Πέμπτη, 28 Απρίλιος 2022 18:06

Super League: Τι ισχύει με το τέταρτο εισιτήριο της Ευρώπης μετά το ζευγάρι του τελικού ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός

Γράφτηκε από τον

Ο ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός θα αναμετρηθούν στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στις 21 Μαΐου. Πώς αυτό το ζευγάρωμα επηρεάζει το τέταρτο ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Ο Παναθηναϊκός πέρασε το εμπόδιο της Λαμίας και προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου θα αντιμετωπίσει στις 21 Μαΐου στο ΟΑΚΑ τον ΠΑΟΚ, ο οποίος απέκλεισε τον Ολυμπιακό. Ο νικητής του τελικού αναμένεται να επηρεάσει το τέταρτο ευρωπαϊκό εισιτήριο που δίδεται στη χώρα μας.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο πρωταθλητής παίρνει εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League, ενώ τρία εισιτήρια για τον 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League θα πάνε στον δεύτερο και τον τρίτο του πρωταθλήματος και στον νικητή του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός έχουν δύο δρόμους για την έξοδό τους στην Ευρώπη. Εάν κατακτήσουν το Κύπελλο και έχουν τερματίσει εκτός τριάδας, τότε θα εξασφαλίσουν ένα εισιτήριο μέσω του θεσμού.

Σε περίπτωση που ένας εκ των δύο νικήσει στον τελικό και έχει τερματίσει και μέσα στην 3άδα, τότε θα ανοίξει αυτόματα και η 4η θέση του πρωταθλήματος για έξοδο στην Ευρώπη. Κάτι που μπορεί να εκμεταλλευτεί είτε ο χαμένος φιναλίστ (εάν δεν είναι στην 3άδα), είτε η ΑΕΚ, ο Άρης και ο ΠΑΣ Γιάννινα σε περίπτωση που δεν βρεθούν στην πρώτη τριάδα των playoffs.

Η βαθμολογία των playoffs
Ολυμπιακός 70 **
ΠΑΟΚ 59 **
Άρης 53
Παναθηναϊκός 51
ΑΕΚ 51
ΠΑΣ Γιάννινα 43
**Υπενθυμίζεται ότι Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ έχουν από ένα παιχνίδι λιγότερο, καθώς εκκρεμεί η μεταξύ τους αναμέτρηση που θα γίνει στις 4 Μαΐου

Οι επόμενες αγωνιστικές των playoffs
6η αγωνιστική

Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννινα
Παναθηναϊκός - Άρης
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ
7η αγωνιστική

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός
Άρης - Ολυμπιακός
ΠΑΣ Γιάννινα - ΠΑΟΚ
8η αγωνιστική

ΑΕΚ - ΠΑΣ Γιάννινα
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός
ΠΑΟΚ - Άρης
9η αγωνιστική

Άρης - ΑΕΚ
Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Παναθηναϊκός - ΠΑΣ Γιάννινα
10η αγωνιστική

ΑΕΚ - Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός
ΠΑΣ Γιάννινα - Άρης

Πηγή: sport24.gr