Τρίτη, 10 Μαϊος 2022 10:43

"ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": "Πακέτο" από Ιεράπετρα Μεσιδόρο και Μπενίτεζ - Φεύγει ο Ταΐρης

Γράφτηκε από τον
"ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": "Πακέτο" από Ιεράπετρα Μεσιδόρο και Μπενίτεζ - Φεύγει ο Ταΐρης

"Τάνγκο" θα... χορεύει τη νέα σεζόν η Καλαμάτα, καθώς έχει συμφωνήσει προφορικά με τους Αλεξ Μεσιδόρο και Μπριάν Μπενίτεζ.

Οι δύο Αργεντινοί ποδοσφαιριστές της Ιεράπετρας ταιριάζουν στα αγωνιστικά θέλω του νέου προπονητή Σάκη Τσιώλη και η διοίκηση έσπευσε να τους "κλείσει" Ο πρώτος είναι 25 ετών και ο Μπενίτεζ 26 και αγωνίζονται στη μεσοεπιθετική γραμμή. Οι δύο τους βρέθηκαν φέτος αντίπαλοι της Καλαμάτας στη Super League 2, με τη μεσσηνιακή ομάδα να κερδίζει και τα δύο παιχνίδια (4-0 στη Μεσσήνη, 2-0 στην Ιεράπετρα. Πρόκειται για ποιοτικούς παίκτες, ειδικά ο Μεσιδόρο που έχει περάσει και από την Μπόκα Τζούνιορς, που έρχονται για να κάνουν τη διαφορά στη 'Μαύρη Θύελλα", η οποία θα έχει και τη νέα σεζόν πρωταγωνιστικούς στόχους. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Μεσιδόρο (φωτό κάτω) είχε 29 συμμετοχές, με 10 γκολ και 13 ασίστ στο φετινό πρωτάθλημα με τη φανέλα του ΟΦΙ.

Η Καλαμάτα θα πρέπει, ωστόσο, να ψάξει για έμπειρο τερματοφύλακα, αφού ο Δημήτρης Ταϊρης εξέφρασε την επιθυμία να αποχωρήσει για οικογενειακούς λόγους.
Ο γκολκίπερ της Καλαμάτας ψηφίστηκε φέτος ως ο καλύτερος τερματοφύλακας στη Super League 2, ενώ το ίδιο είχε συμβεί και πέρυσι στη Football League.
Κάτι που δείχνει τη συμβολή του στην πορεία των δύο τελευταίων χρόνων και πόσο μεγάλο κενό αφήνει η αποχώρησή του. Δεν είναι μάλιστα ο μόνος που θέλει να λύσει το συμβόλαιο του, αφού και άλλοι βασικοί παίκτες έχουν ζητήσει να αποχωρήσουν και μένει να φανεί τι θα συμβεί.
Ο Σάκης Τσιώλης πάντως, είχε εισηγηθεί να παραμείνει ο βασικός κορμός των ποδοσφαιριστών, όμως είναι αναγκασμένος να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του.

"Παίζει" και ο Παλαμάρας

Σε εκκρεμότητα παραμένει στην Καλαμάτα η στελέχωση του τεχνικού τιμ. Ο Αλέκος Δέδες, βοηθός τα τελευταία χρόνια του Ρότσα στον Θεσπρωτό, και ο Τάκης Δρούγας, πρώην τεχνικός της Μάνης, "παίζουν" για τις θέσεις του βοηθού και επικεφαλής προπονητή της ακαδημίας, αντίστοιχα.
Ακόμα εξετάζεται και η λύση ενός επίσης Μεσσήνιου πρώην άσου της "Μαύρης Θύελλας", του Κώστα Παλαμάρα, ο οποίος διατηρεί καλές σχέσεις με τον Σάκη Τσιώλη και ίσως βρεθεί δίπλα του ως βοηθός.