Δευτέρα, 01 Σεπτέμβριος 2014 19:51

Μεγάλα ποσά για αγορές παικτών από τους συλλόγους της Μπουντεσλίγκα

Γράφτηκε από τον

Οι σύλλογοι της Μπουντεσλίγκα επένδυσαν 278,9 εκατομμύρια ευρώ για την αγορά παικτών στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο, λίγο δηλαδή λιγότερα από το ρεκόρ των 287 εκ ευρώ που είχαν ξοδέψει για τον ίδιο λόγο πριν από δύο χρόνια.


Οι 18 σύλλογοι της μεγάλης κατηγορίας του γερμανικού πρωταθλήματος απέκτησαν με τα σχεδόν 280 εκ ευρώ, τα δικαιώματα 176 ποδοσφαιριστών, όμως είχαν και έσοδα από την παραχώρηση σε άλλες ομάδες δικών τους παικτών. Συγκεκριμένα παραχώρησαν 168 παίκτες βάζοτας στο ταμείο τους 200,6 εκ ευρώ, σύμφωνα με έρευνα του γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων dpa.
Σε κάθε περίπτωση, το συνολικό τίμημα που κλήθηκαν να καταβάλουν οι γερμανικοί σύλλογοι στη μεταγραφική αγορά, είναι κατά πολύ μικρότερο αυτού που ξόδεψαν οι αγγλικοί σύλλογοι στην πρέμιερ λιγκ, το οποίο ανέρχεται στα 985 εκ ευρώ, με... πρωταθλήτρια την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ η οποία εξασφάισε τα δικαιώματα του Άνχελ ντι Μαρία.
Στη Γερμανία τα περισσότερα χρήματα στις μεταγραφές (53,2 εκ ευρώ) έδωσε η Ντόρτμουντ, η οποία επανένταξε στις τάξεις της από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον Ιάπωνα Σίνζι Καγκάου έναντι 8 εκ ευρώ. Η μεγάλη αντίπαλος της Ντόρτμουντ στην Μπουντεσλίγκα, Μπάγερν Μονάχου, επένδυσε σε μεταγραφές ποσό 50,1 εκ ευρώ, με τελευταία αποκτήματα των Μαχντί Μπενάτια και Τσάμπι Αλόνσο.
Στον Μπενάτια η Μπάγερν φέρεται να επένδυσε και τα περισσότερα χρήματα, αφού εκτιμάται ότι έδωσε στη Ρόμα 26 εκ ευρώ για να τον αποκτήσει. Πάντως οι Βαυαροί ξέρουν να ισοσκελίζουν τον προϋπολογισμό τους, αφού έβαλαν στο ταμείο τους 53,4 εκ ευρώ από πωλήσεις δικών τους παικτών, κυρίως του Τόνι Κρόος ο οποίος παραχωρήθηκε στην πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρεάλ Μαδρίτης έναντι 30 εκ ευρώ.
Αρκετά χρήματα έδωσαν στη Γερμανία και η Λεβερκούζεν (29,3 εκ.) με το Αμβούργο (26,25 εκ.), αν και το δεύτερο εισέπραξε 24,8 εκ ευρώ από παραχωρήσεις δικών του παικτών.