Τρίτη, 10 Μαϊος 2022 13:16

Conference League: Στην OPAP Arena ο τελικός του 2024

Γράφτηκε από τον
Conference League: Στην OPAP Arena ο τελικός του 2024

Η OPAP Arena πρόκειται να οριστεί ως το γήπεδο που θα φιλοξενήσει τον τελικό του Conference League για το 2024, κάτι που θα επικυρωθεί από την εκτελεστική επιτροπή της UEFA στη συνεδρίαση της Τρίτης στη Βιέννη.

Στο OPAP Arena θα διεξαχθεί ο τελικός του Conference League του 2024. Η ΑΕΚ είχε καταθέσει πλήρη φάκελο για την υποψηφιότητά της για τον τελικό του το 2023, ωστόσο ο τελικός θα διεξαχθεί έναν χρόνο μετά.

Ο λόγος που θα "καθυστερήσει" μια σεζόν η διεξαγωγή του τελικού είναι διότι η UEFA επιθυμεί να ελεγχθεί το νέο γήπεδο της ΑΕΚ σε κανονικές συνθήκες και να διαφανεί ότι είναι έτοιμο να φιλοξενήσει έναν τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης από πολλούς τομείς.

Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου επιλέγει να καθυστερεί τον ορισμό νεότευκτων εδρών προκειμένου να "δοκιμάζονται" σε πολλούς διεθνείς αγώνες για να κριθούν κατάλληλοι για έναν μεγάλο τελικό. Αυτό συνέβη και με την Αρένα Κομπετάρε που θα φιλοξενήσει τον φετινό τελικό στα Τίρανα.

Τελευταίος ευρωπαϊκός τελικός που είχε γίνει στη χώρα μας ήταν το 2007 στο ΟΑΚΑ, ανάμεσα σε Λίβερπουλ και Μίλαν, με τον τελικό του Conferece League να σηματοδοτεί την επιστροφή τελικού ευρωπαϊκής διοργάνωσης μετά από 17 χρόνια.

Πηγή: sport24.gr