Τρίτη, 29 Μάρτιος 2022 18:44

Γήπεδο Παναθηναϊκού: 4.284 μέλη του Ερασιτέχνη έχουν δικαίωμα ψήφου στη Γενική Συνέλευση

Γράφτηκε από τον
Γήπεδο Παναθηναϊκού: 4.284 μέλη του Ερασιτέχνη έχουν δικαίωμα ψήφου στη Γενική Συνέλευση

Σχεδόν 4.300 είναι εν τέλει τα μέλη του Παναθηναϊκού που θα συμμετάσχουν στην ψηφοφορία έγκρισης ή απόρριψης των συμβάσεων που αφορούν τη Διπλή Ανάπλαση σε Βοτανικό - Λεωφόρο και έχουν στον πυρήνα τους το νέο ποδοσφαιρικό γήπεδο. 

Η διοίκηση του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού δημοσιοποίησε την τελική λίστα με τα μέλη του Αθλητικού Ομίλου που έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν στην αυριανή (30/3) -ιστορική- μυστική ψηφοφορία για τη "Διπλή Ανάπλαση" σε Βοτανικό και Λεωφόρο Αλεξάνδρας, μέσα από την οποία θα αποφασιστεί αν θα εγκριθούν ή θα καταψηφιστούν οι τρεις συμβάσεις με τις οποίες συνδέεται ο Α.Ο.

Το τελικό "σώμα" των μελών με δικαίωμα ψήφου στη διαδικασία έφτασε τα 4.284 μέλη, με τη συγκεκριμένη λίστα να είναι αυξημένη κατά 80 άτομα σε σχέση με την προ ημερών ενημέρωση (4.204), διότι τη Δευτέρα (28/3) πιστοποιήθηκε από τις οικονομικές υπηρεσίες του Α.Ο. η έγκαιρη διευθέτηση των οικονομικών εκκρεμοτήτων και των τελευταίων μελών που θέλησαν να συμμετάσχουν στην ψηφοφορία.

Κι έχουν παράλληλα (τουλάχιστον) ένα χρόνο "παρουσίας" στο μητρώο μελών του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, όπως προβλέπεται από το Καταστατικό για τις συγκεκριμένες ψηφοφορίες.

Από το συγκεκριμένο "σώμα" λοιπόν θα προκύψει το "ναι" ή το "όχι" των μελών του Α.Ο. στις τρεις συμβάσεις με τις οποίες έχει άμεση σύνδεση στο πρότζεκτ της "Διπλής Ανάπλασης". Άρα και του ποδοσφαιρικού γηπέδου. Για να υπερψηφιστούν οι δύο διμερείς συμβάσεις που έχουν συμφωνηθεί με Δήμο Αθηναίων και ΠΑΕ Παναθηναϊκός και η μία τριμερής με Δήμο Αθηναίων κι ΑΕΠ Ελαιώνα, απαιτούνται τα 2/3 των ψήφων απ' τα μέλη που θα συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία. Αν, επί παραδείγματι, ψηφίσουν 4.200 μέλη, για να "περάσουν" οι συμβάσεις, θα πρέπει να υπερψηφιστούν από 2.800 μέλη του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού.

Η αρχική Γενική Συνέλευση για το θέμα της ψηφοφορίας είναι προγραμματισμένη για την Τρίτη (29/3, 11:00) στο κλειστό "Παύλος Γιαννακόπουλος" του γηπέδου της Λεωφόρου, ωστόσο, επειδή είναι δεδομένο πως δεν θα υπάρξει απαρτία, θα ακολουθήσει επαναληπτική Γ.Σ. αύριο (Τετάρτη 30/3) στις 11:00 και μία ώρα μετά (12:00) θα ξεκινήσει η ψηφοφορία που θα ολοκληρωθεί στις 19:00.

Για πρώτη φορά στην Ιστορία του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου σε θέμα ψηφοφορίας (και δη σε τόσο σημαντικό γεγονός), θα ισχύσει και η επιστολική ψήφος για μέλη του Ερασιτέχνη που βρίσκονται στην περιφέρεια ή εκτός Ελλάδας. Οι επιστολές θα πρέπει να αποσταλούν στα χέρια της εφορευτικής επιτροπής, έως και 48 ώρες πριν την ψηφοφορία.

Πηγή: sport24.gr