Δευτέρα, 11 Απριλίου 2022 10:38

ΗΡΟΔΟΤΟΣ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ 2-1: Εχασε ξανά στην Κρήτη και έπεσε στην 4η θέση (φωτό)

Γράφτηκε από τον
ΗΡΟΔΟΤΟΣ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ 2-1: Εχασε ξανά στην Κρήτη και έπεσε στην 4η θέση (φωτό)

 

Την ήττα μετά από 35 μέρες και αήττητο 7 αγωνιστικών γνώρισε χθες στην Αλικαρνασσό από τον Ηρόδοτο (2-1) η Καλαμάτα..

Ετσι υποχώρησε στην 4η θέση του β' ομίλου της Super League 2 και στο -11 από τον πρωτοπόρο Λεβαδειακό (που έχει και ματς λιγότερο), τον οποίο υποδέχεται μεθαύριο στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας. Υπό άλλες συνθήκες αυτό θα ήταν το ντέρμπι που θα έκρινε τον τίτλο. Πλέον έχει σημασία μόνο για το γόητρο, καθώς η "Μαύρη Θύελλα" έχει τεθεί νοκ - άουτ και οι Βοιωτοί έχουν ουσιαστικά εξασφαλίσει την πρώτη θέση.
Η Καλαμάτα είχε να ηττηθεί από τις 6 Μαρτίου και το ματς με τον Εργοτέλη (2-0) στο Παγκρήτιο. Εκτοτε μετρούσε 4 νίκες με Αστέρα Βλαχιώτη, Διαγόρα Ρόδου, ΟΦ Ιεράπετρας και Αιγάλεω και τρεις ισοπαλίες με Χανιά, Ζάκυνθο και Καλλιθέα.
Στο χθεσινό ματς με τον Ηρόδοτο, φάνηκε ότι μέτρησε περισσότερο το κίνητρο της επιβίωσης, αφού οι γηπεδούχοι ήθελαν μόνο νίκη για να μείνουν ζωντανοί στη μάχη για την παραμονή.
Μετά το πέρας της 30ης αγωνιστικής παραμένουν μεν στη ζώνη του υποβιβασμού, αλλά μείωσαν στον ένα βαθμό τη διαφορά από την 13η σωτήρια θέση.
Οι Κρητικοί "χτύπησαν" στο πρώτο ημίχρονο με τους Χαλκιαδάκη (18') και Ποζατζίδη (30) και η Καλαμάτα το μόνο που κατάφερε στη συνέχεια ήταν να μειώσει στο 68' με τον Φελίπε, ενώ ο Ηρόδοτος είχε δοκάρι στο 78' με τον Ποζατζίδη.

Δύο γκολ σε 12 λεπτά

Ο Ηρόδοτος απείλησε πρώτος στο ματς με την κεφαλιά του Μπαρμπόσα στο 7' που έδιωξε ο Ταΐρης, για να απαντήσει ο Λουκίνας με σουτ στο 9' που βρήκε σε ετοιμότητα τον Κρόστα. Στο 18' από ασίστ του Ποζατζίδη, ο Χαλκιαδάκης έκανε το 1-0. Ενα γκολ που ανέβασε τη ψυχολογία των γηπεδούχων, που στο 30' πέτυχαν και δεύτερο γκολ, αυτή τη φορά από στημένη φάση.
Ο Γκόμεζ εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα δεν απομακρύνθηκε και ο Ποζατζίδης την έστειλε στα δίχτυα.
Μετά το 2-0 η Καλαμάτα είχε ένα φάουλ του Μαβινγκά στο 36' που πέρασε άουτ.

Μείωσε με Φελίπε

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους μπήκαν στον αγώνα οι Φελίπε και Παυλίδης αντί των Μαβινγκά και Τάτου. Ο Γιάννης Μπελά θέλησε να φρεσκάρει τη μεσοεπιθετική γραμμή, ώστε να πετύχει το γκολ που θα έβαζε την Καλαμάτα ξανά μέσα στο παιχνίδι. Στο 56' το διαγώνιο σουτ του Λουκίνα έφυγε άουτ, ενώ στο 58' ο Ταΐρης απέκρουσε σωτήρια το πλασέ του Ποζατζίδη, έπειτα από κόρνερ του Γκόμεζ.

Στο 68' ο Φελίπε μείωσε σε 2-1, δίνοντας ελπίδες στην Καλαμάτα για ένα θετικό αποτέλεσμα. Δύο λεπτά αργότερα ο σκόρερ είχε σουτ στην εξωτερική πλευρά των διχτύων, Ο Ηρόδοτος απείλησε στο 72' με το σουτ του Μπαρμπόσα που έφυγε άουτ από ευνοϊκή θέση. Στο 74' ο Φελίπε και πάλι έχασε ευκαιρία για την ισοφάριση, όμως τη μεγαλύτερη την απώλεσαν οι γηπεδούχοι στο 78', όταν το σουτ του Ποζατζίδη σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο 93' το δυνατό σουτ του Φελίπε πέρασε άουτ στην τελευταία καλή στιγμή της Καλαμάτας στο ματς.
ΗΡΟΔΟΤΟΣ: Κρόστα, Ασίγκμπα, Κόρτσαμ, Γκόμεζ, Μακρυδάκης, Αργκιλέσι, Μπαρμπόσα (73’ Αποστολίδης, 92’ Σουρνάκης), Κάπελ (62’ Καντέ), Βρεττός, Χαλκιαδάκης, Ποζατζίδης
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Ταΐρης, Λουπάνο, Κωνσταντινόπουλος, Τσελεπίδης, Μοζέρ (87’ Σκεντεράϊ), Μαβινγκά (46’ Φελίπε), Παπατόλιος, Ματέους, Τάτος (46’ Παυλίδης), Γρίβας (67’ Τσαγκαλίδης), Λουκίνας.

Πρόστιμο από τη διοίκηση

Η ΠΑΕ Καλαμάτα ανακοίνωσε χθες βράδυ πως επιβάλει πρόστιμο 20.000 ευρώ σε παίκτες και τεχνική ηγεσία για την ήττα και την εμφάνιση με τον Ηρόδοτο. 

"Η ΠΑΕ Καλαμάτα ανακοινώνει την επιβολή προστίμου 20.000 ευρώ στα μέλη της τεχνικής ηγεσίας και σε όσους ποδοσφαιριστές αγωνίστηκαν στην Κρήτη με τον Ηρόδοτο. Η εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου ήταν απογοητευτική και περιμένουμε οι παίκτες να ζητήσουν συγνώμη από τους φιλάθλους μας για αυτή την ήττα.
Είμαστε πολύ στεναχωρημένοι και όποιος νοιώθει ότι δεν μπορεί να σηκώσει τη φανέλα της Μαύρης Θύελλας να περάσει από το γραφείο να πάρει το δελτίο του και να φύγει! Την Τετάρτη δίνουμε ένα παιγνίδι ντέρμπι στην Παραλία με το Λεβαδειακό και ζητάμε τη συμπαράσταση των οπαδών μας. Τον θέλουμε κοντά μας να μας βοηθήσει με τις ιαχές του να πάρουμε τη νίκη. Νοιώθει απογοήτευση, αλλά πιστεύουμε ότι οι παίκτες θα κάνουν αυτό που πρέπει για να τους δώσουν τη χαρά που τους στέρησαν στην Κρήτη", αναφέρει η ανακοίνωση.