Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2022 19:42

Η ΦΙΦΑ απέρριψε την καταγγελία της Χιλής, στο Μουντιάλ ο Ισημερινός

Γράφτηκε από τον

Η εθνική ομάδα του Ισημερινού θα λάβει μέρος κανονικά στην τελική φάση του Μουντιάλ στο Κατάρ, καθώς η Παγκόσμια Ομοσπονδία δεν δέχτηκε τη σχετική έφεση.

Η ΦΙΦΑ ανακοίνωσε σήμερα την απόρριψη των καταγγελιών που πραγματοποίησε η Χιλή εις βάρος του Ισημερινού σχετικά με την χρησιμοποίηση παίκτη που δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής και έτσι ο Ισημερινός θα λάβει μέρος κανονικά στο επερχόμενο Μουντιάλ του Κατάρ.

Η πειθαρχική επιτροπή της ΦΙΦΑ αποφάσισε να κλείσει τις διαδικασίες για την ένσταση της Χιλής εις βάρος του Εκουαδόρ για τον Μπάιρον Καστίγιο. Υπενθυμίζεται ότι η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Χιλής είχε ανακοινώσει το Μάη ότι είχε αποδείξεις πως ο Καστίγιο είχε γεννηθεί στο Τουμάκο της Κολομβίας το 1995 και όχι στην πόλη Χενεράλ Βιγιαμίλ Πλάγιας του Ισημερινού το 1998, όπως αναφέρεται στα επίσημα έγγραφά του.

Ο Καστίγιο αγωνίστηκε σε 8 από τα 18 παιχνίδια που έδωσε ο Ισημερινός στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, στα οποία η ομάδα κατάφερε να πάρει 14 από τους συνολικά 26 βαθμούς της. Η Χιλή πάντως διατηρεί ακόμα το δικαίωμα της ένστασης κατά της απόφασης.

Πηγή: ertsports.gr