Παρασκευή, 27 Μάιος 2022 10:39

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ: "Οι κόποι της χρονιάς με Πανηλειακό", λέει ο Τάκης Σακελλαρόπουλος

Γράφτηκε από τον

Βήμα ανόδου για τη Γ' εθνική έκανε ο Πανθουριακός με το διπλό στο Αστρος. Το 3-1 με τον Πανθυρεατικό αφενός έβγαλε νοκ - άουτ την ομάδα της Αρκαδίας και αφετέρου διατήρησε τους νταμπλούχους Μεσσηνίας στην 3η θέση του 5ου ομίλου, που δίνει εισιτήριο για τις εθνικές κατηγορίες.

Ο Πανθουριακός έχει μάλιστα την ευκαιρία να ανέβει στο ρετιρέ της βαθμολογίας, εφόσον κερδίσει μεθαύριο τον Πανηλειακό, που έχει 3 βαθμούς περισσότερους, όπως και το Πάτραι. Το Πάτραι ωστόσο θα κάνει το ρεπό του στην 6η αγωνιστική των μπαράζ ανόδου και η μεσσηνιακή ομάδα με τρίποντο θα "πιάσει" και τις δύο ομάδες στην κορυφή.

Θυμίζουμε ότι από κάθε όμιλο ανεβαίνουν οι τρεις πρώτες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα, με το Πάτραι, τον Πανηλειακό (11 βαθμοί) και τον Πανθουριακό (8 βαθμοί) να είναι τα φαβορί, δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα. Ακόμα πάντως δεν έχει κριθεί τίποτα. Ο τέταρτος Παλληξουριακός (5 βαθμοί) μπορεί με δύο νίκες να φθάσει τους 11 βαθμούς και να αφήσει εκτός μία από τις παραπάνω τρεις ομάδες. Η ομάδα της Κεφαλλονιάς παίζει την Κυριακή εκτός με τον Πανθυρεατικό και στο φινάλε υποδέχεται το Πάτραι.
Ο Πανθουριακός, ωστόσο, με νίκη στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας κόντρα στον Πανηλειακό (που έχει ρεπό την τελευταία αγωνιστική) θα είναι και μαθηματικά στη Γ' εθνική. Γι' αυτό και ο Τάκης Σακελλαρόπουλος μιλώντας στο "Notosport" λέει ότι: "Oλοι οι κόποι της χρονιάς παίζονται στο ματς της Κυριακής. Θέλουμε να εξασφαλίσουμε την άνοδο από τώρα και να είναι διαδικαστικό το ματς της τελευταίας αγωνιστικής με τον Πανγυθεατικό. Θεωρώ ότι δεν έχει τελειώσει τίποτα για καμία ομάδα και θα γίνει μάχη μέχρι το τέλος για την άνοδο".
Ο προπονητής των πρωταθλητών Μεσσηνίας, βλέπει με χαρά το απουσιολόγιο να είναι λευκό, ενώ στέκεται και στο βαθμό ετοιμότητας που έχουν οι παίκτες που έρχονται από τον πάγκο.
"Θέλω να τους ευχαριστήσω για τη συμμετοχή τους και αυτό που δείχνουν όταν αγωνίζονται"
Με γκολ του Οδεμισιώτη άλλωστε, που είχε περάσει ως αλλαγή, "κλείδωσε" την Τετάρτη ο Πανθουριακός τους τρεις βαθμούς στο Αστρος, αφού όπως λέει ο Τάκης Σακελλαρόπουλος: "Μετά το γκολ που δεχτήκαμε από τον Πανθυρεατικό, για ένα τέταρτο κινδυνεύσαμε και ενώ φαινόταν ότι θα καθαρίζαμε νωρίς το παιχνίδι. Επρεπε να το έχουμε κάνει αυτό στο πολύ καλό πρώτο μέρος, που είχαμε πολλές και καλές τελικές προσπάθειες. Οι δύο ισοπαλίες στα προηγούμενα ματς, μας έκαναν πάντως να συσπειρωθούμε και να έχουμε αυτή την καλή επιθετική εικόνα".