Παρασκευή, 15 Απρίλιος 2022 18:43

Η νέα βαθμολογία της UEFA για τις ελληνικές ομάδες: Πού βρίσκονται Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ

Γράφτηκε από τον

Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε την πορεία του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις δίχως να πάρει βαθμό, παρ' όλα αυτά διατηρήθηκε στην 63η θέση στην κατάταξη της UEFA σε επίπεδο συλλόγων. Η Μαρσέιγ προσπέρασε τον Ολυμπιακό, σταθερή η ΑΕΚ.

Η ήττα του ΠΑΟΚ από τη Μαρσέιγ και ο αποκλεισμός του στο Europa Conference League ολοκλήρωσε την ελληνική συγκομιδή στην Ευρώπη.

Ο "δικέφαλος" έμεινε στην 63η θέση και στους 25.000 βαθμούς, εκ των οποίων πάνω από τους μισούς (13.000) τους έχει συγκεντρώσει από τη φετινή ευρωπαϊκή παρουσία του. Κίνδυνος να υποχωρήσει προκύπτει από Γουέστ Χαμ και Λέστερ, οι οποίες συνεχίζουν σε Europa League και Europa Conference League αντίστοιχα.

Ο ΠΑΟΚ είναι η δεύτερη καλύτερη ελληνική ομάδα, με τον Ολυμπιακό να παραμένει η κορυφαία. Οι Πειραιώτες υποχώρησαν κατά μία θέση, αφού τους προσπέρασε η.... Μαρσέιγ που μαζί με το μπόνους πρόκρισης έφτασε τους 43.000 βαθμούς, έναντι 41.000 της ελληνικής ομάδας. Η Φέγενορντ με 36.000 βαθμούς βρίσκεται σε απόσταση.

Η ΑΕΚ παρέμεινε στην 81η θέση με 20.000 βαθμούς και δεν απειλείται από κάποια ομάδα που συνεχίζει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Όλες οι υπόλοιπες ελληνικές ομάδες υιοθετούν τον συντελεστή της χώρας (5.750), επειδή αυτόνομα διαθέτουν μικρότερο και κατά συνέπεια βρίσκονται στη 214η θέση.
Πηγή: sport24.gr