Κυριακή, 03 Απρίλιος 2022 11:43

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ: Για το γόητρο το Διαβολίτσι, για την παραμονή ο Διαγόρας

Γράφτηκε από τον

Φινάλε σήμερα Κυριακή στον 4ο όμιλο της Γ’ εθνικής, όπου η Παναχαϊκή έχει εξασφαλίσει τον τίτλο, ενώ έχουν υποβιβαστεί και μαθηματικά Αναγέννηση Αρτας, Παναιγιάλειος, Βάρδα, Εθνικός Σκουλικάδου και φυσικά ο Αμβρακικός Λουτρού, που έχει αποχωρήσει.

Στην 26η και τελευταία στροφή της κούρσας θα μάθουμε την 6η ομάδα που θα υποβιβαστεί στα τοπικά πρωταθλήματα, η οποία θα είναι μία εκ των Διαγόρα Βραχνέικων, Παναγρινιακού και Ναυπακτιακού Αστέρα.
Ο Α.Ο. Διαβολιτσίου βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να αγωνίζεται εδώ και καιρό χωρίς άγχος, καθώς φιγουράρει στην 3η θέση, που είναι η καλύτερη στην ιστορία του. Ο ΑΟΔ θα επιδιώξει να κλείσει νικηφόρα μια πετυχημένη σεζόν, απέναντι στον Διαγόρα (4 μ.μ.) που παίζει την κατηγορία και χρειάζεται μόνο διπλό στο Μελιγαλά, αλλά και συνδυασμό αποτελεσμάτων για να παίξει και του χρόνου στη Γ’ εθνική. Οι φιλοξενούμενοι με 35 βαθμούς είναι στη ζώνη του υποβιβασμού, έχοντας ένα βαθμό λιγότερο από τον Παναγρινιακό, που παίζει στο Αίγιο με τον υποβιβασμένο Παναιγιάλειο και 3 από τον Ναυπακτιακό Αστέρα, που αγωνίζεται εκτός επίσης με την υποβιβασμένη Βάρδα.
Ο Αχέρων Καναλακίου δεν μπαίνει στην... κουβέντα, αφού θα πάρει στα χαρτιά τους 3 βαθμούς με τον Αμβρακικό και θα φθάσει τους 40 βαθμούς. Για το Διαβολίτσι όλα τα παραπάνω δεν έχουν καμία σημασία.
Η μεσσηνιακή ομάδα έγραψε φέτος ιστορία με την 3η θέση και η διοίκηση με ανακοίνωσή της καλεί τον κόσμο να χειροκροτήσει τους παίκτες και το τεχνικό τιμ για την εντυπωσιακή πορεία. Παράλληλα αναφέρεται και στα προβλήματα που υπήρχαν φέτος, με κυριότερο την έλλειψη γηπέδου.

Η ανακοίνωση της διοίκησης

“Τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, όπου η ομάδα μας έγραψε ιστορία με την φετινή αγωνιστική πορεία της,παραμένοντας στην κατηγορία και μάλιστα τερματίζοντας στην τρίτη θέση της βαθμολογίας του 4ου ομίλου. Μια πορεία, που έγινε κάτω από αντίξοες συνθήκες που τις έζησαν στο πετσί τους οι ποδοσφαιριστές και οι προπονητές και όλη η ομάδα, μη έχοντας σταθερό γήπεδο και ώρα προπόνησης σε καθημερινή βάση,με ότι αυτό συνεπάγεται. Μια πορεία που οι ποδοσφαιριστές και το τεχνικό επιτελείο του ΑΟ Διαβολιτσίου διέψευσαν τους “προφήτες δεινών” στο ξεκίνημα της περιόδου και με τις επιτυχίες τους κοσμούσαν τις στήλες των αθλητικών μέσων της Μεσσηνίας και όχι μόνο. Μια πορεία που δεν την χάρηκε το χωριό μας, λόγω της ακαταλληλότητας του γηπέδου του χωριού μας “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος” για αγώνες Γ’ Εθνικής. Αποδυτήρια,περίφραξη,κερκίδες,τρία χρόνια βρισκόμαστε σε αναμονή . Εάν σε ένα έργο που έχει δημοπρατηθεί, είμαστε ακόμα σε αναμονή να πέσει το πρώτο καρφί,στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε μετά τις πυρκαγιές του καλοκαιριού,στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου, που δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ούτε για προπονήσεις, τι άλλο να περιμένουμε από υποσχέσεις θα… εκτός εάν η Δημοτική αρχή μας διαψεύσει έμπρακτα.
Να τιμήσουμε και να χειροκροτήσουμε την ομάδα μας με την παρουσία μας στον τελευταίο αγώνα την Κυριακή στις 4 μ.μ. στο γήπεδο του Μελιγαλά”.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές

Κυριακή, 4 μ.μ.

Τηλυκράτης Λευκάδας – Αίας Γαστούνης
Tσιώρης, Αθανασίου, Βάτος (Αρτας)
Παναιγιάλειος – Παναγρινιακός
Ζαχαρόπουλος, Κακάνης, Γκούβας (Ανατολικής Αττικής)
Α.Ο. Διαβολιτσίου – Διαγόρας Βραχνέικων
Κακρίδης, Σπηλιώτης, Οικονόμου (Κορίνθου)
Παναχαϊκή – Αναγέννηση Αρτας
Λαθύρης, Σγουράκης, Ζερβάκης (Πειραιά)
ΠΑΟ Βάρδας – Ναυπακτιακός Αστέρας
Οικονόμου, Ανδριανός, Κουτσοχέρας (Αχαΐας)
Αχέρων Καναλακίου Αμβρακικός Λουτρού 3-0 (α.α)
Ρεπό: Εθνικός Σκουλικάδου

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 25 αγώνες)
1. Παναχαϊκή 49-15 53
2. Τηλυκράτης Λευκάδας 40-16 49
3. Α.Ο. Διαβολιτσίου 38-22 44
4. Αίας Γαστούνης 36-25 39
5. Ναυπακτιακός Αστέρας 29-18 38
6. Αχέρων Καναλακίου 30-19 37
7. Παναγρινιακός 26-21 36
8. Διαγόρας Βραχνέικων 29-21 35
9. Εθνικός Σκουλικάδου 20-26 32
10. ΠΑΟ Βάρδας 21-28 21
11. Παναιγιάλειος 18-29 19
12. Αναγέννηση Aρτας 18-42 19
• Ο Αμβρακικός Λουτρού αποχώρησε από το πρωτάθλημα.