Δευτέρα, 23 Μάιος 2022 15:48

Ικανοποίηση Τσούκλερη για την πορεία των μικτών Κ15 και Κ17

Γράφτηκε από τον
Ικανοποίηση Τσούκλερη για την πορεία των μικτών Κ15 και Κ17

Θετική χαρακτηρίζεται η φετινή παρουσία των μικτών ομάδων Κ17 και Κ15 της ΕΠΣ Μεσσηνίας στα αντίστοιχα πρωταθλήματα προεπιλογής εθνικών ομάδων.

Οι δύο ομάδες κατάφεραν, στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, μέσα από καλές εμφανίσεις να τερματίσουν στη 2η θέση, πίσω από τις αντίστοιχες μικτές της Αχαΐας, παρότι οι ποδοσφαιριστές τα δύο προηγούμενα χρόνια λόγω του κορονοϊού δεν είχαν παιχνίδια στα πόδια τους. Αυτό ήταν ένα πρόβλημα όμως όλοι οι νεαροί παίκτες που συμμετείχαν στα παιχνίδια έκαναν το καλύτερο που μπορούσαν με την καθοδήγηση του προπονητή τους Θανάση Τσούκλερη ώστε και οι δύο ομάδες να φτάσουν όσο πιο μακριά γίνεται στο θεσμό. Η χρονιά ολοκληρώθηκε στα πρώτα ματς της β’ φάσης που ήταν νοκ-άουτ με αντιπάλους τη μικτή Αθήνας στο πρωτάθλημα Κ17 και με τη μικτή Πειραιά στο πρωτάθλημα Κ15, απέναντι σε παραδοσιακά δύσκολους αντιπάλους, οι οποίοι έπαιζαν και στην έδρα τους.
Για τη φετινή παρουσία των μικτών της Μεσσηνίας, μίλησε στην “Ελευθερία”, ο Ενωσιακός προπονητής Θανάσης Τσούκλερης, ο οποίος βρίσκεται φέτος για δεύτερη χρονιά στον πάγκο των ομάδων. Ουσιαστικά φέτος είναι η πρώτη χρονιά που κάθισε στον πάγκο, αφού την προηγούμενη σεζόν λόγω του κορονοϊού δεν υπήρξε δραστηριότητα.
Οπως προαναφέραμε η παρουσία των αντιπροσωπευτικών ομάδων της Μεσσηνίας στα αντίστοιχα πρωταθλήματα Κ17 και Κ15 ήταν θετική όπως σημείωσε ο Θανάσης Τσούκλερης στο απολογισμό του: “Πιστεύω ότι με θετικό πρόσημο έκλεισε ο απολογισμός της αγωνιστικής πορείας των μικτών μας ομάδων Κ15 και Κ17 μετά την ολοκλήρωση των αγωνιστικών μας υποχρεώσεων, ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε: “Μετά από 2 χρόνια αγωνιστικής απραξίας μπορούμε να πούμε ότι η πορεία που κάναμε ήταν αξιόλογη καθώς η ομάδα Κ17 προκρίθηκε αήττητη στη φάση των “16” έχοντας ισοβαθμήσει με την Αχαΐα στην κορυφή της βαθμολογίας με 4 νίκες και 2 ισοπαλίες. Αντίστοιχα η ομάδα Κ15 μετά το μουδιασμένο ξεκίνημα και διαγράφοντας ανοδική πορεία κατάφερε να πάρει την πρόκριση καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση με 4 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα. Παρόλο που η αγωνιστική μας εικόνα ήταν εξαιρετικά καλή και κρατώντας την ουσία στα παιχνίδια μας, δεν καταφέραμε απέναντι στις ομάδες Κ17 της Αθήνας και Κ15 του Πειραιά να πάρουμε το πολυπόθητο εισιτήριο για τους “8”. Τα παιδιά και ιδιαίτερα στις πιο μικρές ηλικίες (Κ15) βρέθηκαν μετά από δύο χρόνια από το μικρό γήπεδο σε μεγάλο και χωρίς να έχουν παιχνίδια στα πόδια τους κάτι που αυτομάτως έκανε δύσκολη την διαδικασία των προεπιλογών. Από την αρχή είχα δηλώσει ότι τα παιδιά της μικτής θα τα παρακολουθώ στις ομάδες τους, αλλά ακόμα αν κάποιο παιδί δεν το είχα επιλέξει αρχικά και έχει εξελισσόμενη αγωνιστική πορεία η πόρτα της μικτής θα είναι ανοιχτή για να στελεχώσει τις ομάδες μας κάτι το οποίο και έγινε”.

Εμπιστοσύνη στους νεαρούς
από τους προπονητές τους

Στη συνέχεια των δηλώσεων του ζήτησε από τους προπονητές των ομάδων να δείχνουν περισσότερη εμπιστοσύνη στους νεαρούς παίκτες. Συγκεκριμένα ανέφερε: “Να ευχαριστήσω τις ομάδες και τους προπονητές για την άριστη συνεργασία και συνεννόηση που είχαμε. Να τονίσω ότι σε αυτές τις κρίσιμες ηλικίες οι συνάδελφοι προπονητές πρέπει να τολμούν να δίνουν χρόνο συμμετοχής και να εμπιστεύονται περισσότερο τους νεαρούς ποδοσφαιριστές αφού αυτοί θα αποτελέσουν το αύριο του ελληνικού ποδοσφαίρου”.

Ουσιαστική στήριξη από τη διοίκηση

Ουσιαστική ήταν η στήριξη της διοίκηση στις μικτές ομάδες όπως τόνισε ο Θανάσης Τσούκλερης σε σύντομο σχόλιο του: “Καθόλα υποστηρικτικός ήταν και ο ρόλος της διοίκησης της ΕΠΣΜ που στάθηκε αρωγός και συνεισέφερε τα μέγιστα σε όλη τη διάρκεια της πορείας των μικτών παραμένοντας δίπλα μας και παρέχοντας μας ουσιαστική βοήθεια σε ότι χρειαζόμασταν. Με το βλέμμα στραμμένο ήδη στην επόμενη σεζόν, με έγκαιρο και σωστό προγραμματισμό και με δεδομένο το ταλέντο που υπάρχει στις υποδομές μπορούμε να αισιοδοξούμε για την εξέλιξη του μεσσηνιακού ποδοσφαίρου και όχι μόνο”.

Κίνητρο για τα παιδιά

Σχετικά με τις προεπιλογές που έγιναν την προηγούμενη Πέμπτη, από τους ομοσπονδιακούς προπονητές Αλέξανδρο Αλεξιάδη (εθνική Κ17)Τάσο Θέο (εθνική νέων), ο Θανάσης Τσούκλερης σχολίασε: “Σε ότι αφορά τις προεπιλογές της εθνικής ήταν κάτι το οποίο έγινε πρώτη φορά στον νομό μας. Αυτό δίνει ένα κίνητρο στα παιδιά να δουλέψουν και την ευκαιρία να βρεθούν πιο κοντά στην πραγματοποίησή των στόχων τους, που είναι και η συμμετοχή στις Εθνικές μας ομάδες”.