Σάββατο, 16 Απρίλιος 2022 20:02

Πρώτος τίτλος στην Α’ τοπική για τον Πανθουριακό! (βίντεο)

Γράφτηκε από τον

Τον πρώτο τίτλο της ιστορίας του στην Α’ τοπική πανηγυρίζει εδώ και λίγη ώρα ο Πανθουριακός μετά την λευκή ισοπαλία (0-0) με την Κυπαρισσία στο γήπεδο της Μικρομάνης!

Η ομάδα της Θουρίας πήρε αυτό που ήθελε στο ντέρμπι τίτλου με τον ΑΟΚ και μετά από πολλά χρόνια προσπάθειας και προσμονής κατέκτησε την πρώτη θέση στην πρώτη κατηγορία της Μεσσηνίας.
Ετσι θα διεκδικήσει την άνοδο της στη Γ’ εθνική κατηγορία στα μπαράζ που θα ακολουθήσουν με πρωταθλητές άλλων νομών.
Ο Πανθουριακός στο σημερινό ματς πήρε μία “χρυσή” ισοπαλία και έφτασε τους 14 βαθμούς στα πλέι οφ όντας αήττητος, ενώ η Κυπαρισσία έμεινε στους 13 και τερμάτισε δεύτερη.
Μάλιστα η ομάδα του Τάκη Σακελλαρόπουλου θα έχει την ευκαιρία την Μ. Τετάρτη να κάνει και το νταμπλ αφού διεκδικεί το κύπελλο Μεσσηνίας στον τελικό με την Α.Ε. Μάνης.
Οσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι της σημερινής αναμέτρησης, κυριάρχησε η σκοπιμότητα και τα νεύρα από το ξεκίνημα μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα της λήξης από τον κ. Καυκά.
Η Κυπαρισσία που ήθελε πάση θυσία το διπλό ήταν ανώτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς, χωρίς όμως να χάσει πολλές μεγάλες ευκαιρίες. Αγγιξε το γκολ πάντως στο 85’ όταν ο Κωνσταντακόπουλος απέκρουσε το φάουλ του Π. Μπουτσικάκη και ο Πέππας με σωτήριο τάκλιν απομάκρυνε την μπάλα προ του Αθανασόπουλου που ετοιμαζόταν να σκοράρει από κοντά!
Μεγάλη φάση είχε και ο Πανθουριακός λίγο νωρίτερα και συγκεκριμένα στο 74’ με τον Βασιλόπουλο να σημαδεύει με δυνατό σουτ το οριζόντιο δοκάρι!
Στο 94’ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη ο γκολκίπερ της Κυπαρισσίας Στεφανάκος για έντονη διαμαρτυρία στον διαιτητή Καυκά και το ματς διακόπηκε για 1-2 λεπτά ύστερα από ένταση μεταξύ των παικτών.
Μετά τη λήξη του αγώνα υπήρξε σύρραξη μεταξύ των παικτών και των παραγόντων των δύο ομάδων έξω από τα αποδυτήρια.

Σπουδαίο ντέρμπι σε ακατάλληλο γήπεδο

Ηταν αναμφίβολα ένα σπουδαίο ντέρμπι μεταξύ των δύο καλύτερων ομάδων του νομού, που διεξήχθη όμως σε ένα γήπεδο ακατάλληλο. Στο γήπεδο της Μικρομάνης βρέθηκαν 600-700 θεατές, με την αστυνομική παρουσία να είναι έντονη, όμως είναι δεδομένο πως αν το ματς γινόταν στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας ή σε αυτό της Μεσσήνης ο κόσμος θα ήταν σαφώς περισσότερος.
Χαρακτηριστικό των μέτρων που πάρθηκαν ήταν πως οι δημοσιογράφοι και οι φωτογράφοι αναγκάστηκαν να καλύψουν τον αγώνα πίσω από τη μία εστία, δίπλα στο σημαιάκι του κόρνερ!

Στο άλλο ματς των πλέι οφ, που δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον, η Α.Ε.Μάνης νίκησε 3-2 με ανατροπή τον Τέλλο Αγρα.
Περισσότερα από το ντέρμπι που έκρινε τον τίτλο στην Α’ τοπική στην “Ελευθερία της Δευτέρας”.