Τετάρτη, 27 Αύγουστος 2014 21:56

Μέτρια εικόνα η "Μαύρη Θύελλα" στο φιλικό 0-0 με τον Ερμή Κιβερίου

Γράφτηκε από τον
Μέτρια εικόνα η "Μαύρη Θύελλα" στο φιλικό 0-0 με τον Ερμή Κιβερίου

Σε ένα ακόμη φιλικό ματς, το τέταρτο κατά σειρά, η Καλαμάτα παρουσίασε μέτρια εικόνα και έμεινε στο 0-0 με τον Ερμή Κιβερίου στο Δημοτικό Στάδιο.


Η Μεσσηνιακή ομάδα αυτή τη φορά είχε στην σύνθεση της παίκτες που απουσίασαν στο προηγούμενο εντός έδρας ματς με την Βάρδα, όπως οι Σκάρος, Πολυχρόνης, Σαλαπάτας και Νιφορόπουλος ενώ και ο Λουμπαρδέας πλέον έχει ανεβάσει ρυθμούς. Το ρόστερ της φαίνεται πως πλέον είναι πιο γεμάτο, ωστόσο η ομάδα δεν έχει βρει ακόμη ρυθμό και είναι φανερό πως θέλει χρόνο ακόμη για να φτάσει στο επίπεδο που θέλει ο Νίκος Κουρμπανάς.
Στο σημερινό ματς οι Μεσσήνιοι είχαν ένα καλό δεκάλεπτο στο φινάλε του πρώτου μέρους και ένα πιεστικό 15λεπτο στο ξεκίνημα της επανάληψης.
Είχαν ένα δοκάρι με τον Καλαντζή και 3-4 καλές φάσεις ωστόσο έμειναν μακριά από το γκολ και είναι αξιοσημείωτο πως στα 4 φιλικά που έχουν δώσει έχουν βρει μόλις μια φορά το δρόμο προς τα δίχτυα (ο Καλαντζής στο πρώτο φιλικό (1-0) με τον Ερμή).
Σίγουρα λοιπόν η ομάδα δεν πείθει μέχρι τώρα, ωστόσο δεν θα πρέπει να παραγνωρίζουμε πως πρόκειται για μια εντελώς νέα ομάδα που θέλει χρόνο.
Το ζητούμενο λοιπόν για τον Κουρμπανά είναι να αξιοποιήσει τις 20 μέρες που απομένουν μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος, ώστε να ετοιμάσει την ομάδα όσο το δυνατόν καλύτερα για την πρεμιέρα.


Λίγες φάσεις
παρά την κατοχή

Η Καλαμάτα μπήκε στο γήπεδο με μια διαφορετική μεσαία γραμμή σε σχέση με τα προηγούμενα φιλικά και στο πρώτο μέρος είχε την κατοχή της μπάλας. Πολυχρόνης, Σκάρος και Λουμπαρδέας ανέλαβαν να οργανώσουν το παιχνίδι της ομάδας, ωστόσο στο ξεκίνημα και μέχρι το 25' το ματς δεν είχε ρυθμό ούτε και ευκαιρίες.
Στο 25' ωστόσο ο Λουμπαρδέας ξεκίνησε μια ωραία ατομική προσπάθεια από την μεσαία γραμμή και την κατάλληλη στιγμή έκανε την πάσα στον Γεωργακόπουλο ο οποίος έπιασε το δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Ο Κοζιώτης έδιωξε με τις γροθιές, η μπάλα πήγε προς τον Λουμπαρδέα που έπιασε την κεφαλιά για να μαζέψει εύκολα ο γκολκίπερ του Ερμή.
Στο 43΄ο Καλαντζής με ωραία απευθείας εκτέλεση φάουλ σημάδεψε την συμβολή των δοκαριών ενώ στο 45' συνδυάστηκαν οι Καλαντζής - Βασιλόπουλος από αριστερά με τον τελευταίο να βγάζει τη σέντρα όμως η κεφαλιά του Σαλαπάτα δεν ήταν καλή και μπλόκαρε ο Κοζιώτης.

