Σάββατο, 16 Απρίλιος 2022 15:13

SUPER LEAGUE: Ντέρμπι σε Λεωφόρο και Θεσσαλονίκη

Γράφτηκε από τον

Δύο πολύ μεγάλα ντέρμπι περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής των PlayOff του πρωταθλήματος της Super League, η οποία θα διεξαχθεί σε δύο δόσεις, Κυριακή των Βαΐων 17 και Μεγάλη Δευτέρα 18 Απριλίου.

Τα… σπουδαία είναι την Κυριακή. Ξεκινώντας από το πρώτο, χρονικά, ντέρμπι, ο Άρης περιμένει στο «Κλεάνθης Βικελίδης» (19:30) τον ΠΑΟΚ. Οι «κίτρινοι», έπειτα από το σπουδαίο διπλό στο Ολυμπιακό Στάδιο, σκαρφάλωσαν στην τρίτη θέση και κρατούν ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο στα χέρια τους. Η επιστροφή στα γκολ αλλά και η κούραση και απογοήτευση που θα έχουν οι «ασπρόμαυροι» έπειτα από τον αποκλεισμό τους από τη Μαρσέιγ και τη συνέχεια του Conference League, θα είναι επιπλέον «όπλα» για την ομάδα του Χερμάν Μπούργος. Μόνο που οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου έχουν δείξει ότι γνωρίζουν πώς να ξεπερνούν τέτοιες καταστάσεις. Δύο ώρες αργότερα, στη Λεωφόρο (21:30), ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Ολυμπιακό. Οι «πράσινοι» παραμένουν αήττητοι στη διαδικασία των Play Off (μια νίκη και τρεις ισοπαλίες) και βρίσκονται στο -1 από την τρίτη θέση, ωστόσο εσχάτως προβληματίζουν με την αφλογιστία τους. Οι «ερυθρόλευκοι» θα παρουσιαστούν ξεκούραστοι μιας και δεν αγωνίστηκαν κόντρα στον ΠΑΟΚ την προηγούμενη αγωνιστική. Χρειάζονται μερικούς βαθμούς ακόμα οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς ώστε να εξασφαλίσουν τον 47ο τίτλο τους, αλλά και για να ανεβάσουν την ψυχολογία τους ενόψει των ημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας απέναντι στον ΠΑΟΚ. Τη Μεγάλη Δευτέρα ο έκτος ΠΑΣ Γιάννινα φιλοξενεί στους «Ζωσιμάδες» (18:00) την, πέμπτη πια, ΑΕΚ. Ο «Αγιαξ της Ηπείρου» μπορεί να μην έχει νίκη στο μίνι πρωτάθλημα, ωστόσο «παλεύει» όλα του τα ματς, όπως δείχνουν οι τρεις ισοπαλίες και η ήττα στο… 90φευγα στην Τούμπα. Χωρίς «τρίποντο» είναι, όμως, και η ΑΕΚ που παίρνει ισοπαλίες εκτός (1-1 σε Λεωφόρο και Πειραιά) και χάνει στο ΟΑΚΑ (0-1 από ΠΑΟΚ και 1-2 από Άρη). Πολλές οι μουρμούρες που θα ενταθούν ακόμα περισσότερο σε περίπτωση νέου αποτυχημένου αποτελέσματος για την ομάδα του Σωκράτη Οφρυδόπουλου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής των Play Off του πρωταθλήματος της Super League:

Κυριακή
Άρης – ΠΑΟΚ, 7.30 μ.μ.
Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός, 9.30 μ.μ.

Μ. Δευτέρα
ΠΑΣ Γιάννινα – ΑΕΚ, 6 μ.μ.

«Χοντραίνει» το παιχνίδι για την αποφυγή του υποβιβασμού

Οι δυο απανωτές νίκες του Απόλλωνα Σμύρνης, διαμόρφωσαν άλλα δεδομένα στη «μάχη» για την παραμονή στη Super League. Η 4η αγωνιστική των Play Out, που θα διεξαχθεί σε δύο δόσεις, ενδεχομένως κρίνει πολλά αναφορικά με τις δύο τελευταίες θέσεις. Το Σάββατο, τα φώτα στρέφονται στη Ριζούπολη (16:00), όπου ο Απόλλων Σμύρνης υποδέχεται τον Βόλο. Η «Ελαφρά Ταξιαρχία», με τις διαδοχικές επιτυχίες απέναντι σε Παναιτωλικό (1-0 εντός) και ΟΦΗ (2-1 εκτός), πλησίασε στους δύο βαθμούς την προτελευταία Λαμία και διεκδικεί, πλέον, σχεδόν επί ίσοις όροις την αποφυγή της τελευταίας θέσης. Από την άλλη, οι Θεσσαλοί δεν… χαρίστηκαν στη Λαμία (3-0) κι έδειξαν πως, τουλάχιστον επιθετικά, έχουν τα φόντα για πολλά πράγματα. Στο άλλο ματς της ημέρας, ο Παναιτωλικός θα προσπαθήσει στο Αγρίνιο (19:30) να βάλει φρένο στις τρεις σερί ήττες που έχει γνωρίσει στη διαδικασία των PlayOut. Κι ο Αστέρας Τρίπολης, όμως, φλερτάρει έντονα με την κορυφή σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα. Την Κυριακή το ενδιαφέρον θα είναι μεγάλο στο παιχνίδι στο «Αθανάσιος Διάκος» (17:15), με τη Λαμία να φιλοξενεί τον Ιωνικό. Η ομάδα της Φθιώτιδας έχει κάνει την τρέχουσα σε σεζόν το 4/4 επί αυτής του Δημήτρη Σπανού, ωστόσο τώρα το άγχος έχει αρχίσει να κυριεύει τους παίκτες του Τζιανλούκα Φέστα. Αντίθετα, οι Νικαιώτες είναι άνετοι, έχοντας μαζέψει επτά βαθμούς στα τρία πρώτα ματς των PlayOut – δύο εκτός έδρας νίκες, αμφότερες με σκορ 3-2 και μια εντός έδρας ισοπαλία με σκορ 2-2. Λίγες ώρες νωρίτερα, στο Περιστέρι (15:30), ο φορμαρισμένος Ατρόμητος περιμένει τον ΟΦΗ. Υπό τις οδηγίες του Κρις Κόουλμαν οι Περιστεριώτες… πέταξαν από πάνω τους κάθε σκοτεινή σκέψη για υποβιβασμό, τη στιγμή που οι Κρητικοί προετοιμάζονται για την επόμενη σεζόν, θέλοντας όμως να καπαρώσουν την έβδομη θέση της κατάταξης.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής των Play Out του πρωταθλήματος της Super League:

Σάββατο
Απόλλων Σμύρνης - ΝΠΣ Βόλος 4 μ.μ.
Παναιτωλικός – Αστέρας Τρίπολης , 7.30 μ.μ.

Κυριακή
Ατρόμητος – ΟΦΗ, 3.30 μ.μ.
Λαμία – Ιωνικός, 5.15 μ.μ.