Τετάρτη, 04 Μάιος 2022 10:35

Παρουσιάστηκε από την ΠΑΕ Καλαμάτα ο Σάκης Τσιώλης

Γράφτηκε από τον
Παρουσιάστηκε από την ΠΑΕ Καλαμάτα ο Σάκης Τσιώλης

O Σάκης Τσιώλης όπως τον είχαμε γνωρίσει και όπως τον περιμέναμε.

Ενας αισιόδοξος άνθρωπος με πίστη στη δουλειά και τις δυνατότητές του, που ως ποδοσφαιριστής έχει πετύχει το απόλυτο θαύμα στο ελληνικό ποδόσφαιρο κατακτώντας το πρωτάθλημα με την Λάρισα, ο οποίος είναι λογικό να μην συμβιβάζεται με τίποτα λιγότερο από την κορυφή.

Ο έμπειρος τεχνικός παρουσιάστηκε χθες και επίσημα από την Μεσσηνιακή ομάδα στην οποία επιστρέφει για να τελειώσει αυτό που άφησε στη μέση τη σεζόν 2004-2005 όταν η Καλαμάτα διεκδίκησε την άνοδο και την έχασε στις λεπτομέρειες. Με πλάνο τριετίας αλλά στόχο την άνοδο από την πρώτη κιόλας χρονιά, ο Σάκης Τσιώλης επιστρέφει με όρεξη και όνειρα για να χτίσει κάτι καλό, εφοδιασμένος πλέον με την εμπειρία της πολύχρονης παρουσίας του ως προπονητής στο κορυφαίο επίπεδο του Ελληνικού ποδοσφαίρου.
Η απόφαση της επιστροφής του του έχει να κάνει και με συναισθηματικούς λόγους, καθώς όπως επισήμανε η αγάπη που είχε εισπράξει στην Καλαμάτα ήταν μεγαλύτερη από κάθε άλλη ομάδα που εργάστηκε. Σημείωσε μάλιστα πως θα άλλαζε άλλες ανόδους που πέτυχε, με την χαμένη άνοδο της Καλαμάτας το 2005.
Ο Καρδιτσιώτης τεχνικός θα πιάσει άμεσα δουλειά καθώς ξεκινά την αξιολόγηση του ρόστερ, το οποίο τόνισε πως θα μείνει το ίδιο κατά 70-80% περίπου και ότι θα γίνουν 4-5 δυνατές μεταγραφές. Εδωσε το στίγμα του κάνοντας λόγο για την δημιουργία μιας ομάδας με επιθετικές δυνατότητες, κάτι απαραίτητο για να κάνει πρωταθλητισμό.
Αναφέρθηκε επίσης και στην προσπάθεια που θα κάνει να αξιοποιήσει το ντόπιο υλικό, στο βαθμό που αυτό είναι εφικτό, καθώς τόνισε πως “όλα είναι θέμα αξιολόγησης και δυνατοτήτων”.
Ο στόχος του ξεκάθαρος: "Νιώθω υπέροχα που γύρισα ξανά στη "Μαύρη Θύελλα". Το 204-2005 κάναμε κάτι σπουδαίο και εισέπραξα αγάπη από τον κόσμο. Θα άλλαζα τις πέντε ανόδους με τις άλλες ομάδες που έκανα, για να κάνω την άνοδο με την Καλαμάτα. Να ευχαριστήσω την διοίκηση, ειδικά τον πρόεδρο Γιώργο Πρασσά, που είναι νοερά μαζί μας σήμερα καθώς εκπροσωπείται από την κυρία Μαρία. Η διοίκηση μου πρότεινε 3 χρόνια συνεργασίας. Μακάρι τα δύο χρόνια να είναι στη Σούπερ Λίγκα. Η Καλαμάτα είναι οργανωμένη, έχει όλες τις προϋποθέσεις και μια ανοδική πορεία τα δύο τελευταία χρόνια. Με εμπιστεύεται για να πετύχουμε το στόχο της ανόδου στη Σούπερ Λίγκα. Θα έχουμε μια καλή χρονιά και είναι σίγουρο ότι η "Μαύρη Θύελλα" θα πρωταγωνιστήσει", τόνισε ακόμη ο Σάκης Τσιώλης.
Ο αντιπρόεδρος Κώστας Παπασταμάτης σημείωσε ότι είχε εντυπωσιαστεί από τις σεμνές δηλώσεις του Σάκη Τσιώλη το 2013, ως προπονητής του Αστέρα, μετά τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Ολυμπιακό όπου τόνισε πως "έγινε μια από τις μεγαλύτερες αδικίες στην ιστορία του θεσμού".
Ο παράγοντας της ομάδας Γιώργος Ράλλης σημείωσε: "Να δούμε την ομάδα όπως την ονειρευόμαστε, κάτι που είναι ρεαλιστικός στόχος. Να ευχαριστήσουμε τον πρόεδρο που όταν χρειάζεται συντηρεί με ενδιαφέρον και προσπάθεια το όραμα όλων των Καλαματιανών. Με χαρά υποδεχόμαστε τον Σάκη Τσιώλη και οργανωνόμαστε για την επόμενη περίοδο. Εμπιστευόμαστε τον Τσιώλη σαν προπονητή και είμαστε σίγουροι ότι θα πάμε καλά.
Ο παράγοντας Κώστας Βεργής επισήμανε: “Ελπίζουμε ότι το πλάνο τριετίας είναι για την Σούπερ Λίγκα 1 όχι για τη 2. Θέλουμε να πλαισιωθεί το τιμ από ανθρώπους της Καλαμάτας, να γίνει μια αλλαγή και να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο.
Στην εκδήλωση της παρουσίασής του έδωσε το παρών και η μητέρα του προέδρου της Καλαμάτας Γιώργου Πρασσά, Μαρία.

"Ομάδα που να κερδίζει και την παράγκα"

Οσον αφορά το παρασκήνιο του Ελληνικού ποδοσφαίρου και το ρόλο που διαδραματίζει στην εξέλιξη των πρωταθλημάτων, ο Σάκης Τσιώλης σημείωσε ότι στο παρελθόν έχει συγκρουστεί με ανθρώπους που το εκπροσωπούν και ότι στόχος είναι να "δημιουργήσουμε μια ομάδα που θα κερδίζει και την παράγκα".