Σάββατο, 26 Μάρτιος 2022 14:40

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Για διπλό στη Ζάκυνθο μετά το βαθμολογικό σοκ

Γράφτηκε από τον

Στη Ζάκυνθο με στόχο να διεκδικήσει τη νίκη που θα την κρατήσει ζωντανή στη προσπάθεια για κατάκτηση της πρώτης θέσης αγωνίζεται αύριο Κυριακή στις 2.45 μετά το μεσημέρι η Καλαμάτα.

Ενα παιχνίδι που είναι ιδιαίτερο μετά και την “ήττα” που υπέστη η καλαματιανή ομάδα μετά την προχθεσινή απόφαση που έβγαλε το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Όργανο της ΕΠΟ, που δικαίωσε το Λεβαδειακό στην υπόθεση των καρτών υγείας παικτών της Καλαμάτας στο μεταξύ τους παιχνίδι στη Λειβαδιά.
Συγκεκριμένα η ομάδα της Βοιωτίας μετά το ματς είχε υποβάλλει ένσταση για αντικανονική συμμετοχή 7 ποδοσφαιριστών με μη θεωρημένες κάρτες υγείας, όπως απαιτούσε το υγειονομικό πρωτόκολλο.
Η πρωτόδικη απόφαση είχε δικαιώσει την Καλαμάτα, όμως προχθές το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Οργανό της ΕΠΟ έκανε δεκτή την έφεση του Λεβαδειακού, ο οποίος κέρδισε τελικά σε β' βαθμό την ένσταση.
Μετά την παραπάνω εξέλιξη η Καλαμάτα μηδενίζεται στον εν λόγω αγώνα (χάνει δηλαδή τον ένα βαθμό, που είχε αποσπάσει με το 0-0) και τις αφαιρούνται επιπλέον 3 βαθμοί, ενώ τις επιβλήθηκε και πρόστιμο 8.000 ευρώ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η διοίκηση της Καλαμάτας, στη επίσημη ιστοσελίδα της ανέβασε ανακοίνωση απάντηση!!! χωρίς νωρίτερα να αναφέρεται πουθενά ότι έχει λάβει υπόψιν της, σχετική απόφαση από το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Οργανο της ΕΠΟ. Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι θα προσφύγει στο Ανώτατο Ευρωπαϊκό Αθλητικό δικαστήριο.

Η ανακοίνωση της Καλαμάτας

“Στο Ελληνικό ποδόσφαιρο έχουμε δει τα πάντα!!!
Καμμία έκπληξη λοιπόν για το "Μαύρο" στην Καλαμάτα από την επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ...
Εξ άλλου η περιρρέουσα ατμόσφαιρα το ... διατυμπάνιζε. "Δεν έχετε τύχη. Ο Λεβαδειακός θα κερδίσει την έφεση"
Και πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις το θαύμα έγινε! Η ομάδα της Βοιωτίας δικαιώθηκε λίγες μέρες πριν την αναμέτρηση μας στη Ζάκυνθο, όπου με διπλό θα ήμασταν συγκάτοικοι...όχι στην τρέλα του Ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά στη βαθμολογία!!!
Συγχαρητήρια λοιπόν σ' αυτούς που ανέτρεψαν την Πρωτοβάθμια απόφαση.
Άλλοι δικαστές. Άλλοι νόμοι. Άλλα μέτρα και άλλα σταθμά.
Κύριοι, Εσείς που ασχολείστε με το ποδόσφαιρο, Παράγοντες, Προπονητές και ποδοσφαιριστές, η υπόθεση έχει ψωμί ακόμα... Κάντε υπομονή μέχρι να αποφασίσουν τα αρμόδια όργανα στο εξωτερικό. Τίποτα δεν τελείωσε!!!
ΥΓ. Ζήτω η Ελλάδα! Ζήτω η Θρησκεία και του Βοτανικού ο... μάγκας και ο σφάζων με το.. μπαμπάκι = CAS!!!”

Με τέσσερις απουσίες

Τώρα σε ότι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, στη Ζάκυνθο δεν θα δώσουν το παρών οι τιμωρημένοι Τζούνιορ Μπακαγιόκο (συμπλήρωσε 7 κίτρινες κάρτες), ο Ματέους Αλβες ντα Σίλβα (4 κίτρινες), ο
Φρίξος Γρίβας που έχει κληθεί στην εθνική ελπίδων και ο τραυματίας Μάρκος Μόζερ τραυματίας
Η τελευταία προπόνηση έχει προγραμματιστεί για σήμερα το πρωί και μετά η αποστολή θα αναχωρήσει για Ζάκυνθο.