Ενα καλό 15λεπτο
στο β' ημίχρονο

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Κουρμπανά να κάνει τρεις αλλαγές και την Καλαμάτα να κάνει στο διάστημα 46-60' το καλύτερό της 15λεπτο στο παιχνίδι.
Ωστόσο σπατάλησε τις 2-3 καλές ευκαιρίες που δημιούργησε και στην συνέχεια ο Ερμής ισορρόπησε το ματς βγαίνοντας μάλιστα με αξιώσεις στην επίθεση.
Η ομάδα της Αργολίδας ήταν αυτή που κυκλοφόρησε καλύτερα τη μπάλα στο τελευταίο ημίωρο, διάστημα στο οποίο η Καλαμάτα φάνηκε κουρασμένη.
Στο 50' ο Χαρίτος έβγαλε ωραία κάθετη πάσα στον Καλαντζή που μπήκε στην περιοχή, όμως υπό την πίεση του Βιρβίλη δεν μπόρεσε να πλασάρει, βγήκε αριστερά και τελικά έκανε ένα γύρισμα που δεν ανησύχησε τον Κοζιώτη.
Στο επόμενο λεπτό ο Κοζιώτης βγήκε εκτός περιοχής για να κόψει τον Σαλαπάτα, η μπάλα έφτασε στον Καλαντζή που πλάσαρε από πολύ μακρυά, όμως ο Βιρβίλης έτρεξε και έκοψε τη μπάλα. Ο Κακκαλής ακολούθησε τη φάση και σούταρε από καλή θέση αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
Στο 57' ο Σκάρος έκανε ένα ωραίο σουτ όμως ο γκολκίπερ του Ερμή απόκρουσε σε κόρνερ. Μετά την εκτέλεση ο Χριστοφιλέας με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ.
Στο 59' είχαμε την πρώτη φάση των φιλοξενούμενων, όταν ο Σαρρής εκμεταλλεύτηκε κακή συνεννόηση των αμυντικών με το Μούζο, πήρε τη μπάλα και έκανε το πλασέ, όμως η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Δεύτερη φάση για τον Ερμή στο 67' με τον Καστρίτη να κάνει το γύρισμα από δεξιά και τον Σαρρή να σουτάρει άουτ από καλή θέση.
Διαιτητής ήταν ο Μπλάνας με βοηθούς τον Σερεμέτη και την Αθανασοπούλου.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Πάππος (46' Μούζος), Νιφορόπουλος (57' Μαρτίνος), Βασιλόπουλος, Χριστοφιλέας, Ρούσσης (61' Σκαρλάτος), Πολυχρόνης (46' Χαρίτος), Σκάρος (63' Κουντάνης), Λουμπαρδέας, Σαλαπάτας (76' Νικολόπουλος), Γεωργακόπουλος (46' Κακκαλής), Καλαντζής.
ΕΡΜΗΣ ΚΙΒΕΡΙΟΥ: Κοζιώτης (56' Καλαλάς), Τζιέρης (65' Τσέτσο), Σταματέλος, Φίλλης, Σελλής (44' Βιρβίλης), Σβίγκος (54' Καστρίτης), Καλυβόπουλος (74' Καπετάνος), Βαρβουλέτος (46' Σαρρής), Δρυμουράς (63' Φλώρος), Δημάκος (79' Παναγόπουλος), Ζίου.

Τέλος ο Παναγιωτόπουλος

Στο μεταξύ, παρελθόν για την ομάδα αποτελεί ο Δημήτρης Παναγιωτόπουλος. Ο πρώην αμυντικός της Βάρδας είχε ανακοινωθεί ως μεταγραφή πριν μερικές εβδομάδες, όμως τελικά δεν προχώρησε η συνεργασία του με τους «μελανόλευκους».

Το Σάββατο η ακαδημία

Τέλος, η ομάδα της Καλαμάτας ανακοίνωσε πως η έναρξη της λειτουργίας των τμημάτων υποδομής θα γίνει ο Σάββατο  στις 10 το πρωί στο Αθλητικό Κέντρο της ΕΠΣΜ στον Κορδία.