Σάββατο, 30 Αύγουστος 2014 12:32

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Ξεκίνησε σήμερα το πρωί τη λειτουργία της

Γράφτηκε από τον

Τη λειτουργία τους για τη φετινή αγωνιστική περίοδο ξεκίνησαν σήμερα στις 10 το πρωί, οι ομάδες υποδομής της ακαδημίας της Καλαμάτας, πραγματοποιώντας την πρώτη προπόνηση στο αθλητικό κέντρο της ΕΠΣΜ, στον Κορδία.

Ουσιαστικά ήταν η πρώτη συγκέντρωση για τη νέα χρονιά, όπου οι νεαροί αθλητές που στελεχώνουν τις ομάδες υποδομής ενημερώθηκαν για τις ώρες των προπονήσεων που θα κάνουν στη διάρκειας της αγωνιστικής σεζόν.

Στην έναρξη λειτουργίας της ακαδημίας έδωσαν το "παρών" από πλευράς διοίκησης, ο αντιπρόεδρος Θεόδωρος Παπαθεοδωρίδης, ο τεχνικός διευθυντής Ακης Δάλλας, ο γενικός γραμματέας Αλκης Καραγιάννης, οι ποδοσφαιριστές Χρήστος Καλαντζής, Νίκος Βασιλόπουλος, Τάσος Κωνσταντακόπουλος, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Καλαμάτας Κώστας Ασημακόπουλος και αρκετοί από τους γονείς των νεαρών αθλητών.

Ο προπονητής των τμημάτων υποδομής Παντελής Τσιγαρίδης, που θα βρίσκεται φέτος για 4η σερί αγωνιστική χρονιά στην ομάδα, στην ομιλία του καλωσόρισε τους νεαρούς αθλητές και τους γονείς τους, ευχήθηκε να έχουν υγεία και να πάει καλά η χρονιά για την ομάδα και θα κάνει ότι είναι δυνατόν ώστε τα παιδιά να βελτιωθούν αγωνιστικά και να αναδείξουν το ταλέντο τους. Στη συνέχεια μίλησαν όλοι οι εκπρόσωποι της διοίκησης, καθώς και ο παλαίμαχος της ομάδας κ. Ασημακόπουλος, οι οποίοι αφού καλωσόρισαν τα παιδιά στην ακαδημία τους ευχήθηκαν καλή πορεία τόσο στο σχολείο, αλλά και στο ποδόσφαιρο.

Από την πλευρά τους οι ποδοσφαιριστές είπαν δύο λόγια στους νεαρούς ποδοσφαιριστές. Ο Χρήστος Καλαντζής, που έχει ξεκινήσει να παίζει ποδόσφαιρο από τα τμήματα υποδομής της Καλαμάτας, μεταξύ άλλων ανέφερε: «Δουλεύοντας στις προπονήσεις και ακούγοντας τον προπονητή σας, θα καταφέρετε να πετύχετε το στόχο σας, να παίξετε ποδόσφαιρο». Ο Τάσος Κωνσταντακόπουλος, που είναι από τους τρεις τερματοφύλακες της πρώτης ομάδας, ευχήθηκε στα παιδιά υγεία και καλή πορεία και επιτυχία για τη φετινή χρονιά. Ο Νίκος Βασιλόπουλος, που κατάφερε να συνδυάσει το ποδόσφαιρο με το σχολείο και πέρασε ως αριστούχος στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στη σχολή φιλολογίας, απευθυνόμενος στους νεαρούς αθλητές μεταξύ άλλων ανέφερε: «όταν θέλεις να πετύχεις κάτι, μπορείς να το καταφέρεις. Μπορείς να συνδυάσεις και τα δύο και μπάλα και ποδόσφαιρο».

Μετά τους χαιρετισμούς, ο κ. Τσιγαρίδης ενημέρωσε τους γονείς, αλλά και τους νεαρούς ποδοσφαιριστές ότι αυτή η εβδομάδα που έρχεται  είναι εβδομάδα προσαρμογής. Ετσι για την εβδομάδα αυτή οι ώρες προπόνησης θα είναι 5-7 μ.μ. Δευτέρα και Τετάρτη και 10 π.μ. με 12 μ. το ερχόμενο Σάββατο.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, φέτος θα λειτουργήσουν τμήματα προτζούνιορ, τζούνιορ και προπαιδικό. 

Εγγραφές θα γίνονται στις ώρες των προπονήσεων στο γήπεδο της ΕΠΣΜ, στον Κορδία. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δίνουν το "παρών" στις προπονήσεις και να μιλούν με τους υπεύθυνους τις ακαδημίας για την εγγραφή των παιδιών τους στα τμήματα της Ακαδημίας.