Σάββατο, 16 Απρίλιος 2022 09:49

Α' ΤΟΠΙΚΗ ΠΛΕΪ ΟΦ: Ωρα στέψης στη Μικρομάνη

Γράφτηκε από τον

Ματς της χρονιάς, τελικός, ντέρμπι τίτλου. Οποιον χαρακτηρισμό και να αποδώσει κανείς στο σημερινό ματς του Πανθουριακού με την Κυπαρισσία, αποτυπώνει την πραγματικότητα.

Οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν στις 4.30 μ.μ. στο γήπεδο της Μικρομάνης, σ’ ένα ματς που θα κρίνει τον πρωταθλητή Μεσσηνίας.

Η ποδοσφαιρική μοίρα τα έφερε έτσι, ώστε ο τίτλος να κριθεί στην 6η και τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ.
Ο Πανθουριακός με 13 βαθμούς βρίσκεται στην πρώτη θέση και ακολουθεί η Κυπαρισσία με 12 βαθμούς. Κάτι που σημαίνει ότι οι γηπεδούχοι παίρνουν το πρωτάθλημα και με ισοπαλία. Η Κυπαρισσία θέλει μόνο νίκη για τον τίτλο, που θα της δώσει και το δικαίωμα να διεκδικήσει την άνοδο στη Γ’ εθνική. Στο αντίστοιχο ματς του α’ γύρου στις 27 Μαρτίου, ο Πανθουριακός νίκησε με 1-0 στην Κυπαρισσία και αυτό το διπλό, του έχει δώσει προβάδισμα για να κόψει πρώτος το νήμα.
Εξυπακούεται ότι και στους δύο μονομάχους, υπάρχει μεγάλη δίψα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και αναμένεται συναρπαστικό ματς.
Δυστυχώς όμως, το γήπεδο που επιλέχθηκε να διεξαχθεί το ματς δεν μπορεί να φιλοξενήσει πολύ κόσμο και είναι ακατάλληλο για ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι. Ενδεικτικό ότι η πλάγια γραμμή με τους πάγκους απέχει μόλις μισό μέτρο, γεγονός που εγκυμονεί κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητα των παικτών.
Επιπλέον. το γήπεδο της Μικρομάνης διαθέτει μόνο μια μικρή κερκίδα και το ερώτημα είναι πως θα χωρέσουν οι εκατοντάδες φίλαθλοι, που θέλουν να παρακολουθήσουν αυτό το ματς, αλλά και πως θα χωριστούν; Ας ελπίσουμε να κυλήσουν όλα ομαλά και στο τέλος να κερδίσει το ποδόσφαιρο.
Εκτός από το ντέρμπι των πρωτοπόρων, θα διεξαχθεί σήμερα και το ματς της Α.Ε Μάνης με τον Τελλο Αγρα, που έχει ενδιαφέρον μόνο για το γόητρο.
Οι δύο ομάδες θα επιδιώξουν να πάρουν την πρώτη νίκη, ώστε να κλείσουν θετικά τη χρονιά. Για τη Μάνη βέβαια η σεζόν δεν τελειώνει σήμερα, αφού ακολουθεί ο τελικός του Κυπέλλου Μεσσηνίας, με αντίπαλο τον Πανθουριακό.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές

Σάββατο

Πανθουριακός – Κυπαρισσία
Γήπεδο Μικρομάνης, 4.30 μ.μ.
Καυκάς, Αθανασοπούλου, Γκούμας, Αράπης
Α.Ε. Μάνης – Τέλλος Αγρας
Γήπεδο Κάμπου, 4.30 μ.μ.
Κομπιλίρης, Καραμπέτσος, Μπαρδής

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 5 αγώνες)
1. Πανθουριακός 8-3 13
2. Κυπαρισσία 11-5 12
3. Α.Ε. Μάνης 2-6 2
4. Τέλλος Αγρας 5-12 1