα άουτ.
Ο Πάμισος… συνήλθε στα επόμενα λεπτά και είχε δύο καλές φάσεις με τον Χρ. Τρίψα στο 58' και τον Ι. Καλογερόπουλο στο 60'
Στο 65'΄ο Νιάρχος έκανε εξαιρετική απόκρουση σε κοντινό σουτ του Ηλιόπουλου ενώ η Θουρία απείλησε και πάλι στο 75' όταν ο Ν. Μουλιάτος μπήκε στην περιοχή αλλά υπό την πίεση του Μωράκη έκανε ένα κακό σουτ που έστειλε τη μπάλα πολύ μακριά από την εστία.
Στο 79' λοιπόν ο Χρ. Τρίψας εκτέλεσε ένα κόρνερ, η μπάλα απομακρύνθηκε ασταθώς από τους αμυντικούς και στρώθηκε στον Φιλόπουλο που με κοντινό πλασέ σημείωσε το 2-0.
Στο 81' ο Ν. Μουλιάτος έχασε την τελευταία ευκαιρία των φιλοξενούμενων ενώ το ματς ολοκληρώθηκε με ένα.. απρόοπτο καθώς στο 85' άνοιξε το μπεκ μπροστά έξω από την περιοχή του Πανθουριακού με αποτέλεσμα να διακοπεί για μερικά λεπτά το ματς.
Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Ψηλοπαναγιώτη και των βοηθών του Καλογερόπουλου και Τσουλάκου.
ΠΑΜΙΣΟΣ: Καλλιντέρης, Αργυρόπουλος, Τριανταφυλλάκης (59' Φιλόπουλος), Μανιάτης, Ι. Τρίψας, Μωράκης, Αντ. Καλογερόπουλος (53' Ρούτσης), Χρ. Τρίψας, Βλαχόπουλος, Ηλιόπουλος, Ι. Καλογερόπουλος (72' Σταματόπουλος).
ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ: Νιάρχος, Γεωργαντάς, Φέστας, Δουρούμης, Χόλμπαν (59' Ανδρεάδης), Σεφεράσι, Τσώνης, Βιδάκης, Κωνσταντόπουλος (72' Αναστασόπουλος), Γ. Μουλιάτος, Ν. Μουλιάτος.


Παίρνει Τσιμπλάκη από Νέα Ιωνία
και πάει για ένα φορ ακόμη

Στο μεταξύ, ο Πάμισος ανακοίνωσε πως έχει έρθει σε συμφωνία με τον 25χρονο κεντρικό αμυντικό Θανάση Τσιμπλάκη που πέρυσι έπαιζε στην Γ' εθνική με την Νέα Ιωνία. Ο παίκτης αναμένεται σήμερα στη Μεσσήνη για να υπογράψει. Επιπλέον, οι «πράσινοι» κινούνται για την απόκτηση ενός επιθετικού ακόμη, το όνομα του οποίου - όπως αναφέρουν - θα προκαλέσει αίσθηση....
• Πριν την έναρξη του αγώνα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του πρώην προέδρου του Παμίσου Γιώργου Κομποχόλη ενώ οι παίκτες της ομάδας της Μεσσήνης αγωνίστηκαν φορώντας μαύρα περιβραχιόνια.
• Ατυχία στο ζέσταμα για τον Πανθουριακό καθώς ένιωσαν ενοχλήσεις δύο βασικοί παίκτες, οι Κουρεντζής και Δασκαλάκης, οι οποίοι τελικά δεν αγωνίστηκαν στο χθεσινό ματς.