Παρασκευή, 20 Μάιος 2022 18:22

ΠΡΟΕΠΙΛΟΓΗ ΕΘΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΗ: Στο "μικροσκόπιο" ταλέντα από την Πελοπόννησο (φωτό)

Γράφτηκε από τον
ΠΡΟΕΠΙΛΟΓΗ ΕΘΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΗ: Στο "μικροσκόπιο" ταλέντα από την Πελοπόννησο (φωτό)

Ταλέντα από τη Μεσσηνία, την Ηλεία και τη Λακωνία, είδαν χθες στη Μεσσήνη οι ομοσπονδιακοί προπονητές Αλέξανδρος Αλεξιάδης (εθνική ομάδα Κ 17), Τάος Θέος (εθνική νέων), καθώς και ο τεχνικός διευθυντής των εθνικών ομάδων Κώστας Κωνσταντινίδης.

Το Δημοτικό Στάδιο της πόλης φιλοξένησε για πρώτη φορά τις προπονήσεις προεπιλογής εθνικών ομάδων, που γίνονται σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας, στο πλαίσιο του αναπτυξιακού προγράμματος της ΕΠΟ για τις εθνικές ομάδες.
Από τη Μεσσηνία συμμετείχαν 17 ποδοσφαιριστές, που έχουν γεννηθεί το 2007 και το 2008, ενώ συνολικά έλαβαν μέρος στις προπονήσεις 41 ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές.
Ο Κώστας Κωνσταντινίδης μιλώντας στα παιδιά τους είπε ότι μέσα από τη δουλειά, μπορούν να φθάσουν ψηλά στο ποδόσφαιρο.
Για το αναπτυξιακό πρόγραμμα, ο τεχνικός διευθυντής δήλωσε στους εκπροσώπους των ΜΜΕ ότι: "Eχει καταρτιστεί από το 2020 και εφαρμόζεται πιο γρήγορα φέτος, λόγω της πανδημίας. Γίνεται για να έρθουν σε επαφή οι ομοσπονδιακοί με τους ενωσιακούς προπονητές και να ανταλλάξουν απόψεις και ιδέες και να μάθουν πληροφορίες για τα παιδιά. Στην πρώτη φάση συμμετέχουν 1300 περίπου παιδιά.

Η β' φάση γίνεται σε 8 γκρουπ με γεωγραφικά κριτήρια, με 25 παιδιά σε κάθε γκρουπ. Στην τρίτη φάση χωρίζεται ο βορράς με το νότο και στην τέταρτη φάση γίνεται η επιλογή για την εθνική ομάδα Κ 14. Θέλουμε να δούμε και παιδιά, που δεν παίζουν σε υψηλό επίπεδο. Στόχος είναι να έρθει η εθνική κοντά στις ενώσεις. Ανάλογες προπονήσεις έγιναν το προηγούμενο διάστημα σε Γρεβενά και Λάρισα". Στο Δημοτικό Στάδιο βρέθηκε και ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος που ευχαρίστησε την Ομοσπονδία που επέλεξε τη Μεσσήνη για προπονήσεις.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ Βασίλης Σπηλιώτης, που επίσης έδωσε το "παρών" είπε ότι για πρώτη φορά γίνονται προπονήσεις προεπιλογής εθνικών ομάδων στη Μεσσηνία και τόνισε ότι η Ενωση ενδιαφέρεται για την ανάδειξη νέων ταλέντων. Τις προπονήσεις παρακολούθησαν ακόμα ο αντιπρόεδρος της ΕΠΣΜ Ηλίας Αλεξανδρόπουλος. ο προπονητής των μικτών ομάδων της Μεσσηνίας Θανάσης Τσούκλερης και ο τεχνικός διευθυντής Αγγελος Σκαφιδάς.
Από την Λακωνία βρέθηκε ο ενωσιακός τεχνικός Παναγιώτης Φλουτσάκος και από την Ηλεία οι Ανδρέας Τρυφωνόπουλος, Αντώνης Χρυσανθακόπουλος, Βίκυ Δημητρακοπούλου, Βασίλης Λαμπρόπουλος, καθώς και ο παλιός παίκτης της Εράνης και του Πανηλειακού Κώστας Κολοσκόπης και ο παλαίμαχος του Πανηλειακού Διονύσης Θεοδωρακόπουλος.
Ακόμα μεταξύ άλλων ήταν στο γήπεδο οι Μεσσήνιοι προπονητές Βασίλης Γεωργόπουλος, Φραγκίσκος Κεράνης, Δημήτρης Αλεξανδρόπουλος, Γιώργος Πολυμενέας, Τάκης Δρούγας, Πέτρος Δημόπουλος, Σωτήρης Μπουραντώνης και Βασίλης Παναγιωτόπουλος.

Οι παίκτες που έλαβαν μέρος στις προπονήσεις

2008

Παύλος Βαρελάς, Σπύρος Βαρελάς (Καλαμάτα), Απόστολος Βαχλιώτης, Νίκος Παντελόπουλος (ΑΕΠΣ Άρις), Κωνσταντίνος Σταθόπουλος (Εράνη Φιλιατρών), Γιώργος Σεντεμέντες (Απόλλων Καλαμάτας), Γιώργος Πρωϊμάκης (Δαναός), Θεόδωρος Παπαδόπουλος (Παναθηναϊκός Καλαμάτας). Μάριος Λάμπρου, Αλέξανδρος Καρβούνης, Μάριος Κουλούρης (ΠΑΣ Σπάρτη), Παναγιώτης Ρούσσος (Αστέρας Βλαχιώτη), Σταύρος Παπαδημητρίου (Αίαντας Ευρώτα), Τάσος Γερασιμόπουλος (Ολυμπιακός Αμαλιάδας), Νίκος Γιαννακόπουλος, Πέτρος Τσαγδής, Χαράλαμπος Φερεκίδης, Νεκτάριος Κολοσκόπης (Ολυμπιακός Πύργου), Ηρακλής Κουρούβανης, Νίκος Πολυχρονόπουλος, Νίκος Τρυφωνόπουλος (Πανηλειακός)

2007
Παναγιώτης Μίντζηρας (ΑΟ Μεθώνης), Βασίλης Τζάννες (Α.Ε.Π.Σ Αρις), Αρλίντ Χότζα (Καλαμάτα), Σεμπαστιάν Ντερβίσι (Πράσινα Πουλιά), Γιάννης Βάγγαλης, Παύλος Καρούμπαλης, Γιώργος Γεωργουλέας (Δαναός), Σωτήρης Ντελής (Ολυμπιακός Διαβολιτσίου), Κωνσταντίνος Ρουσσέας (Παναθηναϊκός Καλαμάτας), Παύλος Αλεξίου, Γιάννης, Βιγκλιάρης (Μολαϊκός), Ηλίας Στρατής, Νίκος Καρούνος, Γιώργος Βαρασκάκος (ΠΑΣ Σπάρτη), Γιώργος Δρακόπουλος, Γιάννης Τραμπαδόρος, Γιώργος Μουζής, Γιώργος Μπιρμπίλης, Σαράντης Βασιλακόπουλος, Γιώργος Καραντώνης (Ερμής Πύργου).