Σφυρίζει διαιτητής από το... πάνω ράφι

Η διακοπή των αγώνων της Σούπερ Λιγκ λόγω των υποχρεώσεων της Εθνικής ομάδας, οδήγησαν την ΚΕΔ της ΕΠΟ να ορίσει διαιτητές της πρώτης κατηγορίας στα ματς της δεύτερης τη τάξη κατηγορίας του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Ετσι το παιχνίδι της Καλαμάτας στη Ζάκυνθο ορίστηκε να διευθύνει ο Αριστομένης Κουτσιαύτης από την ΕΠΣ Αρτας.
Αναλυτικά, οι διαιτητές και παρατηρητές που ορίστηκαν στα ματς της 26ης αγωνιστικής στο Β’ όμιλο της Super League 2 είναι:

Σάββατο 26 Μαρτίου

Αιγάλεω - Επισκοπή 1-1

Χανιά - Παναθηναϊκός Β' 2-0

Διαγόρας-Καραϊσκάκης 0-1

Αστέρας Βλαχιώτη - Εργοτέλης 4-0

Κυριακή 27 Μαρτίου

Ηρόδοτος - Ρόδος
Βλάχος (Αν. Αττικής), Φωτόπουλος (Αθηνών), Δημόπουλος (Δυτ. Αττικής)
4ος διαιτητής: Δραγάτης (Αν. Αττικής) Παρατηρητής: Τεβεκέλης (Μακεδονίας)

Καλλιθέα - Κηφισιά
Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας), Ψάρρης (Ζακύνθου), Παπαδάκης (Ηρακλείου)
4ος: Βεργέτης Χρ. (Αρκαδίας) Παρατηρητής: Λαμπαδαρίου (Πειραιά)

Ζάκυνθος - Καλαμάτα
Κουτσιαύτης (Αρτας), Κόλλιας (Ηπείρου), Τριανταφύλλου (Αρκαδίας)
4ος: Ανδριανός (Αχαΐας) Παρατηρητής: Σταθόπουλος (Ηλείας)

* Στη 1.45 μετά το μεσημέρι θα αρχίσει το ματς Ηρόδοτος – Ρόδος, ενώ όλα τα υπόλοιπα στις 2.45 μ.μ.

Την Τετάρτη η 27η αγωνιστική

Την Πέμπτη η Επιτροπή Πρωταθλήματος της Betsson Super League 2 ανακοίνωσε το αναλυτικό πρόγραμμα της 27ης αγωνιστικής, που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τετάρτη 30 του μήνα.
Το παιχνίδι της Καλαμάτας με την Ιεράπετρα και αυτά του Καραϊσκάκη με τα Χανιά και του Παναθηναϊκού Β' με τη Ζάκυνθο θα αρχίσουν στις 2 μετά το μεσημέρι, το Εργοτέλης – Διαγόρας θα γίνει στις 6 το απόγευμα, ενώ τα υπόλοιπα στις 3 μ.μ.
Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Β’ ΟΜΙΛΟΣ

Τετάρτη 30.03.2022

Μ. Κρητικόπουλος, Κηφισιά – Αιγάλεω
Ρόδου, Ρόδος – Λεβαδειακός
Μεσσήνης, Καλαμάτα – ΟΦ Ιεράπετρας
Αγίων Αναργύρων, Καραϊσκάκης Αρτας – Χανιά
Ασπροπύργου, Παναθηναϊκός Β – ΑΠΣ Ζάκυνθος
ΔΑΚ Γάλλου, Επισκοπή – ΠΑΣΑ Ηρόδοτος
Παγκρήτιο, Εργοτέλης - Διαγόρας
Ρεπό: Αστέρας Βλαχιώτη
• Ο αγώνας ΑΕΚ Β – Καλλιθέα αναβάλλεται λόγω συμμετοχής ποδοσφαιριστών της ΠΑΕ ΑΕΚ Β στις Εθνικές Ομάδες Ανδρών και Ελπίδων.